Kilise saldırısında kullanılan silahların parçaları bulundu! Meğer parçalamışlar

İstanbul'daki Santa Maria Kilisesi'ne gerçekleştirilen saldırıda kullanıldığı değerlendirilen silaha ait parçalar bulundu.

Kilise saldırısında kullanılan silahların parçaları bulundu! Meğer parçalamışlar
Kilise saldırısında kullanılan silahların parçaları bulundu! Meğer parçalamışlar
GİRİŞ 30.01.2024 09:25 GÜNCELLEME 30.01.2024 09:25

İstanbul Sarıyer'de 28 Ocak günü Pazar ayini sırasında 2 kişi tarafından Santa Maria Kilisesi'ne silahlı saldırı düzenlenmiş ve saldırıda 1 kişi hayatını kaybetmişti. Saldırının ardından kaçan saldırganlar yakalanırken olayda kullanılan silahlar bulunamamıştı.

BELİRLENEN BÖLGEDE ARAMA ÇALIŞMASI BAŞLATILDI

Polis ekipleri olay hakkında geniş çaplı soruşturmasını sürdürüyor. Yapılan incelemelerde, saldırganların silahları parçalayarak Bahçeköy'de Belgrad Ormanı içinden geçen yolda attıkları bilgisi üzerine çevrede titiz bir arama çalışması başlatıldı.


Olay yeri inceleme ekipleri Bahçeköy Valide Sultan Caddesi, Kemerburgaz Yolu üzerinde ve ormanlık alanda arama çalışmaları yaptı. Saldırıda kullanılan silahlara ait olduğu düşünülen silah parçaları bulundu. Bulunan parçalar incelenmek üzere emniyete götürüldü.

28 ŞÜPHELİNİN EMNİYETTEKİ İŞLEMLERİ SÜRÜYOR

Gözaltına alınanların Tacikistan, Rusya ve Türkiye vatandaşı oldukları belirlenmişti. Şüphelilerden 23'ü sınır dışı edilmek üzere geri gönderme merkezine teslim edildi. 28 şüphelinin emniyetteki işlemleri devam ediyor.

 

KAYNAK: DHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta'dan önemli açıklamalar...
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...