Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! Erdoğan resmen imzaladı

Erzincan İliç’te meydan gelen maden kazasının araştırılmasına ilişkin komisyon kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

GİRİŞ 15.02.2024 00:54 GÜNCELLEME 15.02.2024 09:23

Son dakika maden faciası haberleri: Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, dün saat 14.28'de kaydı.

Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı. İlk belirlemelere göre 9 işçi toprak altında kaldı.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! TBMM Kararı yürürlüğe girdi

TBMM KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırma komisyonu kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Komisyon 22 üyeden kurulacak. Komisyonun çalışma süresi başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olacak. Komisyon, gerekirse Ankara dışında da çalışabilecek.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! TBMM Kararı yürürlüğe girdi

GÖZALTI SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Olayla ilgili soruşturma açıldı ve saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Firma sorumlusu dahil 3 kişinin daha gözaltına alınmasıyla toplam gözaltı sayısı 7'ye yükseldi.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! TBMM Kararı yürürlüğe girdi

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldum. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarında kurduğum internet haber sitesiyle başladım. Kurduğum sitede 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdım. 2022 yılından bu yana Haber7 bünyesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere çok sayıda haber, grafik ve video hazırladım. Kariyerime Haber7'de gündem editörü olarak devam etmekteyim.
YORUMLAR 77
  • yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bütün altın madenlerini Devlet çıkarmalıdır. Altın madenleri özel şirketlerden alınmalıdır.
    Cevapla
  • Ramazan n 2 yıl önce Şikayet Et
    Ocak sorgusuz sualsiz kapatılmalı tamamen
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bomba İran iddiası! Savaş öncesi Rusya'dan bakın ne sipariş etmişler
Bakan Bayraktar'dan Gabar petrolü açıklaması: Yeni bir müjde vereceğiz