İBB Başkan adayı Murat Kurum taksi sorununu anlattı!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, canlı yayında merak edilen soruları yanıtladı. Kurum, İstanbul'un önemli sorunlarından biri olan taksilerle ilgili projelerini anlattı.

GİRİŞ 26.01.2024 22:17 GÜNCELLEME 26.01.2024 22:30
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Cumhur İttifakı'nın İBB adayı Murat Kurum CNN Türk ekranlarında, İstanbul'a yönelik yeni projelerine ilişkin soruları yanıtladı. İstanbul'un en önemli sorunlarından biri olan ulaşım ve trafikle ilgili değerlendirmelerde bulunan Kurum, taksi sorununa da değindi.

Kurum'un açıklamaları şu şekilde;

İSTANBUL'DA TAKSİ SORUNU

"İstanbul'da kayıtlı 19 bin taksi var. Beceriksiz yönetim anlayışı ile esnaf ile vatandaşı karşı karşıya getirdi. Bir kere sorunun niye olduğunu anlamak lazım. Bizim bu sorunu çözmek için veriye dayalı konuşmamız lazım. Taksici mesela diyor ki evinin önünden neden almıyorsun dediğinizde. Bizim önce sahadaki sorunu tespit etmemiz lazım. Sen yol yapmazsan, toplu taşımada yapılması gerekeni yapmazsan trafik olacak. Hepsi birbiri ile bağlantılı. Tek merkezden tüm uygulamaları yönetiyor olacağız.

Şu an Uber hizmeti alacaksınız örneğin başka bir uygulamadan, İBB'den bir hizmet alacaksınız başka bir uygulamadan. Bunların hepsini tek çatı altına toplayacağız. Bu uygulama ile verileri de denetleyeceğiz."

 

Muhammet Binici Haber7.com - Gece Editörü
Haber 7 - Muhammet Binici

Editör Hakkında

İstanbul Şişli'de doğan Muhammet Binici, Anadolu Üniversitesi Radyo Televizyon Programcılığı ve Spor Yönetimi bölümlerini bitirdi. Eğitimine, İstanbul Üniversitesi Halkla İlişkiler bölümünde devam etmektedir. Gazeteciliğe 2012 yılında yerel haber siteleri ve yerel gazetelerde başladı. Gündem, Magazin alanlarında editör-muhabirlik yaptı. 2016 yılında Yeni Akit Gazetesi'nde bir yıl muhabirlik yaptıktan sonra, 2020 Eylül itibariyle Haber7'de 'Gündem Editörü' olarak görevine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • TULPAR 3 ay önce Şikayet Et
    Belediyeye ait taksi şirketi kur yürüsün gitsin arkadaş.
    Cevapla
  • Emre Karadavut 3 ay önce Şikayet Et
    Murat Kurum diye yazılır Adam diye okunur İstanbul ve İstanbul’lu kaybettiği 5 yılı temel atmama töreni yapan zihniyeti tarihe gömerek yoluna devam edecek inşallah
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 3 ay önce Şikayet Et
    Taksicilik kölelik gibi çalış malsahibine ver galeriye ver bu para kolay mı kazanılıyor İstanbul trafiğinde kalda. müdahele edilmezse rantcı galeriler kontrol edilmezse şoförler böyle yapmaya devam eder İstanbul ve istanbullu çokkkzor be kardeşimm
    Cevapla
  • vatandaş 3 ay önce Şikayet Et
    Uber,MartıTag gibi uygulamaları serbest bırak.Taksicilerin başındaki adamı görevden al.Plaka sınırını kaldır.Rantı bitir.Çozum çok basit.
    Cevapla
  • Akıl bedava 3 ay önce Şikayet Et
    Teneke parçası tekelini kırın über vs serbest bırakılsın teneke parçası bak nasıl müşteriyi ayakta karşılıyor özellikle turistler için TEHDİT BUNlar devlet turist çekmek için emek zaman sermeye harcıyor bunlar turistin cebindeki parayı çalma peşinde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Çin’de felaketi! Guangzhou eyaleti savaş alanına döndü! Halka peş peşe uyarı