DHKP-C’den yargı mensuplarına tehdit: Kefen giyeceksiniz

Terör örgütü DHKP-C, yargı mensuplarını bir kez daha hedef tahtasına oturttu. DHKP-C tarafından yayınlanan bildiride, yargı mensuplarını "Kefen giyeceksiniz" şeklinde ölümle tehdit etmeyi sürdürdükleri ortaya çıktı.

DHKP-C’den yargı mensuplarına tehdit: Kefen giyeceksiniz
DHKP-C’den yargı mensuplarına tehdit: Kefen giyeceksiniz
GİRİŞ 24.02.2024 19:40 GÜNCELLEME 24.02.2024 19:40
Bu Habere 230 Yorum Yapılmış

Devrimci Halk Kurtuluş Partisi Cephesi olan DHKP/C silahlı terör örgütü, 1994 yılından günümüze Türkiye Cumhuriyeti Devletini düzenlediği kanlı eylemlerle devirmeyi planlıyor. Örgütün kullandığı yöntemler arasında, suikast, intihar saldırıları, bombalı eylem ve silahlı saldırılar bulunuyor.

DHKP-C'nin Yunanistan'daki üst düzey firarileri, geçen yıl 30 Ekim'de Edirne üzerinden yurda bombalı eylem yapmak amacıyla girmeye çalıştığı istihbaratına ulaşıldı. Meriç sınırından yasadışı yollardan girmeye çalışan alan DHKP-C'li Özkan Güzel, Harika Kızılkaya, Burak Ağarmış ve Erdoğan Çakır güvenlik birimleri ile çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi. DHKP-C'lilerin üzerinden, 12 kilo patlayıcı maddenin yer aldığı canlı bomba yeleği ile Çağlayan Adliyesi'nin krokisi çıktı.

HEDEF DOĞRULADI

DHKP-C silahlı terör örgütü yaptıkları basın açıklamasında yargı mensuplarını hedef tahtasına oturttu. Edirne'de etkisiz hale getirilen DHKP-C'lilerin hedeflerini doğrulayan örgüt; "Meriç şehitlerinin üzerinde meclisin krokisi bulunmuş, Çağlayan'ın krokisi bulunmuş. Evet buldunuz. Hiç saklamadık ki hedeflerimizi. Krokiyi buldunuz. Bizi engellemeye gücünüz yetmez. Öğreneceksiniz. Yine geleceğiz. Evinizi de, meclisinizi de, saraylarınızı da başınıza yıkacağız" şeklinde açıklamada bulundu.

ÇAĞLAYAN ADLİYESİ SALDIRISI

DHKP/C'li Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un İstanbul Çağlayan'daki Adalet Sarayı önünde polis kontrol noktasına yönelik silahlı saldırı gerçekleştirdi. DHKP/C üyesi 2 terörist, polisle çıkan çatışmada ölü ele geçirilirken bir vatandaş hayatını kaybetti, 3'ü polis 6 kişi ise yaralandı. Örgüt yayınladığı bildiri de silahlı saldırısı sonucu hayatını kaybeden sivil vatandaş Dilfiraz Karataş'ın ailesine utanmadan başsağlığı mesajı paylaştıkları belirlendi.

HALKIN CAN GÜVENLİĞİ İÇİN KENDİLERİNİ SİPER ETTİLER YALANI

Çağlayan Adliyesi'ndeki düzenledikleri silahlı saldırıda halkın can güvenliği için DHKP-C'li 2 teröristin kendilerini siper ettiği yalanının arkasına sığınarak, "Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un Çağlayan Adliyesi'ne dönük eylemi sırasında yaşamını yitiren Dilfiraz Karataş'ın ailesine başsağlığı diliyoruz. Cephe savaşçıları Çağlayan Adliyesinde iki farklı noktada silahlı eylem yaptı birinci eylem D girişi kapısı Emrah Yayla ilk eylem yerinde, görüntülerde de görüldüğü gibi, önünde iki polis durduğu halde onlara sıkmıyor. Çünkü polis ile Emrah Yayla'nın arasında halktan bir kadın var. Emrah Yayla, kendi canından önce halkın güvenliğini aldı. Cepheli savaşçının ilk temel kuralı: 'Önce Halkın Güvenliği'. Eylemin devamında iki cepheli savaşçı C kapısına yönelerek üst geçit üzerinden koşmaya başlıyorlar. Koşarken, önlerinde halk var diye, iki cepheli savaşçının elinde silah yok. Videolarda kesin olarak görünen şudur: Emrah Yayla ve Pınar Birkoç'un elinde, o sırada silah yoktur. Cepheli savaşçının ikinci temel kuralı: 'Gerekirse Canını Siper Edeceksin Halkın Önünde'" şeklinde açıklamada bulundu.

YARGI MENSUPLARINA "KEFEN GİYECEKSİNİZ"

DHKP/C silahlı terör örgütü, savcı ve hâkimleri ölümle tehdit ederek, "Adalet yoksa güvenlik de yok. İki kapı, üç kilit, on polis sizi koruyamaz. Hâkimler, savcıları adaletsizlik ve zulüm sürdükçe, güvende olmayacaksınız. Biz zaten her eylemimizde feda ile yola çıkıyoruz. Biz "Ya Adalet Ya Ölüm" diyoruz. Siz karar vereceksiniz; ya kefen giyeceksiniz ya güvende olacaksınız. Ya kefen ya güven karar sizin. Gölgenizden bile korkacaksınız. Bir gözünüz diğerinden şüphe edecek. Bir eliniz diğerini tetik sanacak. Nefesimizi hep ensenizde hissedeceksiniz" şeklinde bildiri yayınladılar.

DHKP-C'NİN GERÇEKLEŞTİRDİĞİ KANLI EYLEMLER

DHKP/C silahlı terör örgütü tarafından gerçekleştirilen terör saldırıları arasında, 1 Temmuz 2005'te Adalet Bakanlığı'na yönelik saldırı girişiminde örgüt üyesi Eyüp Beyaz'ın üzerindeki fünye patlasa da bomba patlamadı. Bunun üzerine kaçmaya çalışan örgüt üyesi öldürüldü.

10 Ağustos 2015'te ABD'nin İstanbul Başkonsolosluğuna saldırı, 31 Mart 2015'te İstanbul Adliyesinde Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın şehit edilmesi, 1 Şubat 2013'te bir Türk güvenlik görevlisinin yaşamını yitirdiği üç kişinin yaralandığı ABD Büyükelçiliğine bombalı saldırısı 20 Ocak 2017'de İstanbul Emniyet Müdürlüğü ve AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na yönelik LAW silahlı saldırı bulunuyor. DHKP-C, Avrupa ülkelerinde çeşitli dernek, kültür merkezi ve basın-yayın organları vasıtasıyla propaganda yapma, eleman temin etme ve finansal gelir sağlama gibi faaliyetlerini sürdürüyor.

KAYNAK: SABAH
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 230
  • Haluk 2 ay önce Şikayet Et
    Bunlara acımayacaksın kafalarını kopartacaksın...
    Cevapla
  • 2525 2 ay önce Şikayet Et
    Paralelcilerde dchkpye katıldı Yunanistan’da çok paralelci yaşıyor bence bunların elleri var bu terör işlerinde Türkiye’de bir iç savaş çıkartmak için ellerinden geleni ardlarına bırakmıyorlar hainler asırlarca sağ sol davası çıkarmak için çaba harcadılar ama artık yemezler kimse bu oyunlara müsade etmez
    Cevapla
  • Topunuz gelin 2 ay önce Şikayet Et
    Eğer bu aşağılıkların kimliği ve görselleri belli ise lütfen ayrı bir sayfaya sunuma koyun. Biz millet olarak hal ederiz, hiç merak etmesinler. Üzerime kayıtlı otomatik uzun namlu hepsi mevcut, yeterki devlet bize gereken serbest alanı versin. Anladıkları dilden konuşma vakti geldi geçiyor.
    Cevapla
  • Mustafa 2 ay önce Şikayet Et
    Avrupa beslemeleri. O kadar harfi yan yana dizince hep maşa oldukları anlaşılıyor.
    Cevapla
  • müsefirr 2 ay önce Şikayet Et
    Tehdit edenler için yeterince sarı torba mevcuttur sanırım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden'dan Filistin'e destek gösteri hakkında açıklama
Milyarderlerin en fazla bulundu şehirler! İlk 10'da dikkat çeken ayrıntı..