Son dakika... Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan kişiye yumruk atmıştı: Karar çıktı!

Filistin yürüyüşünde elinde Kelime-i Tevhid taşıyan kişiye saldıran sanığın 'kasten yaralama suçundan adli para cezasıyla cezalandırılmasına' ve 'halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan' beraatine hükmedildi.

GİRİŞ 21.02.2024 17:04 GÜNCELLEME 21.02.2024 17:35
Bu Habere 96 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Filistin'de yaşananları protesto etmek için düzenlenen yürüyüşte Ege Akersoy isimli bir şahıs, yürüyüşte yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan İsmail Aydemir’e ‘Sen tam bir Arap sevicisisin. Arap kültürünü savunuyor' diyerek saldırmıştı.

Galata Köprüsü'nde gerçekleşen saldırı sonrasında Aydemir'in yüzü kanlar içinde kalırken saldırgan da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Aydemir'in şikayeti üzerine Akersoy'un yargılanmasına başlanırken bugün yeni bir gelişme yaşandı.

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Ege Akersoy ile taraf avukatları hazır bulundu.

HAPİS CEZASI TALEP EDİLDİ

İstanbul 14. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada sanık Ege Akersoy hazır bulunmazken taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada söz verilen müşteki avukatı, “Olayın nasıl yaşandığı ortadadır. Sanık, müvekkile yönelik ifadelerini kamera önünde tekrar etmiştir. Sanığın cezalandırılmasını talep ediyoruz” şeklinde beyanda bulundu.

Sanık avukatı ise savunmasında, “İki kişi karşı karşıya geldi. Biri diğerine ‘Arap sevicisin’ diyor. Burada bir kitle yok. İki kişi var. Birinin birisine ‘Arap sevicisin’ demesinin sen bir 'Arap hayranısın' demesinden ne farkı vardır ? Bu cümlede hakaret yoktur. Örneğin ben batıcı olabilirim. Biri bana batıcısın dese bu hakaret olmaz. Tahrik etmek bir kişinin iradesi üzerinde yoğun bir etkide bulunmak anlamına geliyor. Burada herhangi bir halk kesimi diğer bir kesime harekete geçirilmemiştir. Katılan her şeyin bir anda gerçekleştiğini söyledi. Biz suçun maddi ve manevi unsurlarının oluşmadığını bu nedenle beraat kararı verilmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

DAVADA KARAR ÇIKTI

İstanbul’da Filistin’de yaşananları protesto etmek için toplanan grupta yer alan ve elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye ‘sen tam bir Arap sevicisisin’ diyerek saldırdığı iddia edilen sanık Ege Akersoy’un kasten yaralama suçundan 2 bin TL adli para cezasıyla cezalandırılmasına karar verildi ve hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Akersoy’un halkı kin ve düşmanlığa tahrik suçundan beraatine hükmedildi.

Son dakika gelişmelere anında ulaşmak için Haber7 uygulamasını akıllı cihazlarınıza (iOS, Android) kurabilir, Twitter’da @Haber7 hesabını takip edebilirsiniz.

App Store Google Play Takip Et

KAYNAK: İHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 96
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    adam da onu bulup kendince cezayı uygulasın. bakalım bu kanun ona ne yapacak bu sefer
    Cevapla
  • Misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Adalet bunun neresinde
    Cevapla
  • İksnn 2 ay önce Şikayet Et
    Bu ülkede hakkı olmayan tek şey islam yazıklar olsun desene hıristiyanlar müslümanları geçti
    Cevapla
  • Erdoğan 2 ay önce Şikayet Et
    Para kazanmaya başlamayan bir erkek kaç yaşında olsa da çocuktur. Kaldı ki bu oğlan daha çocuk. Üniversite öğrencisi. Vatana kurşun sıkmadı: bir yerde paşa paşa oturup maaş alanlar gibi... Devlet şefkatini gösterecek, doğruyu yanlışı bi yerde anlatacak... Hayatını karartmaya devlete vatana düşman etmeye gerek yok. Yapmış bir cahillik. Anladı, öğrendi.
    Cevapla
  • Erdem 2 ay önce Şikayet Et
    Sıkıntı yok inşallah biride çıkar onun gibi senin burnuna bir tane vurur kırar ondan sonra salarlar onu o zaman anlarsın
    Cevapla
  • vatandaş 2 ay önce Şikayet Et
    Bu kadar mı 2000 TL ye saldır yumrukla sonra elini kolunu salla çık gez bu karar ve bunun gibiler bu tip olayları artırır demedii demeyin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akaryakıtta tek fiyat 15 Mayıs’ta pompaya yansıyacak
İstanbul ve 13 il için peş peşe uyarılar! AKOM saat verdi! Hava durumu...