Erzincan'da maden kazası: TBMM'de araştırma komisyonu kuruldu

TBMM Genel Kurulunda, Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılmasına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Erzincan'da maden kazası: TBMM'de araştırma komisyonu kuruldu
Erzincan'da maden kazası: TBMM'de araştırma komisyonu kuruldu
GİRİŞ 14.02.2024 16:48 GÜNCELLEME 14.02.2024 17:48

Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeni sahasında dün öğleden sonra geniş bir bölgede toprak kayması meydana geldi. Milyonlarca metreküp toprağın kaydığı olayda 9 işçi heyelan altında kaldı. İşçileri arama çalışmaları halen devam ediyor.

ARAŞTIRMA KOMİSYONU KURULDU

Gerçekleşen olayla ilgili TBMM'de önemli bir gelişme yaşandı. Genel Kurul'da Erzincan'daki madende yaşanan toprak kaymasının tüm yönleriyle araştırılmasına ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu kuruldu.

Gündeme ilişkin söz alan grup başkanvekillerinden AK Partili Abdulhamit Gül, Erzincan'daki olaya ilişkin araştırma komisyonu kurulmasının önerileceğini bildirmişti.

Abdulhamit Gül, toprak kaymasına ilişkin, "Tüm siyasi partilerle yapmış olduğumuz görüşmede de AK Parti Grubu olarak da önerimizi biz verdik. Bu olayla ilgili bir araştırma komisyonu kurulmasını teklif ediyoruz. Meclisimizin iradesine sunacağız." dedi.

"TÜM YÖNLERİYLE TAKİP EDİLECEK"

Erzincan'daki olayın Meclis tarafından tüm yönleriyle takip edilmesi ve ele alınması için ortak iradeyle çabayı ortaya koyacaklarını söyleyen Gül, "Gazi Meclis'in, bütün siyasi partilerin ortak bir şekilde gerek adli gerek diğer çalışmaların, atılması gereken adımları, bundan sonra yapılması gereken kanuni düzenlemeler de dahil olmak üzere, insanımızı merkeze alan politika üstü olan bütün çalışmaları bizler çok kıymetli buluyoruz." ifadelerini kullandı.

KAYNAK: AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'