Altın madeniyle ilgili yapılan analizlerle ilgili Bakanlık'tan açıklama

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'ndan altın madeninyle ilgili yapılan açıklamada, "Her gün 9 ayrı noktadan alınan numuneler 3 ayrı laboratuvarda analize gönderiliyor. Yapılan analizlerde olumsuzluğa rastlanılmadı" denildi.

GİRİŞ 18.02.2024 20:23 GÜNCELLEME 18.02.2024 20:52
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Altın madeninde yaşanan felaketin ardından çevrede oluşma ihtimali olan olumsuzluklara karşı analiz çalışmaları yürütülüyor.

3 AYRI LABORATUVARDA ANALİZ

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Erzincan’ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kaymasının ardından başlatılan çalışmaların hummalı bir şekilde devam ettiği belirtilerek, "Maden kazasının hemen sonrasında Bakan Yardımcısı Fatma Varank'ın ve genel müdürlerin koordinesindeki 8 teknik ekip, sahada ilk andan itibaren başlattığı çalışmalarını büyük bir titizlik içerisinde sürdürüyor. Ekiplerin her gün 9 ayrı noktadan aldığı numuneler 3 ayrı laboratuvarda analize gönderiliyor. Alınan numuneler, Bakanlığa ait Mobil Su ve Atık Su Analiz Laboratuvarı, Çevre Referans Laboratuvarı ve yetkili laboratuvarlarda analize gönderiliyor. Yapılan analizlerde bugüne kadar herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı. Bakanlık ekiplerince titizlikle yürütülen çalışmalarda; bölgede bulunan yeraltı suyu gözlem kuyularında, kazadan önce de yürütülen izleme sonuçları ile kazadan sonra yapılan analiz sonuçları da karşılaştırıldı. Analizde yeraltı sularında ağır metaller bakımından da herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadı" ifadeleri kullanıldı.

Gözaltına alınan şirketin Türkiye'deki müdürü hakkında kararGözaltına alınan şirketin Türkiye'deki müdürü hakkında karar

Maden kazası bölgesinde son durum ne? Bakanlardan açıklama geldiMaden kazası bölgesinde son durum ne? Bakanlardan açıklama geldi

2023'te maden denetimlerinde 1,2 milyar lira ceza2023'te maden denetimlerinde 1,2 milyar lira ceza

Bakanlıktan maden ocağı kararı! Lisansı iptal edildiBakanlıktan maden ocağı kararı! Lisansı iptal edildi

'HAVADA DA SİYANÜR BAKIMINDAN OLUMSUZLUK TESPİT EDİLMEDİ'

Açıklamanın devamında, "Bakanlık teknik ekipleri, su ve toprağın yanı sıra bölgedeki hava kalitesini de, 2’si tesis yakınında, 4’ü İliç'te olmak üzere toplam 6 hava kalitesi izleme istasyonunda sürekli olarak takip ediyor. Yapılan incelemelerde hava kalitesinde de siyanür kaynaklı bir olumsuzluğun tespit edilmediği bildirildi. Öte yandan bölgedeki toprak kayması sonucu akan malzemenin geçici olarak depolanacağı alanlar da belirlendi. Geçirimsizliğin sağlanması amacıyla yapılan çalışmalar, Bakanlık gözetiminde yapılarak, mevcut alanda sızdırmazlık şartları sağlandı, bölgeye akan malzemenin hazırlanan bu alana transferi başladı" denildi. 

KAYNAK: DHA
ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 22
  • Siyanür uçuyor: 2 ay önce Şikayet Et
    Siyanür 22 dereceden sonra buharlaşmaya başlıyor. Tonlarca toprağın içinde siyanür varsa, o işçilerin kağıt maske ile çalışması bile tehlikeli. Yağmur yağarsa, zemine sızma ihtimaline karşı, bari oluklar açıp, su hızlı tahliye edilebilse.
    Cevapla
  • hasann 2 ay önce Şikayet Et
    Toprak nasıl bir hale gelmiş ki su gibi akıp gidiyor?
    Cevapla
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    Arkadaşlar bu haberler kesinlikle inanın ve güvenin yorumlarda görüyorsunuzdur inan mayanlar Devlet, millet, din düşmanlarıymış
    Cevapla
  • Mehmet 2 ay önce Şikayet Et
    Bu habere inanmak isterim ama bir türlü inanamıyorum. Mesela Enflasyon açıklanır gerçekci değil. Olay öncesi kısa bir süre önce devletin ilgili kurumları o madende inceleme ve denetleme yapmış hiç bir olumsuzluk tespit edilmemiş. E şimdi de aylar öncesi yapılan denetlemelerde olumsuzluk tespit edilemediği gibi bugünde zaralı madde tespit edilmemiş buna inanmam isteniyor.
    Cevapla
  • ali 2 ay önce Şikayet Et
    hala anlamadınız mı ulkemize karşı surekli yalanlama var bunu yapanlar da belli
    Cevapla
  • komedi 2 ay önce Şikayet Et
    tabiya nedemezsiniz, hatta ülkenin en temiz toprak örneği... siz böyle devam edin... bizde inandık herzaman olduğu gibi...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"
Erdoğan'ın duyurduğu haber ses getirdi! ABD'li dergi yazdı: Bir sonraki süper güç...