Boğazda arıza yapmıştı: Denizaltı fiber optik kablolara zarar verdi

İstanbul Boğazı'ndan 21 Ocak'taki geçişi sırasında demir atan PERİA isimli geminin denizaltı kablolarına zarar verdiği ortaya çıktı. Geminin zarar verdiği "KAFOS Denizaltı Fiber Optik Kablo Sistemi" ne ait kablolar gece onarıldı.

Boğazda arıza yapmıştı: Denizaltı fiber optik kablolara zarar verdi
Boğazda arıza yapmıştı: Denizaltı fiber optik kablolara zarar verdi
GİRİŞ 02.02.2024 13:17 GÜNCELLEME 02.02.2024 13:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

21 Ocak pazar günü Rusya’dan İzmir’e giden Liberya bayraklı Peria isimli yakıt tankeri, İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında bilinmeyen bir nedenle demir atmış, gemi Kıyı Emniyeti römorkörlerinin çalışmaları sonucu güvenli alana çekilmişti. Geminin attığı demir çapalarının "KAFOS Denizaltı Fiber Optik Kablo Sistemi" kablolarına zarar verdiği ortaya çıktı.

Liberya bayraklı 250 metre uzunluğundaki PERİA isimli yakıt tankerinin İstanbul Boğazı'ndan geçişi sırasında demir atması sonucu çapalarının takılarak zarar verdiği, ulusal ve uluslararası ses, data ve internet trafiğini taşıyan Büyükdere - İğneada arasındaki "KAFOS Denizaltı Fiber Optik Kablo Sistemi" kablolarının bu gece onarılacağı öğrenildi.

ANTONIO MEUCCI isimli kablo tamir gemisi tarafından yapılacak onarım çalışmalarının bu gece saat 02.00’de başlaması bekleniyor.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7
  • ali hikmet akkaya 2 ay önce Şikayet Et
    alınparasını
    Cevapla
  • Durağı Olmayan Yol 2 ay önce Şikayet Et
    gemiye el koyun
    Cevapla
  • Yaşar dede 2 ay önce Şikayet Et
    Bu gemi kasten orada arıza yaptı kablolara zarar vermek için, diye düşünüyorum. Yetkililer uyanın öğle oldu.
    Cevapla
  • Mahalle bakkalı. 2 ay önce Şikayet Et
    Gemiye el koyun 50 milyon dolar ceza kesin.
    Cevapla
  • Hacı dedem 2 ay önce Şikayet Et
    Demir atmayı izine bağlasanız zor bir şey mi idi. İyi idare edilmiyoruz vesselam. Her yer kokuyor, hangi deliği kapatacağına karar veremiyorsun. En çok da muhalefete kızıyorum, iç çekişmeden dolayı iktidarı denetlemeye fırsat bulamıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok