Bu görüntüler yapay zeka ile üretildi! Gerçeklik algınızı karıştıracak teknoloji: SORA

OpenAI, metin ile video oluşturabilen yapay zeka ürünü Sora'yı tanıttı. İlk yayımlanan videolar gerçeği ile ayırt edilemeyecek kadar başarılı! Peki bu işin sonu nereye varacak?

Bu görüntüler yapay zeka ile üretildi! Gerçeklik algınızı karıştıracak teknoloji: SORA
Bu görüntüler yapay zeka ile üretildi! Gerçeklik algınızı karıştıracak teknoloji: SORA
GİRİŞ 17.02.2024 16:34 GÜNCELLEME 17.02.2024 16:42

Birazdan izleyeceğiniz videodaki neredeyse tüm görüntüler OpenAI'ın metinden video oluşturabilen ürünü Sora tarafından üretildi.

Gerçeklik ile yapaylık arasındaki çizgiyi ortadan kaldırabilecek kadar gerçekçi videolar üretebilen Sora'nın geldiği son nokta insanlık açısından ilerleme mi yoksa tehlike mi?

Yapay zekanın sınırlarını zorlayan ve hayal gücünüzü gerçeğe dönüştüren bir teknoloji olan Sora, OpenAI'nin yapmış olduğu görsel yapay zeka devriminin en başarılı ürünü.

YAPAY ZEKA VİDEOLARINDA BİR YILDA MUCİZE GİBİ İLERLEME!

Geçen sene ModelScope AI tarafından geliştirilen text2video, yemek yeme videosu oluşturduğunda hepimiz hayretler içerisinde kalmıştık. 

Şimdi de yeni teknolojiyle , video dünyasına hızlı bir geçiş yaşandı. Yani artık benim yazdığım metinleri Sora sunabilecek. Sora, orjinaliyle  ayırt edilemeyecek kadar başarılı ve etkileyici. 

Yapay zekanın kısa süre içerisinde metinden video oluşturma aşamasına gelmesini ve iki şirketin arasındaki mücadeleyi biz Ay'a gitme yarışına benzetiyoruz. O nedenle önümüzdeki günler gerçekten çok önemli.

İŞTE SORA GÖRÜNTÜLERİNDEN OLUŞTURDUĞUMUZ O VİDEO!

KAYNAK: HABER7
Yasin Karanfil Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Yasin Karanfil

Editör Hakkında

1989 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2012 yılında Kocaeli Üniversitesi gazetecilik bölümünden mezun oldu. Kocaeli'de yerel basında muhabir olarak çalıştı. Dijital ajansta başladığı sosyal medya editörlüğü mesleğini çeşitli basın kuruluşlarında devam ettirdi. Haber7.com'da Haber Şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de yeni Genel Başkan Müsavat Dervişoğlu oldu
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı