Marmara'da batan gemide bir denizcinin cansız bedenine ulaşıldı!

Marmara'da batan gemide kaybolan 6 denizciden birinin cansız bedenine ulaşıldı. Bursa Valisi Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

GİRİŞ 17.02.2024 14:57 GÜNCELLEME 17.02.2024 17:02
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Marmara Denizi'nde, İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan "Batuhan A" adlı kargo gemisinin enkazına yapılan dalışta kayıp 6 kişiden birinin cesedine ulaşıldı.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, AA muhabirine, Karacabey ilçesi açıklarında 51 metre derinlikteki geminin enkazında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı dalgıçların çalışma yapmaya başladığını söyledi.

PERSONELİN KİMLİK TESPİTİ İÇİN ÇALIŞMALAR SÜRÜYOR

Geminin enkazında bir personelin cesedine ulaşıldığını belirten Demirtaş, kimlik tespiti için çalışmanın sürdüğünü ifade etti.

700'DEN FAZLA KİŞİ BÖLGEDE ÇALIŞIYOR!

Vali Demirtaş, 700'den fazla kişinin katılımıyla bölgede çalışmalara devam edildiğini bildirdi.

Balıkesir'in Marmara Adası'ndan 14 Şubat saat 20.30'da Bursa'nın Gemlik ilçesindeki Roda Limanı'na gitmek üzere 6 kişilik mürettebat ve 1250 ton mermer tozu yüküyle hareket eden 69 metre uzunluktaki "Batuhan A" adlı kargo gemisi, kötü hava ve deniz şartları nedeniyle 15 Şubat'ta saat 06.20'de Karacabey ilçesi açıklarında batmıştı.

BURSA VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

Bursa Valiliği, Marmara Denizi'nde İmralı Adası'nın güneybatısında su alarak batan ve 6 kişilik mürettebatı bulunan "Batuhan A" adlı kargo gemisinden yardım çağrısının saat 06.28'de yapıldığını, EPIRB (tehlike anında uyduya otomatik sinyal ve konum bilgisi gönderen sistem) sinyalinin bundan 4 dakika sonra alındığını bildirdi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 6 personeli bulunan "Batuhan A" isimli ticari geminin Marmara Adası Badalan Limanı'ndan yaklaşık 1250 ton mermer tozu yüküyle 14 Şubat'ta saat 20.30'da hareket ettiği anımsatıldı.

Geminin, Gemlik Limanı'na seyrettiği belirtilen açıklamada, "Planlı rotasında ilerlerken saat 01.30 sularında rotasını önce kuzeye, sonra güneye çevirdiği ve devamında da saat 06.28'de Türk Radyo'ya yardım çağrısında bulunduğu tespit edilmiştir. Bu yardım çağrısı alınana kadar geçen süre zarfında 'Batuhan A' isimli ticari gemiden herhangi bir tehlike ve yardım çağrısında bulunulmamıştır. Müteakiben Deniz Arama Kurtarma Koordinasyon Merkezi tarafından saat 06.32'de EPIRB sinyali alınması üzerine bölgeye en yakın konuş yerinde bulunan Sahil Güvenlik unsuru olan TCSG 313, saat 06.50'de avara ederek olay yerine intikale geçmiştir." bilgileri paylaşıldı.

Açıklamada, TCSG 313 tarafından EPIRB sinyalinin geldiği noktaya saat 07.30'da ulaşıldığı bilgisi verilen açıklamada, su üstü yüzey araması sonucu herhangi bir yüzer unsura veya "Batuhan A" isimli gemiye rastlanmadığı duyuruldu.

İvedilikle tespit ve teşhis faaliyetlerine devam edilerek diğer Sahil Güvenlik unsurlarının bölgeye yönlendirilmesinin sağlandığı kaydedilen açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Ayrıca bazı basın ve yayın organlarında 'Batuhan A' isimli ticari geminin içinde bulunan 6 personelden biri olan Hüseyin Tutuk'un eşiyle saat 06.09'da internet üzerinden içinde bulundukları durum hakkında mesaj yazdığı ve saat 06.19'da video paylaşımında bulunduğu ancak geminin seyrüsefer bilgilerinin örtüşmediği tespit edilmiştir. Bahse konu gemiden ilk yardım talebinin ve geminin battığına dair ilk bilginin saat 06.28'de Türk Radyo'ya iletildiği, müteakiben de saat 06.32'de EPIRB sinyalinin geldiği tespit edilerek en yakın konuş yerinde bulunan Sahil Güvenlik unsuru olan TCSG 313 saat 06.50'de EPIRB sinyalinin geldiği bölgeye derhal intikale başlamıştır. Bu süre zarfından itibaren gemi mürettebatına ulaşmak üzere arama kurtarma faaliyetlerine aralıksız devam edilmekte olup tüm imkan ve kabiliyetler seferber edilmektedir."

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 25
  • Kaya29 2 ay önce Şikayet Et
    Toprak kayar ihmal, gemi batar ihmal, herseyde ihmal, acaba niye, bir milletin vurdum duymazligini, kural tanimazligini kimse üzerine almiyor her konuda herkes hakli yada suclu.....
    Cevapla
  • Mstf 2 ay önce Şikayet Et
    Var var bu işte bir iş var.
    Cevapla
  • Mert kaya 2 ay önce Şikayet Et
    Kuranda ayet var.mecazide olsa taşıyamayacağı miz yükü verme Allahim diye tam uymuş.. Allah kimseye taşıyamayacağı yuk yüklemez.ama insanlar yükler.1250 ton ne eski gemiye yarisi kadar yüklensin idi batmazdi.bari kisin ayrı yazın ayrı yükleyin...geçenlerde dikilidede ayni şey oldu aşırı yüklerken balıkçı battı.5 vefat.Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Rıdvan 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • Savaş 2 ay önce Şikayet Et
    Gemiciler video çekmiş 6saat dir bekliyoruz diyor siz 6saat ne yaptınız bir helikopter onları halatla çekip çıkaramadı mı bir ihmal var bu işte
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması
Tahkim Kurulu'ndan Fenerbahçe'nin Süper Kupa cezasına indirim