Mansur Yavaş'a tepki büyük... Yüksek su faturaları çiftçiye inek sattırdı!

Türkiye’nin en pahalı suyu Ankara’da fatura ediliyor. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın 3-4 ineği olan ahırları ticarethane olarak göstererek yüksek su faturaları göndermesi köylülere inek sattırdı.

GİRİŞ 19.02.2024 12:28 GÜNCELLEME 19.02.2024 12:29
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş seçimden önce “'Suya zam yapmayacağım. Allah'ın suyu. Allah'ın suyundan para kazanılmayacağına inanıyorum' vaadinde bulundu.  Ankara’nın 30 haneli köylerine ücretsiz su vereceğini açıklayan Yavaş, hem bu sözünde durmadı, hem de  3-4 ineği olan ahırları ticarethane olarak değerlendirerek fiyat farkı aldı. 3-4 ineği olan köylüler, ahırları ticarethane olarak gösterildiği için, meskenlerden 8 kat fazla su faturası ödemek zorunda kalıyor.

4 yıl önce metreküpü 1 TL olan suyu, köylü bugün metreküpü 55TL üzerinden satın alıyor.. En önemli seçim vaatlerinden biri olan “köyden kente göçü engelleyeceğiz” diyen Yavaş, yüksek su faturaları nedeniyle hayvancılıkla uğraşan köylülere, hayvanlarını sattırıyor. 

Mikrofonlarımıza konuşan Ankara’nın Çubuk İlçesi Gökçedere Mahallesi’nde yaşayan Haydar Aslan isimli vatandaş, 6 Binin üzerinde gelen su faturasını ödeyemediği için dereden hortumlarla hayvanlarına su götürmeye çalıştığını anlattı. Aslan, 2 Kilometre uzaktan hortumlarla hayvanlarını susuz bırakmamaya çalışıyor.

Rıfat Uzun isimli çiftçi de bize destek değil köstek oluyor diyerek Yavaş’a tepkisini dile getirdi.

Gökçedere Mahallesi’nde hayvancılık yapan Mehmet Erhan da su faturalarına dahi bakamadığını ifade etti. 

Hamza Arslan ise 10 olan büyükbaş hayvanını 3’e indirdiklerini ifade etti. 
Serdar Arslan ise 5 Binin üzerinde gelen su faturasını ödeyemediklerini kaydetti. 
23 yıldır Gökçedere Mahallesinde hayvancılık yapan Eyüp Baytar da su konusunda yetkililerden yardım istedi.

Gökçedere Mahallesinde yaşayan tarım ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar da , Yavaş’ın kendilerine verdiği sözü tutmadığını söyleyerek işte bu sözlerle Mansur Yavaş’tan hesap soruyor.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 26
  • Mehmet ali ÇANKAYA 2 ay önce Şikayet Et
    Işiniz gücünüz yalan haber yapmak küçük cifcinin harcadığı suyu 50 hane anca harcıyor herşeye zam gelince ses yok suya gelince chp mazot ? Benzin ? Gübre? Tohum? Ekmek ? Kira araba fiyatları? Çocuklarınıza içirmeye çalıştığınız süt? Bunları görmeyen gözleriniz kör olsun kör bütün partiler aynı hepsi sefa sürer bizler sürünür geberir ve halen haksızlığı görmezden gelmek körlük
    Cevapla
  • aaaa 2 ay önce Şikayet Et
    bir şey olmaz dürüst adam verin oyu gitsin..diyenler görsun....
    Cevapla
  • fatih tatar 2 ay önce Şikayet Et
    mazot olmasın o
    Cevapla
  • Selim 2 ay önce Şikayet Et
    Sogani patetesi ucuzlattimi bari, Iyi parti ve chppkk nin sogan patetes siyaseti ne oy Verenler.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    kusura bakmayın da bunları da seçen ankaralılar. böyle yapacaklarını bilmiyor muydunuz. chp nin ne olduğunu biz mi anlatalım. ne yaptıklarını bütün millet biliyor. chpden medet umanın aklına şaşarım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yerli uçak gemisinde ilk adım: Türkiye'nin savunma gücünü artıracak...
Son dakika: Erdoğan ile Bahçeli arasında kritik görüşme!