ABD'yi sarsan saldırıda Tower 22'i nasıl vuruldu! Abdullah Ağar ilginç detayları paylaştı

Ürdün'de ABD üssüne yapılan saldırıda 3 asker ölmüştü. Konuyla ilgili ABD'li makamlar çılgına dönerken saldırının nasıl gerçekleştirildiğini ve güvenlik zaafiyetinin ne olduğunu Güvenlik Uzmanı Abdullah Ağar çarpıcı detaylarla açıkladı.

GİRİŞ 30.01.2024 16:45 GÜNCELLEME 30.01.2024 17:06
Bu Habere 76 Yorum Yapılmış

Ürdün'ün kuzeydoğusundaki ABD'ye ait Tower 22 askeri üssüne insansız hava araçlarıyla (İHA) saldırı düzenlenmişti. Saldırı sonucu 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği, çok sayıda askerin de yaralandığı bildirildi.

"HESAP SORACAĞIZ"

ABD Başkanı Joe Biden, saldırının Suriye ve Irak'ta faaliyet gösteren İran destekli militan gruplar tarafından gerçekleştirildiğini açıklarken, Başkan Yardımcısı Kamala Harris, "Terörizmle mücadeleye devam edeceğiz ve tüm sorumlulardan hesap soracağız." ifadesini kullandı. Öte yandan ABD'li Cumhuriyetçi senatörler İran'a sert tepki göstererek, Biden hükümetinden Tahran'ı hedef almaları gerektiğini söyledi. Bir tepki de Eski ABD Başkanı Donald Trump'tan geldi. Trump Biden'ı hedef aldı.

ABDULLAH AĞAR ABD'Yİ ŞAŞKINA ÇEVİREN SALDIRIYLA İLGİLİ DETAYLARI PAYLAŞTI

Sosyal paylaşım sitesi X’te bir paylaşım yapan Abdullah Ağar, saldırıyı yapan İnsansız Hava Aracı’nın (İHA), görevini tamamlayıp üsse iniş yapan ABD İHA’sının gölgesine saklanarak saldırı gerçekleştirdi.

İşte Abdullah Ağar’ın o paylaşımı;

ABD’nin 3 askerinin öldüğü, 34’ün yaralandığı Tower 22 üssüne saldırı düzenleyen İHA o sırada üsse iniş yapmaya çalışan ABD İHA’sının gölgesine gizlenmiş.

İlginç bir şekilde bu taktik, 27 Ekim 2018’de Suriye’de İsrail uçaklarının bir Rus İl-20 gölgesine gizlenerek saldırı yapmasına benziyor.

O saldırıdaki fark da şu:

Gölgesi kullanılan Rus İl-20 Rejim alanlarından atılan (Rejim ya da Rus) S-200’leri vurmuştu. İsrail’in uyguladığı gölgeyi kullanma taktiği nedeniyle 15 Rus askeri-Rus füzesiyle ölmüş, Rusya ile İsrail ilişkileri fena gerilmişti.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 76
  • Ali can 2 ay önce Şikayet Et
    Şetan abd nin Ortadoğu'da ne işi var Filistin Gazze deki katliamın baş sorumlusudur ya def olup gider yada bir gün muhakkak belasını bulur
    Cevapla
  • Vatansever 2 ay önce Şikayet Et
    Kirşzleri ABD -İsrail çıkarıyo başkasını hedef gösteriyor bunlar şeytanın paşa babaları Bölgeden çıkmak istemiyorlar . Numaralarınızı yutmuyoruz artık ey ABD !
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İsrail yapmış olmalı. böylece ABD'nin bölgeden ayrılmayarak devamlı kalmaya zorluyor.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bunu yüzde yüz israil yapmıştır suriyedekilerin yapacağı iş değil çünki istail ikide bir suriyeye giriyor kafalarını eziyor çıkıyor tepki bile göstermiyorlar amarikan üstüne saldıran israildir ne iran ne hizbullah asla yapamazlar.
    Cevapla
  • Muğlalı 2 ay önce Şikayet Et
    Üs İsrail'in önceden uyguladığı taktik ile vurulmuş. Birde Ürdün dedikleri uyduruk devlet İsrail'e sınır. Yani çok çok yakın. Tabii şüphe uyandırıyor. ABD şu an ondan mı durgun?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."