İstanbul merkezli 9 ilde 'KAFES-44' operasyonu: 42 şüpheli yakalandı

Ali Yerlikaya İstanbul merkezli 9 ilde "Türk Escobar’ı" lakaplı uluslararası uyuşturucu tacirinin örgütüne düzenlenen operasyonda Interpol kırmızı bülteni ile aranan şüphelinin de içerisinde bulunduğu 42 kişinin yakalandığını duyurdu.

GİRİŞ 20.02.2024 11:35 GÜNCELLEME 20.02.2024 12:18
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Organize suç örgütlerine ve zehir tacirlerine yönelik operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Son olarak; İstanbul merkezli 9 ilde düzenlenen 'Kafes-44' operasyonunda 42 kişinin yakalandığı belirtildi. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada 9 ilde elebaşılığını cezaevinde bulunan uluslararası zehir taciri ‘Türk Escobar’ı lakaplı Ürfi Çetinkaya’nın yaptığı suç örgütüne yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı.

KIRMIZI BÜLTENLE ARANIYORDU

Yerlikaya yaptığı açıklamada, operasyon kapsamında Rüstem ve Hakan Çetinkaya'nın ve İnterpol kırmızı bülteni ile aranan H.Y.N.'nin de aralarında bulunduğu 42 şüphelinin yakalandığını duyurdu. 

ÇOK SAYIDA SUÇ ALETİ ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı ile Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; MASAK ve İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmalar sonucu; İstanbul merkezli İzmir, Afyonkarahisar, Malatya, Antalya, Çanakkale, Bilecik, Muğla ve Balıkesir'de düzenlenen operasyonlarda çok sayıda ruhsatsız tabanca, otomatik silah ele geçirildi. Bulunan çok miktarda döviz ve Türk Lirasına da el konuldu. 

MASAK DA DEVREDE

Bakan Yerlikaya yaptığı açıklamada operasyona ilişkin detayları da verdi. Buna göre; suç örgütünün Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan ülkelerinde ele geçen yaklaşık 13 ton, Türkiye’de ele geçen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları tespit edildi.

Operasyonun detaylarını paylaşan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

"Uluslararası boyutta Uyuşturucu Madde Ticareti, Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Örgüt Kurmak ve Suçtan Kaynaklanan Mal varlığı Değerlerini Aklamak suçlarına yönelik; Ulusal ve Uluslararası alanda Uyuşturucu Madde Ticareti başta olmak üzere Organize Suç Örgütü içerisinde kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle halen cezaevinde olan, Silahlı Organize Suç Örgütü Elebaşılığını Ürfi Çetinkaya’nın yaptığı ve elebaşı Ürfi Çetinkaya ile yaklaşık 25 yıldır birlikte hareket eden ve halen İstanbul Maden İhracatçıları Birliği Başkanlığı görevini yürüten oğlu Rüstem Çetinkaya'nın da içerisinde bulunduğu suç örgütünün

-Almanya, Bulgaristan, İspanya, Moritanya, Portekiz ve Yunanistan ülkelerinde ele geçen yaklaşık 13 ton, Türkiye’de ele geçen 24 ton olmak üzere toplam 37 ton uyuşturucudan sorumlu oldukları, etrafındaki şahıslarla beraber kendilerine ait gemi ve bazı ticari konteyner ve balıkçı tekneleriyle uluslararası uyuşturucu sevkiyatı yaptıkları, elde ettikleri gelirleri havale yöntemiyle, zulalı araçlarla ve kuryelerle kayıt dışı olarak ülkemize getirip; eşi, çocukları ve yakın akrabaları ile beraber yakınında olan şahıslar üzerinden kurup yönettikleri döviz büroları ve şirketler üzerinden akladıkları tespit edildi.

11 ÜLKE İLE İŞBİRLİĞİ YAPILDI

MASAK, Gümrük, SGK ve Vergi Denetim Kurulu Müfettişleri ile koordine içerisinde yaklaşık 2 yıl süren çalışmalarla süreç içerisinde; Almanya, Arnavutluk, Avusturya, BAE, Belçika, Bulgaristan, Hollanda, İspanya, İtalya, Pakistan ve Yunanistan olmak üzere 11 ülke ile işbirliği yapıldı.

Operasyonu koordine eden İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığımızı, Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığımızı, MASAK’ı ve operasyonları başından itibaren büyük bir hassasiyet ve kararlılıkla düzenleyen İstanbul İl Emniyet Müdürlüğümüzü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzü ve emeği geçen tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Allah ayaklarına taş değdirmesin. Milletimizin duaları sizinle."

 

KAYNAK: İHA, HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 3
  • yeşilll 2 ay önce Şikayet Et
    operasyonun adı kafes 44 , yakalanan şüpheli sayısı da 44, ürfi çetinkaya nın memleketi malatya nın plakası da 44. emniyet açısından dört dörtlük operasyon olmuşsa da sayısal bir mesaj verilmiş ürfi çetinkaya ya.:):):)
    Cevapla
  • Onur 2 ay önce Şikayet Et
    Ülkeyi bu hale getirenleri, görevini yerine getirmeyenleri Allah'a havale ediyoruz.... Yanlış ve eksiklikleriniz doğruları çooktaaan aştı...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bu ne ya
    Cevapla
DİĞER HABERLER
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi
Türkiye öncü oldu! Çok sayıda ülke harekete geçiyor! Gözler Suudi Arabistan'da olacak