Büyükçekmece'de CHP'li Hasan Akkuş'un saldırdığı yaşlı kadından çok sert tepki

Büyükçekmece'deki rüşvet operasyonunda gözaltına alınan şüphelilerin belediyeye götürülüp odalarında arama yapılacağı sırada destek için toplanan kalabalık gruptaki Hasan Akkuş tarafından boğazı sıkılan Nebiha Yetimoğlu yaşananları anlattı.

GİRİŞ 20.01.2024 18:17 GÜNCELLEME 20.01.2024 18:53
Bu Habere 233 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, Büyükçekmece belediyesindeki imarla ilgili konularda rüşvet iddiaları üzerine "nitelikli dolandırıcılık", "rüşvet" ve "resmi belgede sahtecilik" suçlarına yönelik araştırma yürütüldü.

Büyükçekmece'de aralarında belediye personellerinin de bulunduğu 22 kişi, bir sitenin imarında usulsüzlükler tespit edilmesi üzerine "rüşvet suçundan" gözaltına alındı.

YAŞLI KADININ BOĞAZINI SIKIP KÜFÜRLER SAVURDU

Operasyonun yapıldığı gün bir grup gözaltına alınan belediye personellerini desteklemek için belediye önüne geldi. Burada slogan atan gruptaki CHP'li Hasan Akkuş, Nebiha Yetimoğlu'nun boğazı sıkarak hakaret etti. O anlar kameralara yansırken Yetimoğlu bugün karakola giderek Akkuş'tan şikayetçi oldu.

"BEN DE 'KİME YUH YAPIYORSUN, DEVLETE Mİ YAPIYORSUN' DİYE SORDUM"

Olayın ardından boğazı sıkılan Nebiha Yetimoğlu, yaşananları anlattı. Yetimoğlu belediyeyle ya da Hasan Akkuş'la bir problemi olmadığını, daha önce kızına burs verildiğini, belediye gezilerine katıldığını belirterek Akkuş'tan sadece özür beklediğini dile getirdi.

Yetimoğlu, "Böyle bir olay olsun istemezdim. Biz oraya iş başvurusunda bulunmak için gitmiştik. Bir de bahçeye bank talebinde bulunmak için gittim. Böyle bir olay olunca kendimi orada buldum. Benim boğazımı sıkan adam hükümete 'yuh' deyince ben de biraz milliyetçi, devletçiyim vatanımı seven bir insan olduğum için ben de kime 'yuh' yapıyorsun devlete mi yapıyorsun diye sordum. Daha bir saniye olmadı birden elini boğazımda hissettim." ifadelerini kullandı.

"NE EŞİM NE BABAM BÖYLE BİR ŞEY GÖRMEMİŞTİM"

Nebiha Yetimoğlu, "Hayatımda ilk defa bir erkek, ne bir eşim ne babam böyle bir şey görmemiştim. Hayatımda ilk defa böyle bir şey gördüm. Boğazıma yapıştı 'öldürürüm seni gibi' bir şeyler söyledi. Kötü laf söyledi ama ben söylemek istemiyorum. Öyle yaklaşınca şaşırdım, şok oldum. Hemen oradan ayırdılar. Biz eve geldik.

"O İNSANLA BİR SORUNUM YOK"

Böyle olacağını düşünmemiştim. Belediye ve o insanla bir sorunum yok. Onlarla biz her zaman geziye katıldık. Hasan Akgün kadınlar için piknik düzenlerdi, bizi de götürürlerdi.

"BİR ÖZÜR DİLERSE OLAY KAPANIR BÜYÜTMEYE GEREK YOK"

Bugün polisler geldi götürdü. Görevimiz bu bizim teyze dediler. 'Ben istemiyorum bir özür dilerse kapanır olay büyütmeye gerek yok' dedim. Yok bu bizim görevimiz gitmek zorundayız dediler. Kısa bir şey soracağız dediler. Sordular ben de devletime yardımcı olmak amacıyla size söylediklerimi onlara da söyledim. Benim derdim devlet, vatan, millet." diye konuştu.

YAŞLI KADININ BOĞAZINI SIKAN CHP'Lİ HASAN AKKUŞ: KAMUOYUNDAN ÖZÜR DİLİYORUM

Bu arada olaya karışan Hasan Akkuş ise avukatı aracılığıyla yazılı açıklama yaptı.

Akkuş, "Öfke kontrolü yapamayıp ablamızı incittiğim ve kamuoyunda, bu şekilde algılandığım için tüm inananlardan ve kamuoyundan özür diliyorum." sözlerini sarf etti.

KAYNAK: DHA, AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 233
  • Tuğrul 3 ay önce Şikayet Et
    İnsaniyet hususundaki samimiyetinize inanmıyorum.
    Cevapla
  • Salih Tuğra 3 ay önce Şikayet Et
    Benim anamın boğazına yapıṣacak ha? 20 yatıracaklarını bilsem, bu adamı tekerlekli sandalyeye mahkum ederim. Ṣeref yoksunu.
    Cevapla
  • Adnan 3 ay önce Şikayet Et
    Allah korkusu olmayan ahlaksız buyuklere saygısı olmayan CeHaPe li çukur insanlar gereken en ağır cezayı alsinlar
    Cevapla
  • Eyüp 3 ay önce Şikayet Et
    Nursuz
    Cevapla
  • Osm 3 ay önce Şikayet Et
    Psikopat bunlar güç ellerine bir geçsin bakın kendilerinden olmayanlara yaşama hakkı vermezler okumuş psikopat bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!