Erzincan'da maden kazası: 9 işçinin isimleri belli oldu

Erzincan'da meydana gelen maden kazasında toprak altında kalan 9 işçiyi arama kurtarma çalışmaları yoğun bir şekilde devam ederken; işçilerin isimleri belli oldu.

Erzincan'da maden kazası: 9 işçinin isimleri belli oldu
Erzincan'da maden kazası: 9 işçinin isimleri belli oldu
GİRİŞ 16.02.2024 13:06 GÜNCELLEME 16.02.2024 13:07
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

İliç ilçesinde 13 Şubat günü yaşanan olayda 9 işçi toprak altında kalmıştı. İşçilere ulaşma çalışmaları devam ederken; Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, işçilerin lokasyonlarının belirlendiğini ve 3 işçinin aynı; 6'sının ise farklı bölgede bulunduğunu açıkladı.

Bakan Bayraktar'ın açıklamaları şöyle:

"Çalışmalara AFAD, TSK Arama Kurtarma, JAK, PAK, UMKE, madenciler ve sivil toplum kuruluşlarından 2 bin 722 personel katılıyor.

Ayrıca 796 araç, 99 aydınlatma kulesi, 52 jeneratör, 7 dron, 1 georadar, 3 KBRN aracı, metale duyarlı 5 yer altı radarı ve iş makineleriyle arama kurtarma faaliyetleri 24 saat esasına göre yürütülüyor.

Şu anda yabancı uyruklu da dahil olmak üzere 8 yönetici, personel adliyeye sevk edildi. İdari soruşturma kapsamında ifade verecekler."

Kurtarma çalışmalarında, teknolojik cihazlarla yapılan aramalarda bazı bölgelerde metal yoğunluğu tespit edildi. Bu yoğunluğun, işçilerin bulunduğu düşünülen konteyner ve araçların yerinin tespiti için önemli bir gelişme olduğu kaydediliyor.

Öte yandan maden sahasında arama kurtarma çalışmaları sürerken toprak altında kalan 9 işçinin isimleri de belli oldu.

9 İŞÇİNİN İSİMLERİ ŞU ŞEKİLDE;

Şaban Yılmaz

Abdurrahman Şahin

Hüseyin Kara

Mehmet Kazar

Fahrettin Keklik

Adnan Keklik

Uğur Yıldız

Kenan Öz ve

Ramazan Çimen.

ACILI BEKLEYİŞ

Kazanın yaşandığı bölgeye gelen kayıp işçilerin yakınları, toprak altındaki akrabalarından umutlu bir haber bekliyor.

Gözyaşı döken işçilerin ailelerine, Erzincan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince psikososyal destek veriliyor.

Ailelerin umut dolu bekleyişleri sürerken Erzincan Valisi Hamza Aydoğdu arama çalışmalarına ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. 

Aydoğdu, yaptığı açıklamada işçilerin ailelerini çalışmalara yönelik bilgilendirdiklerini kaydederken; “13.02.2024 saat 14.28’de meydana gelen toprak kayması sonucu enkaz altında kalan 9 insanımız için olay anından şu ana kadar İliç'te, umutla ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Toprak altında kalan canların aileleriyle sürekli iletişim halindeyiz; hem ziyaret ediyor hem de yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirme yapıyoruz. Her koordinasyon toplantısı sonrası aileleri arayıp gelinen süreçle ilgili bilgilendirme yapıyoruz. Birlikte, dayanışma içinde, bu zor zamanları aşacağız” ifadelerini kullandı.

KAYNAK: İHA, AA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Ahım sabır ver
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!