Bir ülke daha TB2 SİHA'ları teslim aldı! Bakandan açıklama: Adanmışlığın bir simgesi

Arnavutluk Savunma Bakanı Niko Peleshi, Bayraktar TB2 SİHA'ların ülkeye ulaştığını bildirdi.

GİRİŞ 01.03.2024 13:49 GÜNCELLEME 01.03.2024 14:09
Bu Habere 28 Yorum Yapılmış

Peleshi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, verimliliği ve ileri teknolojisiyle tanınan Bayraktar TB2 SİHA'ların artık Arnavutluk'ta olduğunu duyurdu.

İki gündür SİHA'ların montajı ve işletimi ile kontrolünü sağlayacak gerekli altyapının kurulumunun gerçekleştirildiğini aktaran Peleshi, "Bu gelişme, Arnavutluk'un savunma yeteneklerini artırmakla kalmıyor, aynı zamanda ülkenin ulusal güvenliğini garanti altına alma ve en yüksek savunma standartlarını karşılama konusundaki kararlılığının kanıtı olarak hizmet ediyor." ifadesini kullandı.

Peleshi, Bayraktar TB2'lerin kurulumunun yapıldığı sırada kendisinin de bulunduğu birkaç fotoğrafı paylaşarak, bu kazanımın, Arnavutluk Silahlı Kuvvetlerinin modernizasyonu ve yeniliğine adanmışlığın bir simgesi olduğunu vurguladı.

TB2'lerin sayısı hakkında bilgi verilmezken, geçen aylarda Arnavut askerler, SİHA'ların kullanımı için Türkiye'de eğitim görmüştü.

Arnavutluk, Aralık 2022'de Türkiye Cumhuriyeti ile stratejik ortaklığı ve NATO üyesi Silahlı Kuvvetlerin modernizasyonu kapsamında Bayraktar TB2 SİHA filosunun satın alınmasına yönelik sözleşme imzalamıştı.

Mehmet Küçükkahveci . Haber7.com - Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü
Haber 7 - Mehmet Küçükkahveci .

Editör Hakkında

Orta ve lise eğitimini Kayseri'de tamamladı. Üniversite öğrenimini İstanbul Üniversitesi Coğrafya bölümünde tamamladı. 2008 yılında Haber7.com'da gazetecilik mesleğine ilk adımını attı. 15 yıllık profesyonel editörlük kariyerinde tüm kategorilerde görev yaptı. Meslek hayatına Haber7.com'da 'Güncel/Siyaset Sorumlu Editörü' olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 28
  • keamu 1 ay önce Şikayet Et
    Maşallah
    Cevapla
  • Gerçekler 1 ay önce Şikayet Et
    20 sene önce yerli ve milli piyade tüfeği bile üretemeyen ülkeden bugün savunma sanayinde zirve teknolojileri üreten ülkeye, vicdanı olan görüyor..
    Cevapla
  • Gazi 1 ay önce Şikayet Et
    Neden yerli CATS sistemi ile sayılmadığını merak ediyorum. Bu Kanada sistemi MX15.
    Cevapla
  • .??? 1 ay önce Şikayet Et
    Ukraynaya satoyoruz hibe ediyoruz da nedwn Gazseye vermiyoruz
    Cevapla
  • MÜHENDİS 1 ay önce Şikayet Et
    ÇOK BOŞSUN VAR YA. Gazze'de Tb2' yi nereye koyacaksın. Hani pist. 1 günde tepesine binerler. Onu koruyacak HAVA SAVUNMA SİSTEMİ Mİ VAR GAZZEDE
    Cevapla
  • Ali 1 ay önce Şikayet Et
    Umarım insanlığın kanayan yarası ata mirası Gazze'ye de birkaç adet hibe ederiz
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şike iddialarına tepki! Beşiktaş suç duyurusunda bulunacak
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?