Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! Erdoğan resmen imzaladı

Erzincan İliç’te meydan gelen maden kazasının araştırılmasına ilişkin komisyon kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

GİRİŞ 15.02.2024 00:54 GÜNCELLEME 15.02.2024 09:23
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

Son dakika maden faciası haberleri: Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, dün saat 14.28'de kaydı.

Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, saniyede 10 metre hızla 800 metrelik bir alana yayıldı. İlk belirlemelere göre 9 işçi toprak altında kaldı.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! TBMM Kararı yürürlüğe girdi

TBMM KARARI RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Erzincan’ın İliç ilçesinde meydana gelen maden kazasının tüm yönleriyle araştırılması ve benzer kazaların önlenmesine yönelik tedbirlerin belirlenmesi amacıyla meclis araştırma komisyonu kurulmasına dair TBMM Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Komisyon 22 üyeden kurulacak. Komisyonun çalışma süresi başkan, başkanvekili, sözcü ve katip seçimi tarihinden başlamak üzere 3 ay olacak. Komisyon, gerekirse Ankara dışında da çalışabilecek.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! TBMM Kararı yürürlüğe girdi

GÖZALTI SAYISI 7'YE YÜKSELDİ

Olayla ilgili soruşturma açıldı ve saha sorumlusunun da aralarında bulunduğu 4 kişi gözaltına alınmıştı. Firma sorumlusu dahil 3 kişinin daha gözaltına alınmasıyla toplam gözaltı sayısı 7'ye yükseldi.

Erzincan'daki maden faciasında yeni gelişme! TBMM Kararı yürürlüğe girdi

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 77
  • yavuz 2 ay önce Şikayet Et
    Bütün altın madenlerini Devlet çıkarmalıdır. Altın madenleri özel şirketlerden alınmalıdır.
    Cevapla
  • Ramazan n 2 ay önce Şikayet Et
    Ocak sorgusuz sualsiz kapatılmalı tamamen
    Cevapla
  • Samimiyet 2 ay önce Şikayet Et
    Allah var gam yok, rümuzlu arkadaş; ismin rümuzun içindeki kini örtmüyor; bakan kurum'un başında olduğu bakanlık ruhsatı veren bakanlık değil; çünkü görevi değil. Allah yalancıyı kahru perişan eylesin.
    Cevapla
  • Emre 2 ay önce Şikayet Et
    Var yerin altini goren makina ruslarin himeyin üstünde radar sistemi yerin altındaki karincaya varana goruyor
    Cevapla
  • Tual 2 ay önce Şikayet Et
    Sonuç 9 işci topragın altında 5 kişi konteyner icindeymiş toprak altı rötgeni yokmu nasıl bulunmuyor havadan bile yeraltı görünebilir 2024 yılındayız ama 9 işci hala kurtarılamadı işcinin canı bukadar ucuzmu onların aileleri hergün ölüyor beklemekten can bu
    Cevapla
  • Atma'ya cevaben 2 ay önce Şikayet Et
    cahil kardeş baretsiz aslao bölgelerde dolaşılaz.. keza baretlerde kesinlikle bir gps cihazı bulunur.. hani bu teknolojiye sahip bir dünyada yaşıyoruz.. araştır..oku.. sonra yorum yaz
    Cevapla
  • Fehmi Doğan 2 ay önce Şikayet Et
    YANİ İŞİN İÇİNDE KASIT MI VAR? Kimileri kan ağlıyor kimileri ateşe benzinle gidiyor. Allah bizleri islah etsin.
    Cevapla
  • atma 2 ay önce Şikayet Et
    havadan yeraltını gördüğünü nerden uydurdun ? 1-2 metre altında farklı bir tabaka varsa görebilirsn toprak altında canlı bulacak teknoloji yok. uydurma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: Kayıt dışılıkla amansız mücadele dönemi! Vergi kaçırana taviz yok
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi