Kelime-i Tevhid bayrağı taşıyan adama saldırmıştı: İstenen ceza belli oldu

İstanbul'daki Filistin’e destek yürüyüşünde elinde Kelime-i Tevhid bayrağı bulunan kişiye ‘sen tam bir Arap sevicisisin’ diyerek saldırdığı iddia edilen sanığın davasında mütalaa açıklandı.

GİRİŞ 19.02.2024 11:05 GÜNCELLEME 19.02.2024 11:55
Bu Habere 95 Yorum Yapılmış

İstanbul Fatih’te yapılan 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşüne katılan İsmail Aydemir, yürüyüş sonrası elinde Kelime-i Tevhid Bayrağı ile yürürken üniversite öğrencisi  Ege A.'nın yumruklu saldırısına uğramıştı...

Galata Köprüsü'nde gerçekleşen saldırı sonrasında Aydemir'in yüzü kanlar içinde kalırken saldırgan da polis ekipleri tarafından gözaltına alındı.

İlk duruşmaya katılan Akersoy savunmasında, "31 Aralık günü arkadaşımda kalmıştım. Sabahında vapurla Kadıköy’den Karaköy’de geldim. Haliç metro civarında şikayetçi ismail Aydemir’i gördüm. Elinde yeşil üzerinde Arapça yazılı bayrak vardı. Suudi Arabistan bayrağı olabileceğini düşündüm. Bu olay öncesinde Suudi Arabistan’da oynanmak istenen Galatasaray-Fenerbahçe maçında ülkemizin kurucu önderinin isminin anılmasından ve İstiklal Marşının okutulmasından rahatsız olmalarından dolayı ben bu bayrağın Türkiye içinde dolandırılmasından rahatsız oldum. Ayrıca 12 askerimizin şehit olmasından dolayı ülkemizde sadece Türk bayrağı dalgalandırılması gerektiğini düşündüm. O gün tesadüfen denk geldiğim müştekiye 'Sen Türk değil misin? Şu an hassas zamanlardayız, şehitlerimiz varken Türk bayrağının taşınması daha doğru' dedim. O da 'Sanane istediğim bayrağı taşırım' dedi. Ardından bana doğru yaklaştığı sırada bana vuracağını düşünerek kendimi koruma dürtüsüyle kendisine bir kez yumruk attım. Pişmanım. Yaptığımın yanlış olduğunu biliyorum" demişti.

İSTENEN CEZA BELLİ OLDU

'Sen bir Arap sevicisin' diyerek Aydemir'e saldıran Ege A. hakkında savcı, mütalaasını açıkladı. 

İstanbul 11. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki 2'nci duruşmada, tutuksuz sanık Ege A. yer almazken, şikayetçi İsmail Aydemir duruşmaya katıldı.

İsmail Aydemir ifadesinde, "Mitinge gittim geri döndüğüm sırada sanık ile karşılaştım. Olay zaten anlık gelişti. Bana, 'Burası Türkiye sen Arap seviciliği mi yapıyorsun, Arap kültürünü mü savunuyorsun?' dedi. Aramızda bir konuşma olmadı belki ben bir kelime cevap vermişimdir ardından bir anda yüzüme yumruk yedim. O yumrukla beraber yere düştüm ardından etraftakiler müdahale etti. Şikayetçiyim" ifadelerini kullandı.

Savcı, Akersoy'un "Basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde kasten yaralama" ve "Halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik" suçlarından toplam 4 yıla kadar hapsini talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Mütalaaya karşı süre isteyen sanık avukatı Ali Öztürk'ün "Olaydan önce yanında biri olup olmadığını tek başına yürüyüp yürümediği sorulsun" ifadelerinin üzerine şikayetçi Aydemir de tek başına olduğunu, ancak sanığın sözlerini etrafından geçenlerin de duyduğunu söyledi.

Mahkeme, mütalaaya karşı savunmasını hazırlaması için sanık avukatlarına süre vererek duruşmayı önümüzdeki çarşamba gününe erteledi.

KAYNAK: İHA, DHA
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 95
  • Tc devleti, ne 2 ay önce Şikayet Et
    Israile iade etmesi cokmu zor, vatandasligini iptal edin israile gonderin, acicik devlet olmanin geregini yapin artik.
    Cevapla
  • misafir 2 ay önce Şikayet Et
    Bence de anayasal düzene karşı gelmek devleti yıkmaya teşebbüs etmek şeriat devleti istemekten çok adamın israile iadesi gerekiyor da müslüman taklidi yaptıklarında ses çıkaran yok.
    Cevapla
  • Hak arayan 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlar bilerek yapılıyor seçim zamanı pravakatorluk yapıyorlar kendini basit bir şekilde anlatma biçimiyle olayı ucuzlatma hakimi gönlünü almak gibi bir şey ama öyle değil birilerinin masası bu gençler kullanılıyorlar ceza almasin daha da cesaretlenerek büyük suclar isleyebiliyorlar
    Cevapla
  • Ali Haydar 2 ay önce Şikayet Et
    Mağdur sanığa düşüncelerinden dolayı saldırsaydı bakın başına neler gelirdi, sanığın kimliğinden dolayı onu kurtarmaya çalışıyorlar. "basit bir tıbbi müdahaleyle giderilebilecek ölçüde yaralama" da nedemek mağdurun onuru ne olacak adaletmi bu şimdi
    Cevapla
  • hakan 2 ay önce Şikayet Et
    Aslında hlkı kin ve düşmanlığa tahrik eden Ali koç. tahrik olan bu genç. Ali koç da bu davada resen yargılanmalı. Sanığın ifadesi tahrik'in gerçekleştiğini gösteriyor.
    Cevapla
  • MUZTAVA 2 ay önce Şikayet Et
    Talebe ayaklari batsin.ALLAH belasini versin bence 10 yil hapis verilmeli..insanlar kanunlar ile ögrenirler.Polis korkusu ceza alirim korkusu TÜRKIYEDE YOK.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu dönemi! Yeni GİK'te ilginç detay! Akşener iddiası
Gurur projeleri okullarda ders olarak anlatılacak