Türkiye'de bir ilk! Maden suçları araştırma bürosu kuruldu!

Türkiye'nin en önemli kömür maden ocaklarının bulunduğu Zonguldak'ta, kaçak maden ocağı suçları, yaralanma ve ölümlerle sonuçlanan iş kazalarının daha iyi soruşturulması için "Maden Suçları Soruşturma Bürosu" kuruldu.

Türkiye'de bir ilk! Maden suçları araştırma bürosu kuruldu!
Türkiye'de bir ilk! Maden suçları araştırma bürosu kuruldu!
GİRİŞ 19.02.2024 18:49 GÜNCELLEME 19.02.2024 18:49
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son yıllarda meydana gelen maden facialarının ardından Zonguldak'ta Cumhuriyet Başsavcılığı, Türkiye'de bir ilke imza atarak "Maden Suçları Soruşturma Bürosu" kurdu.

BÜRO MADEN OCAKLARIYLA İLGİLİ SORUŞTURMALAR YÜRÜTECEK

Kurulan büro, kentte, sıklıkla yaşanan yaralanmalı ve ölümlü maden kazalarının yanı sıra kaçak maden ocaklarıyla ilgili soruşturmaları da yürütecek.

TÜRKİYE'DE BİR İLK

Büronun kurulmasıyla maden ve madencilik kaynaklı suçlara yönelik soruşturma yürüten Cumhuriyet savcıları ile kolluk güçlerinin koordineli şekilde çalışması, soruşturmaların da daha hızlı ve etkin şekilde yürütülmesi planlanıyor.

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, kurulan büronun bu alanda Türkiye'de ilk olduğu ifade edildi.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Maden kaynaklı suçları araştırma iyide suç oluşmadan önce kontrol ve araştırmaların yapılması suçu önlemede caydırıcı olur suç olduktan sonra araştırmışsın caydırıcılıktan ziyade kriminel araştırma olurki hiç bir caydırıcılığı yoktur
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Şehadet haberi Kudüs şehidinin evine ulaştı!
Meteoroloji'den 28 ile uyarı! Bu illerde yaşayanlar dikkat