Tosuncuk'tan yıllar sonra ilk kare! Tam 30 kilo verdi...

2 buçuk yıl önce cezaevine giren Çiftlik Bank kurucusu ''Tosuncuk'' lakaplı Mehmet Aydın olay sonrası ilk kez konuştu. 30 kilo veren Tosuncuk hapisten çıktığında Mars kolonisine katılacağını yada e-ticaret yapacağını söyledi.

GİRİŞ 23.01.2024 09:52 GÜNCELLEME 24.01.2024 20:05
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Tosuncuk lakabıyla bilinen ve 2021 yılında İstanbul Havaalanında gözaltına alınarak hakkında  "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "tacir veya şirket yöneticileri ile kooperatif yöneticilerinin dolandırıcılığı", "bilişim sistemleri banka veya kredi kurumlarının araç olarak kullanılması suretiyle dolandırıcılık" tutuklama işlemi başlatılmıştı. 102 mağdurun şikayetçi olduğu yüksek gelir vaad eden Tosuncuk 29 aydır Edirne F Tipi Cezaevinde bulunuyor.

''BİR EV Mİ DEMELİYİM BİLEMİYORUM''

Ancak Tosuncuk lakaplı Mehmet Aydın dün 2 buçuk yıl sonra ilk kez görüntülendi. Tosuncuk'un 30 kilo verdiği ve gününün nasıl geçtiği hakkında açıklama yaptı. OdaTv'ye konuşan Tosuncuk gününün nasıl geçtiği hakkında bilgi verek; "29 aydır Edirne F Tipi Cezaevindeyim. İki katlı bir odaya bir ev mi demeliyim bilemiyorum. Üst katta yatak ve kıyafetler için dolaplar var. Doğu’ya bakan iyi güneş alan bir odam var. Alt kat Amerikan mutfak tarzı, salonda bir TV ve yuvarlak masa, alt katta mutfakta sadece çay, kahve bulunuyor. 100 metrekare civarı toplamda açık ve kapalı alan mevcut. Günüm kitap okumak ve ders çalışmakla geçiyor. Tabii akşamları diziler, filmler oluyor. Sabahları spor yapıyorum." dedi.

''MARS KOLOİSİNE KATILIRIM''

Hapishaneden çıktıktan sonra neler yapacağını sorulan Tosuncuk ise; "Bunun cevabı biraz zor çünkü ne zaman çıkacağıma bağlı. En kötü senaryoda 2028 yılında denetimli serbestliğe ayrılabilirim. Starship’ten bir bilet alıp Mars kolonisine katılırım herhalde. " dedi.

''DAHA ERKEN ÇIKARSAM...''

Mars seyehatine katılamazsa ikinci bir planı daha olduğunu belirten Tosuncuk; "Daha erken çıkarsam ölmeden önce yapılacaklar listem var. 100 maddeden oluşuyor. Onları yapmak için çabalarım. Bu saatten sonra başka iş güç düşünecek halim kalmadı. İllede bir iş yapacak olursam bildiğim işi yapar, e-ticaretle uğraşırdım." ifade etti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 58
  • wolare 3 ay önce Şikayet Et
    hükümlü sabıkası olanları bir ara af etmişlerdi polis olabilmelerinin önünü açmak için eee şimdi ben olsam bunuda affeder aç gözlü ihalecileri parası ile cefa çektirenleri avında kullanırdım hayallerde taaa uzaya kadar gidiyor neden olmasın ki.
    Cevapla
  • meyyid 3 ay önce Şikayet Et
    bu tipe kanıp,güvenip para verenlere bir şey demiyorum..anladın sen onu.
    Cevapla
  • Kenan 3 ay önce Şikayet Et
    Yorumları okudukça hayret ediyorum. Cezaevinden çıktı diye anlayan da var, odası deniz görüyor diye anlayan da var. F tipi standart cezaevi. Alt katında ortak kullanım alanı, üst katta ise odalar var. Bazı odalar tepeden güneş alıyor. Dışarı manzarası falan yok. Yüksek duvarlar ve teller var.
    Cevapla
  • hıdır 3 ay önce Şikayet Et
    cebten yiyiyor artık ondan
    Cevapla
  • Ülkeci 3 ay önce Şikayet Et
    Öyle anlatmışki az kalsın hapishaneyi satın alacaktım. Bu çocuk bir dahi. Açgözlü avcısı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Volkswagen'i 5 yıl boyunca soymuşlar! Ne var ne yok gitmiş...