9 ilde operasyon: 28 kişi gözaltında

İçişleri Bakanı Yerlikaya: 9 ilde internet üzerinden sanal ortamda "nitelikli suçuna yönelik" eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonda 28 şüpheli yakalandı.

GİRİŞ 26.01.2024 09:02 GÜNCELLEME 26.01.2024 10:25
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi: İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Sibergöz-18 operasyonlarında 28 zanlının gözaltına alındığını bildirdi.

Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, İzmir Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yürütülen çalışmalar sonucu İstanbul, Balıkesir, Batman, Diyarbakır, Samsun, Iğdır, Edirne, Van ve Trabzon'da eş zamanlı operasyonlar düzenlendiğini belirtti.

İnternet üzerinden nitelikli dolandırıcılık suçuna yönelik 9 ilde eş zamanlı düzenlenen Sibergöz-18 operasyonlarında 28 şüphelinin yakalandığını kaydeden Yerlikaya, operasyonu gerçekleştiren güvenlik güçlerini tebrik etti.

ARAÇ KİRALAMA SİTELERİNİ KOPYALAMIŞLAR

Yerlikaya "29 şüphelinin Türkiye'nin önde gelen 2 araç kiralama firmasının internet sitelerinin oltalama yöntemiyle sahte sitelerini kurarak, araç kiralama bedeli adı altında gönderilen IBAN numaralarına parayı gönderdikten sonra kapora bedeli, sigorta bedeli, kasko poliçesi, kasko teminatı, kaza bedeli, cayma bedeli, provizyon ücreti gibi bahanelerle para isteyerek haksız kazanç sağladıkları tespit edildi. Siber suçlarla mücadelemiz kararlılıkla devam edecek" ifadelerini kullandı.

16 KİŞİ ŞİKAYETÇİ OLDU

Mağdurların sahte siteye tıkladığında GSM hattıyla dolandırıcılarla iletişime geçip WhatsApp'tan yazışma yaptığı, IBAN numaralarına para transferi gerçekleştirdikten sonra araçlarının temin edilmediği anlaşıldı. Şüphelilerin ATM'lerle para çektiği, SGK kayıtları ile banka hesaplarına gelen paraların mali profilleriyle uyuşmadığının tespit edildiği de kaydedildi. Bu kapsamda şikayetçi olan 16 mağdurun toplam 111 bin 400 TL dolandırıldığı belirtildi. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

KAYNAK: HABER7, AA, DHA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Adalet 3 ay önce Şikayet Et
    Kardesim böyle seyler bir Memlektte olursa hic enflasyon ney düsermi. Böyle insanlara agir bir ceza vereceksin.
    Cevapla
  • temel 3 ay önce Şikayet Et
    direk hepsinin mallarina el koy ve verdikleri zararin yuz bin kati geriye alin ve her suca ayri ayri ceza verin net ceza sistemi olacak bin yil kadar bu max ceza denen sacmalik bitsin 21 yil max ceza olmaz suc ne kadar fazla ise ceza cikacak
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    ama sorsan hepsi Müslüman.
    Cevapla
  • misafir 3 ay önce Şikayet Et
    hic kimse mahşerde hesabını veremeyeceği işe girişmesin. dünya da bir şekilde adaletten, hesap vermekten yırtar, veya cezası hafif olur.. ama mahşerde??? vay o kul hakkı yiyenlerin haline....
    Cevapla
  • Alo 3 ay önce Şikayet Et
    Bende dolandirildim ve biraz arastirdim AZ istisnalar haric bu sector tam bir dolandiricilik sebekesi ele gecirmis sakin bu tuzaga dusmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Miras kararı aileyi karıştırdı: 6 milyar doları bahçıvana verecek
Bakan Şimşek tasarruf paketini açıkladı! 'Pes' dedirten çıkış: Asıl hedef CHP