Erzincan'a "astronot" gibi gelen Ümit Özdağ'ı asker durdurdu! Olay yanıt

Erzincan'daki maden alanına "astronot" gibi gelen Ümit Özdağ'ı durduran görevli, "Bunları giyip gelmişsiniz, içeride çalışan arkadaşlarımız var. Biz zehirlenmedik de siz mi zehirleneceksiniz?" diyerek tepki gösterdi.

GİRİŞ 14.02.2024 20:44 GÜNCELLEME 14.02.2024 23:11
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

Geçtiğimiz gün Erzincan'ın İliç ilçesi Çöpler köyündeki altın madeninin bulunduğu geniş bir alanda, toprak kayması meydana geldi.

ÜMİT ÖZDAĞ, GÜNLÜK PROVOKASYON ÇALIŞMALARINI ERZİNCAN'DA DA SÜRDÜRMEK İSTEDİ

Toprak altına kalan 9 işçi için arama kurtarma çalışmaları hız kesmeden sürerken Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Erzincan'da maden ocağında meydana gelen toprak kaymasının bulunduğu alana özel maske ve özel kıyafetle girmek istedi.

ASKER, ÖZDAĞ'IN ALGI OPERASYONUNA OPERASYON ÇEKTİ

Askerin durdurması üzerine "Bizi içeri almıyorlar" yaygarası koparan Özdağ'a görevli bir asker, "Siz bunları giyip gelmişsiniz, içeride çalışan arkadaşlarımız var. Biz zehirlenmedik de siz mi zehirleneceksiniz?" diyerek tepki gösterdi.

BAKANLIK VE VALİ SİYANÜR SIZINTISI OLMADIĞINI AÇIKLADI

Erzincan'ın İliç ilçesine bağlı Çöpler köyündeki maden ocağında meydana gelen toprak kayması sonrası bölgeye sevk edilen arama kurtarma ekiplerinin maden sahasına giriş çıkışları kontrollü şekilde devam ediyor.

Öte yandan Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu ile Çevre ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgede herhangi bir siyanür sızıntısı olmadığını açıkladı.

DMM'DEN "ÜMİT ÖZDAĞ" AÇIKLAMASI: İTİBAR ETMEYİNİZ

İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, Erzincan'daki maden ocağında meydana gelen heyelanın oluştuğu alana özel maske ve kıyafetle girmek isteyen Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın paylaştığı görüntülerle kamuoyunda infial oluşturmaya yönelik provokatif eylemine yönelik aydınlatıcı bilgi paylaştı.

DMM'nin açıklaması şöyle:

"Erzincan İliç’te toprak kayması yaşanan bölgede arama-kurtarma çalışmaları titizlikle sürmektedir.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Erzincan İliç'e giderek paylaştığı görüntüler incelendiğinde, maden sahasının dışında kalan, vatandaşların sivil kıyafetlerle bulunduğu ve özel kıyafete ihtiyaç duyulmayan bölgeye özel kıyafetlerle ve maskeyle girmek istediği tespit edilmiştir. 

Yetkili personeller tarafından provokasyon yaptığı gerekçesiyle Özdağ bölgeye alınmamış ve kendisine bölgeye girememe sebebi açıkça izah edilmiştir.

Kamuoyunda infial oluşturmaya yönelik provokatif eylem ve söylemlere itibar etmeyiniz."

KAYNAK: HABER7
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 114
  • Hasan Göktaş 2 ay önce Şikayet Et
    vaaaaay ümit efendi yine şaşırtmadın bizi,üstüne düşen vazifeyi yapmışsın yine,seni gidi provokatör seni.
    Cevapla
  • Emre 2 ay önce Şikayet Et
    Aman ha çocuklara göstermeyin bu resimleri, hıçınlaşınca çirkinleşiyor, Ögrencilerine nasıl davranıyordu acaba? bu şiddet ve öfke neyin nesi, Milliyetçi yapıcı olmalı, böylesi itici olmuyormu
    Cevapla
  • En Baba Yorumcu 2 ay önce Şikayet Et
    farkındalık oluşturmaya çalışmış ama abartmış
    Cevapla
  • Mehmet Türkoğlu 2 ay önce Şikayet Et
    Kendi haline bırakmak lazım adam hasta
    Cevapla
  • vatansever 2 ay önce Şikayet Et
    Şu yorum yapan kitleye acıyorum. Ümit Özdağ dediğiniz adam Profösör ünvanı almış ana dili gibi ingilizce ve Almanca bilen. Yıllarca bu memleketin Üniversitelerinde, polis okullarında iç güvenlik dersleri vermiş. 28 tane kitap yazmış . Almancadan 4 bilimsel kitap çevirisi yapmış. Bu adama boş adam ve soros çocuğu diyorsunuz. Siz ne yaptınız hayatınız boyunca , siz kimin çocuğusunuz?
    Cevapla
  • Vatanın öz evladı 2 ay önce Şikayet Et
    Adam boş değil ama has Yahudi ve İsrail e çalışıyor provokasyonları ile
    Cevapla
  • yavuz 2 ay önce Şikayet Et
    bize ne yazdığından çizdiğinden .sen yaptıklarına bak .aleni provakasyon . yaptıklarının siyasetle alakası yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kira getirisin de zirveye oturdular! İşte getirisi en yüksek olan iller...
İsveç'te Jade Sandberg isimli bir kadın polis eşliğinde Kur'an-ı Kerim yaktı