Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama

Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, İliç’teki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama
Erzincan'daki maden faciasıyla ilgili Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan açıklama
GİRİŞ 15.02.2024 22:19 GÜNCELLEME 15.02.2024 22:19
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Son dakika Erzincan haberleri: Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, İliç’teki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili yazılı açıklama yaptı.

MADEN FACİASIYLA İLGİLİ BAŞSAVCILIKTAN AÇIKLAMA

Olayla ilgili 8 kişilik bilirkişi görevlendirildiği belirtilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Erzincan ili İliç ilçesinde bulunan altın madeni sahasında, 13 Şubat 2024 tarihinde saat 14:30 sıralarında, toprak kaymasına bağlı olarak meydana gelen iş kazasında 9 vatandaşımızın göçük altında kalması olayı ile ilgili sorumluların tespiti açısından mülhakatımız İliç Cumhuriyet Başsavcılığımızca derhal soruşturma başlatılmış ve 4 Cumhuriyet Savcısı görevlendirilmiştir.

Cumhuriyet Savcılarınca olay yeri keşif ve inceleme işlemleri yapılarak deliller eksiksiz bir şekilde toplanmış, olay yeri ve çevresinden toprak ve su numuneleri alınmış, bu numuneler inceleme için yetkili kimya laboratuvarlarına gönderilmiştir. Olaydaki sorumlular ile kusur durumlarının tespiti açısından çevre, maden, jeoloji, kimya, inşaat, ziraat ve harita mühendisi ile iş sağlığı ve güvenliği uzmanından oluşan 8 kişilik bilirkişi heyeti görevlendirilerek olay yerinde gerekli incelemeler yapılmış, bilirkişilerin uzmanlık raporunu tamamlamaları beklenmektedir.

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yürütülen soruşturma kapsamında elde edilen deliller neticesinde, ilk tespitlere göre olayın meydana gelmesinde kusuru bulunduğu değerlendirilen ilgili firmanın işveren vekili pozisyonunda bulunan Kanada uyruklu bir kişi de dahil olmak üzere toplam 8 kişi 14 Şubat 2024 tarihinde gözaltına alınmıştır. Soruşturmaya tüm yönleriyle ve titizlikle devam edilmektedir."

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 4
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    sahipleri kaçtığına göre suçlular demektir.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    rezalet, niye hep benim ülkemde bu tür kazalar oluyor, bu tür işletmelerde iş güvenliği, önceden tedbir denen olgu neden yok
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Toprak altındakilere ne oldu neden kimse onlardan bahsetmiyor
    Cevapla
  • Cenk1453 2 ay önce Şikayet Et
    Ne anladım ben bundan.hoca çocuğa su doldurması için bir testi verip birde yüzüne tokat atmış. Yanında ki hoca efendi neden çocuğa vurdun demiş.hoca cevaben testi kırıldıktan sonra tokat atsan bir işe yaramaz.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"