Siyanür karıştı mı? Anagold Madencilik, Erzincan'daki maden kazası hakkında açıklama

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret AŞ, Erzincan'daki Anagold Çöpler Altın Madeni İşletmesi'nde meydana gelen maden kazasının ardından Karasu Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmadığını açıkladı.

Siyanür karıştı mı? Anagold Madencilik, Erzincan'daki maden kazası hakkında açıklama
Siyanür karıştı mı? Anagold Madencilik, Erzincan'daki maden kazası hakkında açıklama
GİRİŞ 14.02.2024 21:23 GÜNCELLEME 14.02.2024 21:24
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Şirketten yapılan açıklamada, salı günü 14.28'de meydana gelen maden kazası sonrası profesyonel ekipler tarafından olayın sebebine ilişkin araştırmanın başladığı kaydedildi.

Yığın linç alanının kaymasından kaynaklı olarak kazanın meydana geldiği aktarılan açıklamada, konunun atık depolama havuzu ile bir ilgilisi olmadığı, söz konusu konu ile ilgili herhangi bir tehlikenin bulunmadığı ifade edildi.

"KİRLENME SÖZ KONUSU DEĞİLDİR"

Toprak kayması nedeniyle çevresel herhangi bir kirlilik yaşanmadığı belirtilen açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Kazaya rağmen tüm tedbirler hızlı bir şekilde alınarak saha kontrol altına alınmıştır. 6 noktadan yüzey suyu numunesi alınmıştır. Alınan numuneler normal değerlerdedir ve herhangi bir kirlenme söz konusu değildir. Karasu (Fırat) Nehri'ne herhangi bir siyanür akışı olmamıştır. Şu ana kadar kayan toprak altında 9 çalışanımızın olduğu belirlenmiştir. Çalışma arkadaşlarımız için arama ve kurtarma çalışmaları sahamıza gelen tüm kamu kurum ve kuruluşların desteği ile devam etmektedir."

Açıklamada, şirketin kamuoyunu olayın detayları konusunda düzenli olarak bilgilendireceği, nedenlerini net bir şekilde açıklayacağı ve benzer durumların önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınması konusunda kararlı olduğu bilgisi paylaşıldı.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • tamer 2 ay önce Şikayet Et
    bu nasıl bir toprak toprak akarmı bu akan altın madeninden çıkan siyanürle asitle işlenmiş atık malzeme yanlış istiflenmiş şimdi diyorlarki tüm önlemleri alacağız sızıntı yok giden gitti konunun üzeri kapatılır unutulur gider bu konu ile ilgi çevre çalışma iş güvenliği bakanlığının hiç sorumluluğu yokmu
    Cevapla
  • ALLAH dostu 2 ay önce Şikayet Et
    M İ T.... ÇOK ACİL. netanyahu ya, SUİKAST YAPMALI
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Anagold şirketinin yüzde 80'i, merkezi ABD'nin Denver şehrinde bulunan SSR Mining'e ait. Şirketin yüzde 20'si Çalık Holding'e bağlı Lidya Madencilik'e ait.
    Cevapla
  • Şaban Y. 2 ay önce Şikayet Et
    Siyanür havuzu dediler,yalan tutmadı,şimdi siyanürlü toprak diyorlar. Burada hata varsa yapan cezasını çeksin. Topraklı malzemeyi depolamada hata oabilir.Uzmanları bakmalı. Ama hergün sofralarımızdaki tuzda kullanılan sodyum ferrro siyanürü kimse nedense görmüyor. Rafine tuzların hemen hepsinde topaklanmayı önleyici olarak var. Millet yiyiyor kimse ses çıkarmıyor. Uyumayın Millet
    Cevapla
  • İyi hadi… 2 ay önce Şikayet Et
    O kadar ceza yemiş kapatılmış bşr firmanın açıklamadı içimize su serpti. Artık rahat rahat uyuyabiliriz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...
"Bu adamlar  Erdoğan’a niye bu kadar hakaret ediyor Fatih?"