Murat Kurum İstanbullu annelere müjde üzerine müjde verdi

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, 'Türkiye Yüzyılında Söz Kadınlarda' programına katıldı. Kurum, "İstanbul'da; en önemli rol kadınlarımızın olacaktır" dedi.

GİRİŞ 29.01.2024 20:11 GÜNCELLEME 29.01.2024 20:11
Bu Habere 51 Yorum Yapılmış

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanlığı tarafından Sultangazi'de düzenlenen 'Türkiye Yüzyılında Söz Kadınlarda' programına katıldı.

"İSTANBUL'DA EN ÖNEMLİ ROL KADINLARIMIZIN OLACAK"

Kurum, "Bu cennet vatanın güçlenmesine en büyük katkıyı, en büyük özveriyi kadınlarımız göstermiştir. İstanbul'da kadınlarımızın emeklerinin karşılığı asla ödenemez. Ama biz açıkladığımız İstanbul vizyonuyla göreceksiniz, annelerimizin hizmetkârı olacağız, yol arkadaşı olacağız, dert ortağı olacağız. Biz göreve geldiğimizde kişi başı gelirin arttığı, herkesin ürettiği, hane ekonomisinin güçlendiği bir İstanbul'da en önemli rol kadınlarımızın olacaktır." ifadelerini kullandı.

"BAŞTA KADINLARIMIZ OLMAK ÜZERE İHTİYAÇ SAHİBİ EMEKLİLERİMİZİN İSTANBUL KARTLARINA HER AY 2500 TL DESTEK VERECEĞİZ"

Kurum sözlerine, "Ne dedik? 'İstanbullu kadınlar; artık bu şehrin işveren kadınları olarak yeni bir dönemin aktörleri olacaklar' dedik. Sizler; hangi sektörde iş yapmak isterseniz, biz tam o karar noktasında hemen yanınızda olacağız. İlk işini kuran 100 bin girişimci kadınımıza, size İBB'den 100 bin lira işini geliştir diyeceğiz. Gözün arkada kalmasın Büyükşehir burada diyeceğiz. Biz başta kadın emeklilerimiz olmak üzere, tüm büyüklerimizin her anında hep yanlarında olacağız! Bunun için de ihtiyaç sahibi emeklilerimizin her ay, İstanbul kartlarına 2.500 tl destek ödemesi yapacağız" diye devam etti.

"YARISI BÜYÜKŞEHİR'DEN DEYİP 700 BİN LİRA HİBE DESTEK VERECEĞİZ"

Kurum, "Evde, ekonomiyi siz yönetiyorsunuz değil mi? İşte sizler 'Biz bu evleri yapacak parayı nereden bulacağız?' diye kara kara düşünmeyeceksiniz. Orada da biz yanınızda olacağız. Sizin korkularınızı hızlıca gidermek için yarısı Büyükşehirden diyeceğiz. Sizlere 700 bin lira hibe destek vereceğiz. İlave olarak; 700 bin lira kredi desteği, 100 bin lira taşınma yardımı vereceğiz. 18 ayda da evlerinizi size teslim edeceğiz; sonra da inşallah çaya geleceğiz, sohbete, söze geleceğiz." dedi.

"BAŞIBOŞ GEZEN YÜZBİNLERCE SOKAK HAYVANI İÇİN TESİS KURUP ANNELERİMİZİN ENDİŞELERİNE SON VERECEĞİZ"

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, "Kıymetli Kardeşlerim, Biz İstanbulumuzda kadınlarımız ne istiyor ona bakıyoruz. Sultangazili annelerimizin endişesine odaklanıyoruz. Bu endişelerden biri de başıboş gezen yüzbinlerce sokak hayvanıdır. Annelerimiz korku içindedir, çocuklarımız her an, her dakika tehdit altındadır. Biz göreve gelir gelmez; 39 ilçemize hizmet verecek tesislerimizi kuracağız. Bakıma, tedaviye ihtiyaç duyan hayvanlarımızın ön bakımlarını buralarda yapacağız" ifadelerini kullandı.

"İSTANBULUMUZUN SOKAKLARINI GÜVENLİ HALE GETİRECEĞİZ"

Kurum, "Size söz. Hep birlikte, İstanbulumuzun sokaklarını güvenli hale getireceğiz. Annelerimizin, çocuklarımızın korkularını gidereceğiz. Kıymetli Kardeşlerim, çocuğunuzun okuldaki güvenliği ve sağlığı bizim için çok değerlidir. Bunun için de okullarımızın temizlik ve güvenlik görevlisi ile ilgili tüm taleplerini karşılayacağız. İstisnasız tüm okullarımızda güvenlik ve temizliği en üst seviyede yerine getireceğiz." dedi.

"İLKOKUL ÇAĞINDAKİ ÖĞRENCİLERİMİZE BESLENME DESTEĞİ SAĞLAYIP ULAŞIMI ÜCRETSİZ YAPACAĞIZ"

Murat Kurum, "İşte benden size 3 müjde daha; çocukların İstanbul'unda ilkokul çağındaki çocuklarımız için tüm okullarımıza beslenme desteği vereceğiz. İlköğretim öğrencilerimize ulaşımı tamamen ücretsiz yapacağız. Aile Kart'la 0-4 yaş arası çocuğu olan annelere verilen ücretsiz ulaşım hakkını değiştireceğiz. Artık hem yaşı 0-6'ya çıkarıyoruz, hem de eşlerinize de çocuklarınızla ücretsiz seyahat hakkı veriyoruz" şeklinde konuştu.

KAYNAK: DHA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 51
  • sönmez 2 ay önce Şikayet Et
    eko tatilde mi niye çözmedi ona kalsa büyük adadaki atları nasıl sucuk yaptıysa köpekleri de sucuk yapacaktı ama olmadı
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Köpekleri çiftliklerde besleyip Çin, Kore, Japonta gibi ülkelere satın, sokaklarda bi tane köpek kalmaz. Sokakta başıboş koyun, keçi, boğa var mı? Ekonomiye de katkısı olur, sokaklara da.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Kanun çıkartılarak ülkemizdeki tüm başı boş köpekler için acil çözüm bulunmalı ayrıca ülkemizdeki tüm emekliler için çözüm bulunmalı rahat geçinmeleri için belediye yardımları yerine maaşları artmalı ülkemizdeki tüm çocuklar için beslenme yardımı devletimiz tarafından karşılanmalı ev de çocuk bakan çocuk yüzünden çalışamayan asıl ev hanımlarımıza devletimiz tarafından yardım yapılmalı
    Cevapla
  • ismail 2 ay önce Şikayet Et
    0-6 yaşa ailece bedava çok saçma bir durum oluşturur. 4 tane çocuğu olan bir aile yaklaşık 20 yıl iettye bedava binecek demektir. Bunu kim karşılayacak, zaten tamamen bedava diye bir durum yaşlılar dahil hiç kimseye olmamalı. 1 lira yap ama bir ücreti olsun, gezmek olsun diye arabaları işgal ediyorlar, birde bütün gün çalışmış işten eve dönenlerden yer istiyorlar.
    Cevapla
  • Yunus 2 ay önce Şikayet Et
    Saldırgan olanları tespit edin ve barınakları alın. Masumlara dokunmayın. Vicdanlı davranın. Ve de insan suretindeki itleri itlaf edin !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Yardımcısı'ndan fahiş fiyatla mücadele ve enflasyon açıklaması
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?