TBMM Başkanı Kurtulmuş, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Şeyh Mohamed Bin Zayed Al Nahyan ile bir araya geldi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
TBMM Başkanı Kurtulmuş, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile görüştü
GİRİŞ 30.01.2024 21:04 GÜNCELLEME 30.01.2024 22:11
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

TBMM Başkanı Kurtulmuş’un, BAE Devlet Başkanı Al Nahyan ile Abu Dabi’deki Kasr Al Bahar’da gerçekleştirdiği görüşmede, ikili ilişkilerin yanı sıra bölgesel ve küresel konular ele alındı.

Kurtulmuş, görüşmede, Türkiye-BAE ilişkilerinin geldiği seviyeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dost ve kardeş iki ülke arasındaki işbirliğinin mükemmel düzeyde olduğunu ve bu işbirliğinin her alanda artarak devam etmesini arzuladıklarını belirtti.

ASELSAN BAE Ofisi’nin bugün açılışını gerçekleştirdiklerini anımsatarak, bu alandaki çalışmalardan bahseden Kurtulmuş, BAE ile yüksek teknoloji ve savunma sanayii alanında büyük bir işbirliği potansiyelinin varlığına dikkati çekti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, ASELSAN BAE Ofisi’nin açılışını yaptıTBMM Başkanı Kurtulmuş, ASELSAN BAE Ofisi’nin açılışını yaptı

BAE’nin Filistin davasına verdiği destekten dolayısıyla da teşekkür eden Kurtulmuş, Filistin’de acil ateşkesin bir an önce sağlanması ve Filistin halkının durumunun iyileştirilmesi için bölge ülkelerinin ortak akılla hareket etmesi gerektiğini vurguladı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın şubatta BAE’ye bir ziyaret gerçekleştireceğini aktaran Kurtulmuş, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu ziyaretlerinin ikili ilişkileri daha güçlü kılacağını belirtti.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 2
  • Kamil 2 ay önce Şikayet Et
    El Nahyan sert bakıyor . Çünkü , Rahat tavırlar yok , yapmacıklı gibi olmuş , El hareketleri ve gözünün içine dik dik bakması hoş olmamış . Sanki göz dalaşı var . Tercüman çeviri yaparken arada bir masa koyulması iyi olurdu . Biraz daha ağırbaşlı ve saygıya yönelik mesafeli oturulmalıydı .
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    korkak neden kaçtın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dursun Özbek, başkan adaylığı için kararını açıkladı
Tarım Kredi Kooperatif Market'te mayıs ayına özel yeni indirimli ürünler listesi!