Bakanlıktan maden ocağı kararı! Lisansı iptal edildi

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan İliç’teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgesini iptal etti.

GİRİŞ 17.02.2024 14:03 GÜNCELLEME 17.02.2024 14:41
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 9 işçinin toprak altında kaldığı, Erzincan İliç’teki maden ocağının çevre izin ve lisans belgesini iptal etti. Kararın gerekçesi de açıklandı.

Karara gerekçe olarak; yaşanan heyelan olayının ardından yığın linç sahasında bulunan malzemenin Sabırlı deresi ve ocak sahasına doğru akmasından ötürü lisans şartlarının ortadan kalkmasına neden olduğunun tespit edildiğinden maden ocağının çevre izin ve lisans belgesinin iptal edildiği kaydedildi.

Açıklamada, "Erzincan'ın İliç ilçesinde 13 Şubat'ta toprak kayması olayının meydana geldiği maden ocağının, lisans şartlarının ortadan kalktığı tespit edildiğinden çevre izin ve lisans belgesi iptal edilmiştir." ifadeleri kullandı.

Toprak kayması sonucu akan malzemenin, geçici olarak depolanacağı alanın belirlendiği de belirtilen açıklamada, "Geçirimsizliğin sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar, Bakanlığımız gözetiminde devam etmekte olup mevcut alanda sızdırmazlık şartlarının sağlanmasının ardından, bölgeye akan malzemenin hazırlanan bu alana kaldırılmasına başlanacaktır." denildi.

YER ALTI SULARINDA VE HAVA KALİTESİNDE OLUMSUZ BİR DURUM TESPİT EDİLMEDİ

Bakanlığın bölgedeki yüzeysel sular ve yer altı suları ile toprak kirliliği kapsamında çevresel izleme çalışmalarını aralıksız olarak sürdürdüğü aktarılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bölgedeki hava kalitesi de aynı şekilde sürekli izlenmektedir. Şimdiye kadar tamamlanan analiz sonuçlarına göre, yüzeysel sular ile yer altı sularında ve hava kalitesinde olumsuz bir durum tespit edilmemiş olup analiz çalışmalarına Mobil Su ve Atıksu Analiz Laboratuvarı, Çevre Referans Laboratuvarı ve yetkili çevre laboratuvarlarında devam edilmektedir. Konuyla ilgili tüm birimlerimiz sahada çalışmalarına devam etmekte olup süreci hassasiyetle takip etmekteyiz."

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • Turan Güneş 2 ay önce Şikayet Et
    Ağam eğleni bizinen
    Cevapla
  • Ali 2 ay önce Şikayet Et
    Mahkeme karar verir oda uluslar arası mahkemeler. Hemen kapattık demekle olmaz vesselam.
    Cevapla
  • Hasan 2 ay önce Şikayet Et
    Maden yatakları yabancı şirketlerin eline geçmiş devlet bu mademnleri çıkarmalı
    Cevapla
  • x2x 2 ay önce Şikayet Et
    çok yerinde bir karar olmuş ):keşke zamanında olsaydı diyesi geliyor insanın.
    Cevapla
  • Okumak lazım 2 ay önce Şikayet Et
    Karara gerekçe olarak; yaşanan heyelan olayının ardından yığın linç sahasında bulunan malzemenin Sabırlı deresi ve ocak sahasına doğru akmasından ötürü lisans şartlarının ortadan kalkmasına neden olduğunun tespit edildiğinden maden ocağının çevre izin ve lisans belgesinin iptal edildiği kaydedildi.
    Cevapla
  • müslüman 2 ay önce Şikayet Et
    birkaç kişinin yüzünden kapat gitsin ne kolay iş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...
32 milyon çalışanın sorunu masaya geliyor! 5 yıl sonra bir ilk