Murat Kurum'dan maden faciası iddialarına çok sert tepki! İddiaları tek tek çürüttü

Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Erzincan İliç’teki maden ocağında yaşanan toprak kayması sonrası ortaya atılan iddialara yanıt verdi. Kurum, bakanlığın işletmeyi 135 kez denetlediğin söyledi.

GİRİŞ 14.02.2024 18:28 GÜNCELLEME 14.02.2024 18:31
Bu Habere 32 Yorum Yapılmış

Son dakika Murat Kurum haberleri: Cumhur İttifakı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Erzincan'ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik A.Ş.'nin işlettiği altın maden sahasında meydana gelen heyelan faciasının ardından muhalif kesim tarafından ortaya atılan iddialara ilişkin çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Murat Kurum'dan maden faciası iddialarına çok sert tepki! İddiaları tek tek çürüttü

MURAT KURUM: DAHA ÖNCE 135 KEZ DENETLENDİ

Kurum, daha önce boru patlağı nedeniyle siyanür sızıntısıyla gündeme gelen madenin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı döneminde işletmenin çevre mevzuatına uygun iş yapıp yapmadığının 135 kez denetlendiğini belirtti.

Murat Kurum'dan maden faciası iddialarına çok sert tepki! İddiaları tek tek çürüttü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum söz konusu iddialara ilişkin şu şekilde konuştu:

'MASA BAŞINDA ÜRETİLMİŞ PEK ÇOK YALAN HABER SAĞA SOLA SERVİS EDİLDİ'

Çevre Bakanlığı sadece çevresel etkileri denetler. İşletme; çevreye, doğaya zarar veriyor mu, vermiyor mu buna bakar!

Çevre Bakanlığı’nın işletmenin kapasite artışı kararını verme yetkisi yoktur.

Masa başında üretilmiş pek çok yalan haber ve tezvirat sağa sola servis edildi.

Hangi vicdanla, hangi duyguyla bu konuyu İstanbul’a ve İstanbul seçimlerine getirdiniz?

İnsanımızın canları üzerinden siyasi ikbal peşine düşenleri, milletimizi aldatmaya çalışanları bu millet affetmeyecektir.

'GÖRÜLEN EKSİKLER NEDENİYLE 3 AY KAPISINA MÜHÜR VURULDU'

“İşletmenin faaliyetinde çevre mevzuatı kapsamında görülen eksiklikler nedeniyle; 3 ay kapısına mühür vuruldu. Bununla da kalınmayıp; işletmenin çevreyi kirletmesi nedeniyle; Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunuldu. İşletmenin, tüm tedbirleri aldığı bilirkişi raporlarıyla tespit edilince faaliyetine tekrar başladı.”

'BAKANLIK İŞLETMENİN KAPASİTE ARTIŞI KARARINI VEREMEZ'

İşletmenin kapasite artırmasına yönelik kararın Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan alınmasının mümkün olmadığını sözlerine ekleyen Kurum, “Bize iftira atanlar şunu da bilir ki; Çevre Bakanlığı işletmenin kapasite artışı kararını vermez, veremez, çünkü böyle bir yetkisi yoktur. Sadece ve sadece kapasite artışının çevreye etkisini ölçer, onaylar ya da onaylamaz.” dedi. Dün geceden itibaren tek merkezden yönetilen sistematik ve bilinçli bir algı operasyonu ve kara propagandanın başlatıldığını ifade eden Kurum, “Milletimizi yasa boğan böylesi bir hadise, siyasi bir istismara dönüştürüldü. Masabaşında üretilmiş pek çok yalan haber ve tezvirat sağa sola servis edildi. Milletimiz bu kötü niyeti çok iyi biliyor, çok iyi tanıyor. Vatandaşlarımızın daha toprağın altında olduğu bir yerde, 85 milyonun gözünün, aklının, kalbinin burada olduğu bir aşamada; bu olayı siyasete alet etmek vicdansızlık, insafsızlık değil de nedir? Hangi insani duyguya, hangi insani erdeme uygundur? İnsanımızın canları üzerinden siyasi ikbal peşine düşenleri, milletimizi aldatmaya çalışanları bu millet affetmeyecektir. Bu millet, bu siyaset simsarlarını, bu algı operasyonlarını boşa çıkaracak, unutmayacak, onları derin vicdanıyla ve ferasetiyle cezalandıracaktır.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Murat Kurum'dan maden faciası iddialarına çok sert tepki! İddiaları tek tek çürüttü

'HANGİ VİCDANLA, HANGİ DUYGUYLA BU KONUYU İSTANBUL SEÇİMLERİNE GETİRDİNİZ?'

Dün geceden itibaren tek merkezden yönetilen sistematik ve bilinçli bir algı operasyonu ve kara propagandanın başlatıldığını belirten Kurum, “Milletimizi yasa boğan böylesi bir hadise, siyasi bir istismara dönüştürüldü. Masabaşında üretilmiş pek çok yalan haber ve tezvirat sağa sola servis edildi. Milletimiz bu kötü niyeti çok iyi biliyor, çok iyi tanıyor. Biz vicdan sahibi herkese soruyoruz? Siz hangi vicdanla, hangi duyguyla bu konuyu İstanbul’a ve İstanbul seçimlerine getirdiniz? Vatandaşlarımızın daha toprağın altında olduğu bir yerde, 85 milyonun gözünün, aklının, kalbinin burada olduğu bir aşamada; bu olayı siyasete alet etmek vicdansızlık, insafsızlık değil de nedir? Hangi insani duyguya, hangi insani erdeme uygundur?” diyerek açıklamasına devam etti.

Murat Kurum'dan maden faciası iddialarına çok sert tepki! İddiaları tek tek çürüttü

 'İNSANIMIZIN CANLARI ÜZERİNDEN SİYASİ İKBAL PEŞİNE DÜŞENLERİ MİLLETİMİZ AFFETMEYECEKTİR'

Kurum, “İnsanımızın canları üzerinden siyasi ikbal peşine düşenleri, milletimizi aldatmaya çalışanları bu millet affetmeyecektir. Bu millet, bu siyaset simsarlarını, bu algı operasyonlarını boşa çıkaracak, unutmayacak, onları derin vicdanıyla ve ferasetiyle cezalandıracaktır. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şu anda bizim tek bir gayemiz var. O da canlarımızın bir an önce kurtulmasıdır. Ben tekrar ailelerimize, Erzincan’ımıza, milletimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum.” dedi.

NE OLMUŞTU?

Daha önce siyanür sızıntısı iddialarıyla gündeme Anagold Madencilik'e ait olduğu ortaya çıkan maden sahasındaki yığın liçi alanında, meydana gelen toprak kaymasının ardından başta CHP'liler olmak üzere muhalif kesim Murat Kurum üzerinden algı operasyonları başlattı.

Başta sosyal medyadaki muhalif hesaplar olmak üzere muhalefet kesimi Murat Kurum'un söz konusu madene çalışma izni verdiği ve siyanür sızıntısı yaşanan süreçte herhangi bir yaptırım uygulanmadığı iddiaları ortaya atıldı.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 32
  • RECEP 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın Murat bey Denetleme yapan müfettişlere güven yok böylesi yerlere gönderilen müfettişleride müfettiş gönderin
    Cevapla
  • defa 2 ay önce Şikayet Et
    Sayın Murat Kurumun yanındayız
    Cevapla
  • meslek odaları 2 ay önce Şikayet Et
    mimarlar odası falan çok siysasi oluşumlar ama bu tür cevresel olaylarda uyarılarına kulak verilmeli. odanın buralarla ilgili eski çalışmalarını okudum ne öngördülerse birebir çıkmış. o yüzden konuya siyaset üstü bakmak lazım. bir kere 180 küsür defa denetlenmiş olmaları marifet değil. böylesine zerhirli bir atığı fıratın dibine dinamit koyacak şekilde bir proje baştan olmamalı.
    Cevapla
  • emre 2 ay önce Şikayet Et
    denetlemeler habersiz mi? haberli mi? yapıldı ben bunu merak ediyorum.
    Cevapla
  • Bursa 2 ay önce Şikayet Et
    Bir isletme 135 kez denetleniyorsa ve orada faciaya yol açıyorsa C. Başkanın yapmasi gereken erzincan ili çevre ve şehircilik bakanlığı dahil hepsini görevden almak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
'Karagül' adıyla TikTok'taki yayında büyük tepki çekmişti. Vicdansız anne için yeni karar
MİT'ten Hakurk'ta nokta atışı operasyonlar: 15 terörist etkisiz hale getirildi