Çanakkale'de çay taştı! Tarlalar su altında kaldı

Çanakkale'de Karamenderes Çayı'nın debisinin yükselmesi nedeniyle oluşan taşkında bölgedeki bazı tarlalar su altında kaldı. Kalafat Köyü Muhtarı, her yıl gerçekleşen taşkınlar nedeniyle tarlaların su altında kaldığını söyledi.

Çanakkale'de çay taştı! Tarlalar su altında kaldı
Çanakkale'de çay taştı! Tarlalar su altında kaldı
GİRİŞ 13.02.2024 22:01 GÜNCELLEME 13.02.2024 22:01
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Valilikten yapılan açıklamada, Karamenderes Çayı'ndaki su seviyesinin yükselmesi nedeniyle Kalafat, Tevfikiye ve Kumkale güzergahında taşkın meydana geldiği bildirildi.

VATANDAŞLARA UYARI

Bölgedeki vatandaşların çay yatağına yaklaşmamaları konusunda uyarıda bulunulan açıklamada, "Kamu kurum ve kuruluşlarımız tarafından gerekli tedbirler alınmakla beraber vatandaşlarımızın can ve mal güvenliği açısından olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir." ifadelerine yer verildi.

Kalafat Köyü Muhtarı Alaattin Şen, Karamenderes Çayı'nın bazı yerlerinde 300-500 metre genişliğinde iki setin bulunduğunu, tarlaların her yıl taşkın nedeniyle su altında kaldığını söyledi.

"TARLALARDA AĞIRLIKLI OLARAK BUĞDAY VE ARPA VAR"

Çayda temizlenmesi gereken yerlerin bulunduğunu belirten Şen, "Kumkale Ovası'ndan Pınarbaşı'na kadar olan tüm tarlalar su altında kaldı. Tarlalarda şu an ağırlıklı olarak buğday ve arpa var." dedi.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • yoğunlook 2 ay önce Şikayet Et
    Başkanınıza söyleyin çözüm bulsun. Muhtar neden var ?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Özel hastanede yenidoğan vurgunu
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması