Siyanür karıştı mı? Anagold Madencilik, Erzincan'daki maden kazası hakkında açıklama

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ, Erzincan'daki Anagold Çöpler Altın Madeni İşletmesi'nde meydana gelen maden kazasının ardından Karasu Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmadığını açıkladı.

Siyanür karıştı mı? Anagold Madencilik, Erzincan'daki maden kazası hakkında açıklama
Siyanür karıştı mı? Anagold Madencilik, Erzincan'daki maden kazası hakkında açıklama
GİRİŞ 14.02.2024 21:23 GÜNCELLEME 14.02.2024 21:24

Şirketten yapılan açıklamada, salı günü 14.28'de meydana gelen maden kazası sonrası profesyonel ekipler tarafından olayın sebebine ilişkin araştırmanın başladığı kaydedildi.

Yığın linç alanının kaymasından kaynaklı olarak kazanın meydana geldiği aktarılan açıklamada, konunun atık depolama havuzu ile bir ilgilisi olmadığı, söz konusu konu ile ilgili herhangi bir tehlikenin bulunmadığı ifade edildi.

"KİRLENME SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Toprak kayması nedeniyle çevresel herhangi bir kirlilik yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kazaya rağmen tüm tedbirler hızlı bir şekilde alınarak saha kontrol altına alınmıştır. 6 noktadan yüzey suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler normal değerlerdedir ve herhangi bir kirlenme söz konusu değildir. Karasu (Fırat) Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır. Şu ana kadar kayan toprak altında 9 çalışanımızın olduğu belirlenmiştir. Çalışma arkadaşlarımız için arama ve kurtarma çalışmaları sahamıza gelen tüm kamu kurum ve kuruluşların desteği ile devam etmektedir."

Açıklamada, şirketin kamuoyunu olayın detayları konusunda düzenli olarak bilgilendireceği, nedenlerini net bir şekilde açıklayacağı ve benzer durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda kararlı olduğu bilgisi paylaşıldı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 48
  • tamer 2 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bir toprak toprak akarmı bu akan altın madeninden çıkan siyanürle asitle işlenmiş atık malzeme yanlış istiflenmiş şimdi diyorlarki tüm önlemleri alacağız sızıntı yok giden gitti konunun üzeri kapatılır unutulur gider bu konu ile ilgi çevre çalışma iş güvenliği bakanlığının hiç sorumluluğu yokmu
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 yıl önce Şikayet Et
    M İ T.... ÇOK ACİL. netanyahu ya, SUİKAST YAPMALI
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD’nin ilk Müslüman senatörünün 5 yıl önceki hutbe ve namaz videosu viral oldu
Biden'ın açtığı musluğu Trump kapattı: Zelenskiy'nin '16 milyar dolarımı verin!' çığlığı