Erzincan'da maden ocağındaki toprak kaymasına ilişkin gözaltı sayısı 8'e yükseldi

Erzincan'ın İliç ilçesinde maden ocağında yaşanan toprak kaymasına ilişkin gözaltına alınan şüpheli sayısı 8'e yükseldi.

GİRİŞ 15.02.2024 11:40 GÜNCELLEME 15.02.2024 12:23
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Erzincan'ın İliç ilçesindeki maden ocağında yaşanan kaza sonucu toprak altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Toprak kaymasına ilişkin Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. 

Bu kapsamda, olaya ilişkin 1 şüpheli daha yakalandı.

GÖZALTI SAYISI YÜKSELDİ

Altın madeni ocağını işleten şirkette yönetici ile idareci pozisyonunda çalışan ve gözaltına alınan şüpheli sayısı 8'e yükseldi.

Yakalanan şüphelilerden birinin yabancı uyruklu olduğu öğrenildi.

Soruşturma kapsamında dün 7 şüpheli gözaltına alınmıştı.

İŞÇİLERİ ARAMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

Yaşanan kazada yaklaşık 10 milyon metreküp toprağın kayması sonucu 9 işçi toprak altında kaldı.

Toprak altında kalan 9 işçiden 5’nin bir konteynerde, 3’ünün bir araç içerisinde birinin ise kamyon içerisinde olduğu açıklandı.

Tonlarca toprak altında kalan 9 işçiye ulaşabilmesi için karadan ve havadan çalışmalar aralıksız sürüyor. Adeta zamanla yarışan arama kurtarma ekipleri çalışmalarına gece gündüz demeden sürdürüyor.

Çalışmalar sürerken toprak altında kalan ailelerin ise acı bekleyişi devam ediyor. Gözü yaşlı aileler, yaklaşık 43 saattir yetkililerden gelecek güzel haberleri umutlu bekliyor.

KAYNAK: AA, DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Abdülkaidr Develi 2 ay önce Şikayet Et
    Ülkeye katma değer getiren bütün madenlerimiz uluslararası standartlarda,işin ehli teknik insanlar tarafından işletilmelidir. Cari açığın Altından olan kısmına bir bakın, madenleri kapat, onu kapat bunu kapat, ne yapılacak? sonra kimse yüksek vergi ve hayat pahalılığından şikayet etmesin. Avustralya- Kanada bir bakın hepsi Altın madenleri ile yeraltı zenginlikleri ile refah içerisindeler
    Cevapla
  • erdal 2 ay önce Şikayet Et
    Türkiye'deki altını kimler çıkartıyor ve ülkeye katkısı ne bir bak bakalım.
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Ne olacak ki olan yine garibana oluyor üç beş ay sonra unutulur yine ruhsat verip açarlar
    Cevapla
  • Abdulkadir Develi 2 ay önce Şikayet Et
    Kazanın sebepleri araştırılmalı, objektif bir şekilde. Bilir kişi heyeti vs hocalık yapan prof' lardan olmaz kardeşim. Siz hiç madende çalışmış, maden bulmuş profosör gördünüz mü? bu işin uygulaması teorikte kitaplardaki gibi değil. Hocalar objektif de olamaz. Her gün trafik kazaları oluyor binlece insan ölüyor, ne yani araba üretimi dursun mu ? binmeyelim mi araçlara?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Küçükçekmece'de hareketli saatler! Bıçaklı saldırgan bacağından vurularak yakalandı
Olay açıklamalar! "Galatasaray, Mehmet Ağar, Ahmet Çakar..."