Gözler o tarihe çevrildi! Bakan Kacır'dan Alper Gezeravcı'nın dönüşü hakkında açıklama

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı’nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin Uluslararası Uzay İstasyonu’ndan (ISS) ayrılışının 6 Şubat’a ertelendiğini belirtti.

Gözler o tarihe çevrildi! Bakan Kacır'dan Alper Gezeravcı'nın dönüşü hakkında açıklama
Gözler o tarihe çevrildi! Bakan Kacır'dan Alper Gezeravcı'nın dönüşü hakkında açıklama
GİRİŞ 05.02.2024 01:04 GÜNCELLEME 05.02.2024 01:04
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakan Kacır, sosyal medya hesabından Alper Gezeravcı'nın Dünya'ya dönüş sürecine ilişkin paylaşımda bulunarak, "İnilecek bölgedeki hava durumu, astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 ekibinin Dünya'ya dönüşü için biraz daha beklemeyi gerektiriyor. Dönüş planı, bir gün daha ertelendi. Bir sonraki ayrılma fırsatı 6 Şubat saat 17.00 (Türkiye saati). Dünya’ya varış zamanı 7 Şubat saat 02.25 (Türkiye saati). ISS’ten ayrıldıktan sonra Dünya'ya ulaşmak yaklaşık 9 saat 25 dakika sürecek. Hava durumu yarın tekrar değerlendirilecek ve dönüş planlaması için karar verilecek." ifadelerini kullandı.

"ÜLKEME DÖNMEYİ SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM"

Alper Gezereavcı da sosyal medya adresi X’ten, "Araladığımız yeni dünyanın penceresinden selamlar. Yükselen ay yıldızımızın ışığında, bilim ve keşfin sınırlarını genişletirken, bu anın kıymetini ve sorumluluğunu derinden hissediyorum. Dünyaya dönüş için biraz daha bekleyeceğiz. Bu benzersiz yolculukta edindiğim deneyimlerle, ülkemizin bilim ve teknoloji alanında attığı adımlara değer katmak için ülkeme dönmeyi sabırsızlıkla bekliyorum." paylaşımında bulundu.

Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 5
  • yıkık kral 3 ay önce Şikayet Et
    Gururumuzsun
    Cevapla
  • Misafir 3 ay önce Şikayet Et
    Dünyaya dönmek için bilet yokmuş.
    Cevapla
  • Veli 3 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA
    Cevapla
  • Serdar 3 ay önce Şikayet Et
    bunlar inecekleri yeri nasıl ayarlıyorlar acaba merak ettiğim konu bu..? Amerika'ya inecekler ama nasıl ayarlıyorlar aynı yere inmeyi..?
    Cevapla
  • Memoral 3 ay önce Şikayet Et
    Kaldın mı uzayda şimdi gitmeyecektin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den son dakika uyarısı: Hafta sonu etkisini artıracak!
 Aynı kentte 2 kilometre mesafede sıcaklık farkı 12 derece!