Filistin destek yürüyüşündeki yumruklu saldırıda saldırganın ifadesi ortaya çıktı!

İstanbul'da 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşü sonrasında Kelime-i Tevhid Bayrağı açan İsmail Aydemir'e yumruk attığı iddiasıyla tutuklanan Ege A.’nın savcılık ifadesi ortaya çıktı.

GİRİŞ 02.01.2024 13:49 GÜNCELLEME 02.01.2024 13:51
Bu Habere 458 Yorum Yapılmış

İstanbul'da 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşü sonrasında Kelime-i Tevhid Bayrağı açan İsmail Aydemir'e yumruk attığı iddiasıyla tutuklanan Ege A.’nın savcılık ifadesi ortaya çıktı.

SALDIRGANIN İFADESİ

Ege A. İfadesinde,  “Bir Türk vatandaşından Türk bayrağı taşımasını beklerken karşımdan gelen yeşil üzerine Arapça yazılı bayrak taşıyan kişiye, ‘sen Türk değil misin, hassas zamanlardayız’ dedim. Kendisi de bana ‘istediğimi taşırım’ dedi. Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yanıma gelince bende kendimi korumak amacıyla yumruk attım. Kendisini sözlü olarak uyarmam gerekirdi. Olay nedeniyle pişmanım. Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı bir söz söylemedim" dedi.

Fatih’te dün sabah yapılan 'Şehitlere rahmet, Filistin'e destek, İsrail'e lanet' yürüyüşüne katılan İsmail Aydemir, yürüyüş sonrası elinde Kelime-i Tevhid Bayrağı ile yürüdü. Aydemir'e Galata Köprüsü üzerinde Üniversite öğrencisi Ege A. yumrukla saldırdı. Saldırı sonrası Aydemir'in yüzü kanlar içinde kalırken Ege A. ise polis ekiplerince gözaltına alındı. Ege A., emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.

Provokatöre Zafer Partisi sahip çıktıProvokatöre Zafer Partisi sahip çıktı

SALDIRGAN TUTUKLANDI

Ege A. savcılıktaki ifadesinin ardından sevk edildiği Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Ege A.’nın savcılıktaki ifadesi ortaya çıktı.

KENDİNİ KORUMAK ADINA YUMRUK ATMIŞ!

Ege A., savcılık ifadesinde Yıldız Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği son sınıf öğrencisi olduğunu söyleyerek, “Benim babam emekli binbaşıdır ve ben de milliyetçi duygularla yetiştirildim. Geçtiğimiz günlerde Suudi Arabistan tarafından ülkemizin kurucu liderinin fotoğrafı mesele edilerek ülkemiz aleyhine uygulama yapılması, yaşanan terör saldırıları sonucunda 12 askerimizin şehit edilmesinden sonra ben de bir Türk vatandaşından Türk bayrağı taşımasını beklerken karşımdan gelen yeşil üzerine Arapça yazılı bayrak taşıyan kişiye, ‘sen Türk değil misin, hassas zamanlardayız’ dedim. Kendisi de bana ‘istediğimi taşırım’ dedi. Aramızda bir itişme oldu. Kendisi yanıma gelince bende kendimi korumak amacıyla yumruk attım. Sözlü olarak uyarmam gerekirdi. Olay nedeniyle pişmanım. Ben herhangi bir ulusa yönelik aşağılayıcı bir söz söylemedim. Sadece Türk vatandaşı olduğunu tahmin ettiğim kişiyi uyarmak istedim. Olaydan sonra etraftan tanımadığım bir kişi de bana vurdu. Bana vuran kişiden de şikayetçiyim" dedi.

TEVHİD BAYRAĞI NEDİR?

Tevhid bayrağı, siyah veya yeşil renk  üzerine "La ilahe illallah Muhammedun Resulullah" ifadesinin yer aldığı bir bayraktır. Bu ifade, "Allah'tan başka ilah yoktur, Muhammed O'nun elçisidir" anlamına gelir.

KAYNAK: DHA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 458
  • Sasan 2 ay önce Şikayet Et
    Ne söyleyeceğini avukatın iyi anlatmış
    Cevapla
  • vatan1 3 ay önce Şikayet Et
    tehvidin ne olduğunu bilmiyen gazeteci geçinen cahillerin hepsini toplamak lazım milleti kışkırtmak için bas bas bağırıyorlar
    Cevapla
  • Ali 3 ay önce Şikayet Et
    Türk olduğunu iddia edip te tevhid bayrağında haberdar olmayan zır cahil gidip hdpkk eylemlerini takip et orada yumruk at görelim
    Cevapla
  • Yeter 3 ay önce Şikayet Et
    Biz türk bayrağını şerefle taşırız avrupalıda filistine destek oldu olunca hemen müslümanmı oldu kendi ırkımıza yapılan zülme karşı durunca suçmu oldu aynı zamanda müslümanız insanın kendi inancında olanlara sahip çıkması suçmu oldu
    Cevapla
  • Aynen 3 ay önce Şikayet Et
    Kim ne taşırsa taşır sanamı soracak Müslüman deyilsensaygı gösterirsin vurmaya hakkın yok seni savunan dinsizler adamın ağzı burnu kanlar içinde eline sağlık diyor insan hakında hukukunda yalandan dem vururlar işte bu kadar tahamülsüzler ve aşağlıklar dinimizin senbolerini bile görmeye katlanamıyorlar burası yarıdan çoğu musluman olan ülkemiz bizim biz bu vatanı o bayraklar ftetik
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Çin lideri Cinping'den ABD Dışişleri Bakanı Blinken hakkında olay sözler
Hamas'tan İsrail'i karıştıracak bir açıklama daha! "İsrail, halkına yalan söylüyor"