FETÖ’nün kilit ismi 8 yıl sonra yakalandı

Ankara'da 8 yıldır firari olan Emniyet Genel Müdürlüğü eski Strateji Geliştirme Daire Başkanı Halil İbrahim Yaylagül, saklandığı bağ evinde yakalandı.

FETÖ’nün kilit ismi 8 yıl sonra yakalandı
FETÖ’nün kilit ismi 8 yıl sonra yakalandı
GİRİŞ 17.02.2024 16:11 GÜNCELLEME 17.02.2024 16:43
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Ankara İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yaptığı çalışmalarda, 8 yıldır firari olan ihraç 1. sınıf Emniyet Müdürü Halil İbrahim Yaylagül'ün Ankara'nın Sincan İlçesi'nde bir bağ evinde saklandığını belirledi. Ekiplerin 1 ay boyunca takibe aldığı Yaylagül'ün bağ evinden çıkmadığı ve eşiyle de bir araya gelmediği tespit edildi. Firari Yayalagül, alışveriş yapmak için gittiği Sincan merkezde polisin düzenlediği başarılı operasyonla gözaltına alındı. Bağ evinde yapılan aramalarda 1 dizüstü bilgisayarı, 1 tablet, 1 SD kart, 1'i tuşlu olmak üzere 4 telefon ile 3 sim kart ele geçirildi.

POLSAN'I ÇIKARLARI DOĞRULTUSUNDA ZARARA UĞRATTI

FETÖ/PDY silahlı terör örgütü üyeliğinden aranan ihraç Emniyet Müdürü Halil İbrahim Yaylagül'ün, Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) yönetiminde bulunduğu sırada görevini kötüye kullanarak kurumu maddi zarara uğratması ve Türk Ticaret Kanununa muhalefetten arandığı ortaya çıktı.

TABLETTE EMNİYET MAHREM YAPILANMASI ÇIKTI

Sabah'ın haberine göre, FETÖ/PDY silahlı terör örgütüne bağlılığı en üst seviyede olan "A5" kategorisinde bulunan Halil İbrahim Yaylagül'e ait ele geçirilen dijitallerde önemli verilere ulaşıldı. Tablette yer alan dokümanlarda Emniyet Mahrem Yapılanması içerisinde yer alan emniyet müdürleri ile ilgili bilgiler deşifre edildi. Ayrıca telefonlarda; 15 Temmuz hain darbe girişimi gecesine ait çekilen görüntüler, FETÖ terör örgütü elebaşının videoları ile sosyal medya üzerinden örgüt propagandası yapan firari üyelerinin çektiği videolar ortaya çıktı.

FETÖ'nün 'Emniyet Mahrem Yapılanmasında' kritik konumda bulunan Halil İbrahim Yaylagül hakkında bilinmeyenlere ulaşıldı. FETÖ'cü Halil İbrahim Yaylagül, iki çocuğunu Türk Silahlı Kuvvetlerine yerleştirdiği ortaya çıktı. Hava Harp Okulunu bitiren ve pilot adayı olan büyük oğlu Ömer Faruk Yaylagül ile Hava Harp Okulu öğrencisi olan Mehmet Faruk Yaylagül'ün 15 Temmuz darbe girişimin ardından FETÖ ile iktisatlı oldukları gerekçesiyle TSK'dan atıldığı belirlendi. Halil İbrahim Yaylagül'ün kardeşinin ise dönemin Erzincan Emniyet Müdür Yardımcısı olan Hasan Hüseyin Yaylagül olduğu, FETÖ mensubu olduğunun tespit edilmesinin ardından meslekten ihraç edildiği ortaya çıktı.

TSK'DAN ATILDILAR SOLUĞU ABD'DE ALDILAR

15 Temmuz darbe girişimi sonrasında 2016 yılında meslekten ihraç edilen Halil İbrahim Yaylagül'ün iki çocuğunu 2018 yılında yasadışı yollardan Amerika Birleşik Devletlerine kaçırdığı ortaya çıktı. Meslekten ihraç edilen kardeşi Hasan Hüseyin Yayagül'ün ise soruşturma açılması korkusuyla Hollanda'ya gittiği belirlendi.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • MaKuS 2 ay önce Şikayet Et
    Danıştay yakında serbest bırakır .
    Cevapla
  • Deli Dumrul 2 ay önce Şikayet Et
    Neden kaçmış ki? Zaten alacağı ceza standart. 6 yıl 7 ay hapis cezası. Vatana ihanete verilen para cezası. Rüşvetin bile cezası daha çok.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Yakalasan ne olacak. Fetönün uyuyan hücreleri devreye girdi ve memurlar, amirlerden sonra hakim ve savcılarıda görevlerine döndürüyorlar. Bu işte önayak olanları niye temizlemiyorsunuz.
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 2 ay önce Şikayet Et
    yetti ulan bu şeref yoksunları namussuzları öttürüp asacan aç köpeklere meze edecen....
    Cevapla
  • SEDAT KALFA 2 ay önce Şikayet Et
    kendini yakalatmıştır ... malum yine oyun peşindeler ... kardinal fetö özel mesajlar veriyor ya.... NE TALİMATLARI VERİYORSA ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!