'Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık' demişti! Sakinleşen dükkan sahibinden yeni teklif

Pendik'te bir dükkan sahibi, kiracısına "Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık" demiş, olay sosyal medyada gündem olmuştu. Dükkan sahibi Osman Kızıltaş yeni bir açıklama yaptı.

GİRİŞ 08.02.2024 15:33 GÜNCELLEME 08.02.2024 15:33
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Olay, Pendik'te geçtiğimiz günlerde meydana geldi. İddiaya Ertuğrulgazi Mahallesi'nde bulunan bir dükkanın sahibi Osman Kızıltaş, kiracısından 50 bin TL kira istedi. Kiracı ise mevcutta 10 bin TL olan kirasının yüzde 50 zam yapılarak 15 bin TL olmasını istedi. Kirası 50 bin TL olmadığı takdirde kiracısının çıkmasını isteyen dükkan sahibi ile kiracı arasında çıkan tartışmada dükkan sahibi tehditlerde bulunarak, "Eşinin dul kalmasını istemiyorsan çık. Çocuklarının yetim kalmasını istemiyorsan çık" dedi.

İkili arasında yaşanan tartışmanın basına yansımasının ardından dükkan sahibi Osman Kızıltaş açıklamada bulundu. 8 yıllık kiracısının kendisine düzenli ödeme yapmadığını, kira bedeli olarak kiracının kendisine piyasa değerinden daha düşük ücretler ödediğini iddia eden Kızıltaş, dükkanı kendisinin kullanacağı gerekçesiyle kiracısının dükkandan çıkmasını istediğini, kiracısının ise 'Bana 200 bin TL vereceksin yoksa dükkandan çıkmam' dediğini iddia etti. Dükkan sahibi Kızıltaş ayrıca dükkandan çıkması halinde kiracısından iki aylık kirayı almayacağını ve taşınmasına yardım edeceğini söyledi.

“ÇIKARSA İKİ AY KİRASINI ALMAYACAĞIZ, TAŞINMASINA DA YARDIMCI OLACAĞIZ”

Kızıltaş şunları söyledi;

“Bu benim 8 yıllık kiracım. Kendi kafasına göre ödeme yapıyor. 2022 senesinde 6 bin 250 ödeme yaptı. İdare ettik, sesimizi çıkarmadık, yalvardık yakardık, 2023 senesinde de 10 bin lira ödedi. Dükkanın kirası o zaman 30 bin lira idi. 2024’e geldik kendisini çağırdım rica ettim. Durumu anlattım, beni dinlemedi sinirlendirdi. ‘200 bin TL bana para vereceksin yoksa çıkmam, mahkemeye verirsen 3 buçuk sene sürer’ dedi. 

Ben de sinirlendim ve o esnada bu kelimeleri kullandım. Bana yakışmayan kelimelerdi, sinirlendiğim için söyledim. Bunun için özür dilerim. Kiracımın çıkmasını istiyorum. Çıkarsa birinci ayın kirasını istemiyorum, 50 bin lira. İkinci ayın kirasını da istemiyoruz. Taşınmasına da yardımcı olacağız. Dostluğumuz baki kalsın, bu şekilde çıkmasını istiyoruz. Çıkarsa kendisine dua edeceğim. 

Kendisinden de özür diliyorum. O anda gözüm görmedi, ‘Ne yaparsa yapsın çekerse çeksin’ dedim. Biz kendisini ikna edeceğiz. İki ay kirasını almayacağız. Taşınmasına da yardımcı olacağız. Biz kendimiz kullanmak istiyoruz. Kendi yerimizi kendimiz kullanmak istiyoruz” 

KAYNAK: İHA
Ahmet Aydemir Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ahmet Aydemir

Editör Hakkında

İstanbul'da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini Büyükçekmece'de tamamladı. İstanbul Üniversitesi, 'Gazetecilik’ bölümünden mezun oldu. Gazeteciliğe ilk adımını 2014'te attı. Profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere gündem, dünya, ekonomi ve spor kategorilerinde birçok haber hazırladı. Ahmet Aydemir, meslek hayatını Haber7.com'da aktif olarak sürdürüyor.
YORUMLAR 36
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    İstanbul da bir ev kirası 10-20 arası olmuş sa dükkan kirasının da piyasa ya göre ortalamasını bulmak lazım böylece iki tarafta memnun kalır
    Cevapla
  • Erbaa lı 2 ay önce Şikayet Et
    o dükkanı işleten verdiği hizmete veya mala ne kadar zam yapmış bakılması lazım.ona göre kıyasla değil mi.
    Cevapla
  • sadber 2 ay önce Şikayet Et
    sözüm elhamdülillah müslümanım diyen biz de müslümanız diyen müslümanlık böylemi olur diyen şahıslara rayiç diye bir şey var kimse kimsenin rızkıyla oynayamaz o dükkan sahibi haklı iken verdiği tepki şekli ile haksız duruma düşmüş unutmayınki adalet herkeze lazım en önemlisi de ilahi adalet
    Cevapla
  • adnan 2 ay önce Şikayet Et
    bune ya malın başına bela böyle adaletmi olur
    Cevapla
  • enver cankaya 2 ay önce Şikayet Et
    bu sakalla sizin diniz imanız para olmuş cehenlem paraile cennet bedava diyen adamlar bunlar deymiii
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kırmızı şehir! Bu kez görüntü Türkiye'den
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!