Son Dakika: Erzincan'da madende toprak kayması! Bakan Yerlikaya'dan ilk açıklama

Son dakika haberi... Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi. İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı açıklamada, "9 kişiye ulaşılamıyor" ifadelerini kullandı.

GİRİŞ 13.02.2024 17:03 GÜNCELLEME 14.02.2024 04:23
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi.

Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, büyük bir alanda toprak kayması meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi.

'DEVLET OLARAK TÜM İMKANLARIMIZLA SAHADAYIZ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninin bulunduğu alanda meydana gelen toprak kaymasına ilişkin, "Devlet olarak tüm imkanlarımızla sahadayız." ifadesini kullandı.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şunları kaydetti: "Erzincan İliç'te meydana gelen toprak kaymasından etkilenen tüm madencilerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Devlet olarak tüm imkanlarımızla sahadayız. Ekiplerimiz olayın yaşanması ile birlikte bölgede arama kurtarma çalışmalarına başlamıştır. Bölgeye takviye ekipler de ivedilikle sevk edilmiştir. İrtibat kurulamayan kardeşlerimize ulaşmak için tüm çabamızı sarf ediyoruz."

BAKAN IŞIKHAN: 3 BAŞMÜFETTİŞ, 1 MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLDİ

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan olayla ilgili 3 Başmüfettiş ve 1 müfettişin görevlendirildiğini duyurduğu açıklamasında, "Erzincan’ın İliç ilçesindeki madende meydana gelen heyelan nedeniyle büyük üzüntü yaşıyoruz. Kazayı araştırmak üzere Bakanlığımıza bağlı 3 Başmüfettiş ile 1 müfettiş görevlendirilmiş olup, gerekli incelemeler yapılacaktır." dedi.

BAKAN YERLİKAYA: 9 KİŞİYE ULAŞILAMIYOR!

İçişleri Bakanı Yerlikaya yaptığı açıklamada, "9 kişiye ulaşılamıyor. 400 personelle arama yapılıyor." ifadelerini kullandı.

BAKAN TUNÇ: DÖRT CUMHURİYET SAVCISI GÖREVLENDİRİLDİ

Adalet Bakanı Tunç açıklamasında, ''Erzincan ilimize bağlı İliç ilçemizde bulunan maden sahasında 14.30 sularında toprak kayması yaşanması hepimizi derinden üzdü. Olayla ilgili İliç Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmış olup 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir. Erzincanlı vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, göçük altında kalan madenci kardeşlerimizin sağ salim kurtarılmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

ARAMA KURTARMA ÇALIŞAMLARI BAŞLADI

Toprak altında kalanların olabileceği ihtimali üzerine ekipler, bölgede arama kurtarma çalışmalarına başladı.

VALİ AYDOĞDU BÖLGEYE HAREKET ETTİ

Vali Hamza Aydoğdu da toprak kaymasının ardından bölgeye hareket etti. Vali Aydoğdu, "'Toprak dışarı çıkarılıp istifleniyor. O sırada bir toprak kayması gerçekleşiyor. Toprak altında kalan çalışanlar var, kişi sayısı belli değil." dedi.

BELEDİYE BAŞKANI AKSUN: TOPRAK ALTINDA İŞÇİLER VAR!

Erzincan Belediye Başkanı Bekir Aksun, "Toprak altında işçiler var, sayısı belli değil. 10-12 olduğu düşünülüyor. Bölgede arama kurtarma çalışması başladı." açıklamasında bulundu.

Başkan Aksun, işçilerin altın madeninde olduğunu belirtti.

AFAD'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMA

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "Bugün saat 14.00 sıralarında Erzincan ilimiz İliç ilçesinde bir maden ocağında toprak kayması meydana gelmiş olup göçük altında vatandaşlarımız olduğu bilgisi alınmıştır. Olay bölgesine Erzincan, Erzurum, Sivas, Rize, Malatya, Giresun, Diyarbakır, Tokat ve Tunceli il AFAD müdürlüklerimizden personel sevk edilmiştir. Gelişmeleri takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

ŞİRKETTEN AÇIKLAMA YAPILDI

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. bir yazılı açıklama yaptı:

"Anagold Çöpler Altın Madeni işletmemizde, 13 Şubat Salı günü saat 14:28 sularında yığın liç alanımızda meydana gelen kaymadan duyduğumuz büyük üzüntüyü paylaşmak isteriz.

Yaşadığımız bu zorlu süreçte en önemli önceliğimizin, çalışanlarımız ve yüklenicilerimizin sağlık ve güvenliği olduğunu bir kez daha hatırlatmak isteriz.

Yaşanan bu elim olayın hemen akabinde bölgedeki çalışanlarımızla ivedilikle iletişime geçerek, acil durum planımızı devreye aldık ve ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına bilgi verdik. Anagold acil durum müdahale ekipleri ve AFAD birimlerine yapılan acil bilgilendirmeden hemen sonra, olayın meydana geldiği bölgede gerekli güvenlik önlemleri alınırken, tüm müdahaleler için hızlıca aksiyona geçildi.

Tüm faaliyetlerinde çalışan sağlığı ve güvenliğini merkeze alan bir kuruluş olarak bu zor zamanlarda da hem çalışanlarımız hem de paydaşlarımız ile birlik ve beraberlik içinde hareket edeceğiz. Yaşanan bu elim olayın etkilerini en aza indirmek için gerekli tüm adımları atmaya devam ederken, olayın ivedilikle açığa kavuşturulması için tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

Şeffaflık ilkemiz kapsamında gerekli merciler ve kamuoyunu gelişmelerle ilgili sürekli bilgilendireceğimizi kamuoyuna saygıyla duyururuz."

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 47
  • Gün 2 ay önce Şikayet Et
    Allah 9 kardeşimize sağ salim ulaşmayı nasib etsin şubatın ortası normalde eskiden olsa oralar bu mevsimde kar yağmurdan geçilmez bu sene ise kurak ne yağmur ne kar kurak geçi şartlar bu iken toprak kuru iken heyelan olması ilginç gavur şirketten hayırmı gelir nasıl ballı bir altın kaynağına denk gelmişlerse çıkartıkça çıkartmışlar toprağı zahmet etmeden en kolay yere dökmüşler
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Afetzede ailelerine Allah sabır versin inşallah güzel haberler gelir Heyelan bölgesine buğday SİLOLARİNDA kullanılan vakum makinaları gönderilmeli.
    Cevapla
  • Mesken Sahibi 2 ay önce Şikayet Et
    Çok sıkıntılı iş çook. İleride göreceksiniz.
    Cevapla
  • …. 2 ay önce Şikayet Et
    Ne gibi?
    Cevapla
  • mağdur 2 ay önce Şikayet Et
    can erzincan deyip hava atan mustafa sarıgül neredesin şovmen
    Cevapla
  • Zeki 2 ay önce Şikayet Et
    Memleketin bütün yeraltı kaynakları abd ye gidiyor. Biz uyuyoruz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Koca Yusuf TP1500' Gabar’da sondaj çalışmalarına başladı
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"