Türkiye'nin geleceği teknoloji girişimleriyle parlayacak!

Bakan Kacır, Türkiye’nin geleceğinin teknoloji girişimleriyle parlayacağını belirterek, “Teknoloji girişimciliği bütün sektörlerin dönüşümünü hızlandırmakla kalmayacak, Türkiye’nin büyüme hikayesinin de lokomotifi olacak.” dedi.

Türkiye'nin geleceği teknoloji girişimleriyle parlayacak!
Türkiye'nin geleceği teknoloji girişimleriyle parlayacak!
GİRİŞ 07.02.2024 16:46 GÜNCELLEME 07.02.2024 16:46

Bakan Kacır, İstanbul Pendik’teki Sağlık Bilimleri Üniversitesi (SBÜ) Teknoloji Geliştirme Bölgesi Sağlık Teknokenti ile Sarıyer’deki Yıldız Teknopark Maslak Yerleşkesi’nin açılışını yaptı. Yıldız Teknopark’ta teknoloji girişimlerinin sunumlarını dinleyen Kacır, Türkiye teknoloji girişimciliği ekosisteminin, yıldan yıla güçlenerek yoluna devam ettiğine dikkati çekti.

100 BİN TEKNOGİRİŞİM HEDEFİ

Türkiye’de 22 yıl önce teknopark sayısının sadece 2 iken bugün Türkiye’de 101 teknoparkın ve 10 binden fazla teknoloji girişiminin olduğunu anlatan Kacır, “Bunların arasında artık milyar dolar değeri aşan unicorn statüsüne kavuşmuş, bizim turcorn diye adlandırdığımız başarılı teknoloji girişimleri de var. Hedefimiz; 2030 yılına kadar 100 bin teknogirişimi bu ülkeden çıkarmak ve bunların en az 100’ünün milyar dolar değeri aşmasını sağlamak. Yıldız Teknik Üniversitesi teknoparkı gibi altyapılar bu yolculukta bizim en önemli kuvvet çarpanımız olacak. Burada hem üniversitede geliştirilen bilginin teknolojiye ve zamanla ticarileşmeye kazandırılması hem de aslında sanayi-üniversite iş birliğinin güçlendirilmesi hedefleniyor.“ ifadelerini kullandı.

TEKNOLOJİ GİRİŞİMLERİNE DESTEK

Önümüzdeki dönemde teknoloji girişimlerini desteklemeyi sürdüreceklerini anlatan Kacır, “Oyun teknolojileri geliştiren start-up’lardan sağlık teknolojileri geliştiren girişimlere kadar, yine sigortacılık ve afet teknolojileri alanında çalışan girişimlere

kadar çok farklı başarı hikayelerini dinleme imkanı buldum. Çok inovatif girişimlere şahitlik etme imkanı buldum.” dedi.

PEK ÇOK YENİ ADIM ATTIK

Özellikle son dönemde girişim sermayesi fonları alanında pek çok yeni adım attıklarını kaydeden Kacır, “Teknoloji girişimleri bütün dünyada girişim sermayesi yatırımlarıyla büyüyen şirketler. Türkiye’de de biz son dönemde Bölgesel Kalkınma Girişim Sermayesi Fonları, Teknoloji ve İnovasyon Fonu, Bilişim Vadisi Girişim Sermayesi Fonu gibi adımlarla hem doğrudan teknoloji girişimlerine hem de teknoloji girişimlerine yatırım yapan girişim sermayesi fonlarına, fonların fonu ve eş finansman mantığıyla yatırım yapmaya başladık. Bu sayede özellikle girişim sermayesi fon yatırımlarının ölçeğini ülkemizde çok önemli bir düzeye çıkardık. İnşallah önümüzdeki dönemde bunların neticelerini görmeye başlayacağız.” diye konuştu.

LOKOMOTİF OLACAK

Bakan Kacır, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Yatırım yapılan girişimler arasından ben eminim çok yüksek değerlemelere ulaşan, küreselleşme yolculuğunda hızlanan girişimler de olacak. Türkiye’nin geleceği teknoloji girişimleriyle parlayacak. Teknoloji girişimciliği bütün sektörlerin dönüşümünü hızlandırmakla kalmayacak, Türkiye’nin büyüme hikayesinin de lokomotifi olacak.”

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!