Muhaliflerin Murat Kurum algısı suya düştü! Gerçek ortaya çıktı! Bakanlık bakın ne yapmış

Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninin yanındaki toprak birikintisinin olduğu alanda yaşanan göçük felaketi sonrası muhalif kesimin Murat Kurum üzerinden yürüttüğü algı operasyonları bir kez daha ellerinde patladı.

GİRİŞ 14.02.2024 02:20 GÜNCELLEME 14.02.2024 13:26
Bu Habere 64 Yorum Yapılmış

Erzincan'ın İliç ilçesinde altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda toprak kayması meydana geldi.

Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu bölgede, büyük bir alanda toprak kayması meydana geldiği ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda arama kurtarma ekibi sevk edildi. Heyelanın ardından tesis yetkilileri hakkında suç duyurusunda bulunuldu. 

Muhaliflerin Murat Kurum algısı suya düştü! Gerçek ortaya çıktı! Bakanlık bakın ne yapmış

MURAT KURUM ÜZERİNDEN ALGI OPERASYONLARI BAŞLATILDI

Daha önce siyanür sızıntısı iddialarıyla gündeme Anagold Madencilik'e ait olduğu ortaya çıkan maden sahasındaki yığın liçi alanında, meydana gelen toprak kaymasının ardından başta CHP'liler olmak üzere muhalif kesim Murat Kurum üzerinden algı operasyonları başlattı.

Başta sosyal medyadaki muhalif hesaplar olmak üzere muhalefet kesimi Murat Kurum'un söz konusu madene çalışma izni verdiği ve siyanür sızıntısı yaşanan süreçte herhangi bir yaptırım uygulanmadığı iddiaları ortaya attı. 

Muhaliflerin Murat Kurum algısı suya düştü! Gerçek ortaya çıktı! Bakanlık bakın ne yapmış

MADENDE BORU PATLAĞI MEYDANA GELMİŞTİ

Erzincan'ın İliç ilçesinde, Türk ve Kanadalı firmanın sahip olduğu Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından işletilen madende kullanılan siyanürü taşıyan borunun patlaması sonucu 20 metreküp siyanürlü solisyonun Karasu Nehri'ne döküldüğü iddiası paniğe neden olmuştu.

Muhaliflerin Murat Kurum algısı suya düştü! Gerçek ortaya çıktı! Bakanlık bakın ne yapmış

BAKANLIK MADENE FAALİYET DURDURMA CEZASI VERMİŞ

Yaşanan siyanür sızıntısı olayla ilgili dönemin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'a yönelik 'madene yaptırım uygulanmadığı' algılarının ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanlığı'nın o dönem madenle ilgili yaptığı paylaşım gündem oldu.

Muhaliflerin Murat Kurum algısı suya düştü! Gerçek ortaya çıktı! Bakanlık bakın ne yapmış

FAALİYETİ DURDURMA VE EN ÜST SINIRDAN PARA CEZASI

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Anagold Madencilik'e ceza ve faaliyetlerinin durdurulması cezası verilerek altın madenine “en üst sınırdan” ceza kesildiği ortaya çıktı.

Çevre kirliliğine neden olan altın madenine “EN ÜST SINIR” olan 16 milyon 441 bin TL idari para cezası uygulanırken, ayrıca söz konusu olayla ilgili 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu kapsamında gerekli adli soruşturmanın yapılması için Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulunulmuştu.

Erzincan'daki madene okkalı siyanür cezası! En üst sınır uygulandıErzincan'daki madene okkalı siyanür cezası! En üst sınır uygulandı

Bakanlık yetkilileri, bölgede çevresel izleme çalışmalarının aralıksız olarak sürdürüleceğini, analiz sonuçlarına göre ise lüzum görülen alanlarda çevresel iyileştirme çalışmalarına devam edileceğini açıklamıştı.

KAYNAK: HABER7
Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 64
  • Ali.E 2 ay önce Şikayet Et
    Şu an ki gibi alacakları siyasi kararlarla ( istanbul için söylüyorum ) ; bırakın gelmeyi, bütün ülke yönetimini chpkk'ya teslim ederler....
    Cevapla
  • Ali.E 2 ay önce Şikayet Et
    Bizlerin de çalıştığı diğer sektörlerde de aynı durum söz konusu değil mi? Benim çalıştığım şirkette, kendini bilmez, iş bilmez, sorumsuz bir çalışanın yapacağı hata sebebiyle ben işsiz kalmak istemem; siz ister misiniz?
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bunu chpkk lilara anlatamazsin esas madeni onlar bulmuş gibi hepside ayni şeyi yaziyolar harfini bile değiştirmiyolar esasinda sosyal medyada yalanida yazana yayana ceza verilmeli
    Cevapla
  • Melha 2 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede ne zaman seçim olacak olsa muhakkak Bi facia oluyor.. İstihbarat iyi çalışmıyor.. Şu anda olacak olaylar Murat Kurum u hedef tahtasına koymakla paralel.. Çok dikkat etmek lazım.. Kırcal damarlarda hala hainler var
    Cevapla
  • doğruları konuşan 2 ay önce Şikayet Et
    Ben iddia ediyorum, bu şirkete bu ruhsatı verenler araştırılsın, altında CHP çıkar.
    Cevapla
  • Esesli 2 ay önce Şikayet Et
    Şu son zamanlarda pkk dan çok chp den Nefret ediyorum.Bunlara Allahın selamını dahi vermiyorum..
    Cevapla
  • Fatma 2 ay önce Şikayet Et
    Bir terör örgütünden daha çok!!!???
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak
Mahalle kafeleri Çırağan'la yarışıyor - 27 Nisan günün gazete manşetleri