MİT Başkanı İbrahim Kalın'dan Irak'a 2. ziyaret! Barzani ile kritik görüşme

Bağdat ziyaretinden sonra Erbil'de temaslarda bulunan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın, Mesut Barzani, Mesrur Barzani ve Erşat Salih ile görüştü. Görüşmelerde Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığı vurgulandı.

GİRİŞ 28.01.2024 19:50 GÜNCELLEME 29.01.2024 10:00
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın Bağdat ziyaretinden sonra Erbil’de KDP Başkanı Mesut Barzani, IKYY Başbakanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve yerel yöneticilerin yanı sıra ITC Başkanı Hasan Turan ve ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salih ile görüştü.

"MUHATAPLARIMIZA AÇIKLIKLA VURGULANDI"

MİT'ten yapılan yazılı açıklamada, İbrahim Kalın'ın Bağdat ziyaretinden sonra 28 Ocak 2023 tarihinde Erbil'de temaslarda bulunduğu ifade edilerek, "MİT Başkanı, Erbil temasları kapsamında KDP Başkanı Mesut Barzani, IKYY Başbakanı Mesrur Barzani, İçişleri Bakanı Reber Ahmed ve yerel yöneticilerin yanı sıra ITC Başkanı Hasan Turan ve ITC Kerkük Milletvekili Erşat Salih ile görüşmeler gerçekleştirmiştir.

Görüşmelerde bölgede yaşanan gelişmeler, ikili ilişkiler, PKK terörü ile etkin mücadele konuları ele alınmıştır. Görüşmelerde Türkiye'nin terörle mücadeledeki kararlılığı muhataplarımıza açıklıkla vurgulandı" ifadeleri kullanıldı.

GEÇEN HAFTA IRAK CUMHURBAŞKANI VE BAŞBAKANI İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Kalın, geçen hafta da Irak'a gerçekleştirdiği ziyarette, Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid ve Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani'nin yanı sıra Şii ve Sünni gruplar ve Türkmen temsilcilerle görüşme gerçekleştirmişti.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 31
  • Gurbetten 2 ay önce Şikayet Et
    Bu muhatap alinanlari sokak çöpcüsü yapmam, iceri gireriz yerle bir edip cikariz, ABD'nin vermis oldugu silah mühimat depolarini yanlislikla vururum...
    Cevapla
  • Mehmet Er 2 ay önce Şikayet Et
    Misak-ı Millî de yer alan Musul ve Kerkük Türkiye 'nin güvenliği için önemli, 1926 Ankara Antlaşmasına dayanarak Musul ve Kerkük te güven ve istikrar sorununun çözümü için hakkımız olan Musul ve Kerkük Türkiye tarafından geri alınmalıdır
    Cevapla
  • İbrahim 2 ay önce Şikayet Et
    Bu barzani falan kim bunlar neden koskoca Türkiye cumhuriyeti bunlari muhatap aliyor irak bolgesel kürt yönetimi denilerek irakin bölünmesini sineye cekmismi oluyoruz abd nin istedigini yapmis olmuyormuyuz
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    sayın atabryim bu Kürt.lider. israyil usagdir. açık açık söyleyin bizim dumanimiz olmak isterseniz 24 saat biz gireriz. akılı olun. ve bburalar. bizimdir. ABD. itleri. bırakır. bir gecede. biliyomki. bundan daha güzel. hesap sorduniz
    Cevapla
  • Kul insan 2 ay önce Şikayet Et
    Barzani Talabani aileleri Yahudi olduğuna göre ırak bölgesel yönetimden Türkiye 'ye zarar çıkar hep. Kendimize gelelim muhatap almaya değmez. Vurun gitsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!
Çocuğu kanlar içinde o yayın derdinde! Bir TikTok rezaleti daha