Beni Radyo7'den ayıracak para yok!

Bu yıl 5.’si düzenlenen Engelsiz Mikrofon Radyo Ödülleri sahiplerini buldu. Yılın En İyi Konuşan Radyosu ödülü Radyo7’ye layık görüldü. Ünlü Radyocu Talha Bora Öge Haber7'ye özel açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 02.03.2024 11:48 GÜNCELLEME 02.03.2024 11:51
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Radyo7 programcılarından Talha Bora Öge namıdiğer “Gölge” haber7.com muhabiri Müge Çakmak’ın sorularını yanıtladı. Talha Bora Öge, kendisini Radyo7’den ayıracak paranın olmadığını belirterek Radyo7’nin toplumun dinamiklerini çok iyi bildiğinin altını çizdi.

İşte Talha Bora Öge ile yapıtımız röportajın detayları:

Gölge ismi nereden geliyor? Hikâyesini sizden dinleyebilir miyiz?

30 yıldır bu işi yapıyorum bu işin başladığı yıllarda namım bay X’di. Malum bay x gizemli bir isim ve o zamanlar öyle bir gizem kattık ki benim adımı da söylemiyordum. Hatta şimdiki gibi sosyal medya yok yüzümü de bilmiyorlardı ve namımızın hakkını veriyorduk. Fakat Türkiye’ye seslenmeye başlayınca aynı gizemi taşıyan ama adımı da kullanabileceğim bir isme ihtiyacım oldu. Ankara’da o zamanlar bir alışveriş merkezindeyim. Baktım çok fazla ışık ve bir o kadarda gölge var. Kâğıda şunu yazdım, ”ışık var olduğu sürece gölge olacak yüreğinizin ışığı radyoda gölgesini bulacak” Talha Bora Öge namıdiğer Gölge. Hem bay x’in gizemi var hem de adımı kullanabiliyorum. Şiir okuyan bir adamım radyoda, Talha Bora Öge namıdiğer Gölge kafiyeli bir tarafı var. Namın içinde benim soy ismim gizli.

MESLEĞİ RADYO7’DE BIRAKMAK İSTERİM

Radyo programcılığı süreciniz nasıl başladı?

20 yıl olmuş ben radyo7 mikrofonlarına adım atalı. Nice yıllar burada olayım ve mesleği de burada bırakayım. Dönüp geriye baktığımda rüzgârdaki yaprak gibiyim. Kader beni oradan oraya savuruyor. Bende kendimi tevekkülle, Rabbimim akışına bırakmış gibiyim. Liseyi bitirdim tam Türkiye’de özel radyoların başladığı zamanlar. O dönemler radyolarda çokça “dj çok ister misiniz, radyocu olmak ister misiniz” ve eleman ihtiyaçları var. Tamamen tatilimi değerlendirmek için başladık ama içinden çıkamadık. Bu çıkamamakla alakalı belki fıtratımın etkisi olmuş olabilir. Ben mükemmeliyetçi adamım. Bir şeyi yapıyorsam iyi yapmaya çok gayret ediyorum. Belki bu psikoloji radyo programcılığına başladığım andan itibaren buralara gelmesini sağlamış olabilir.

BENİ RADYO7’DEN AYIRACAK PARA YOK

Radyo7’nin sizin hayatınızdaki yeri ve önemi nedir?

Kanal 7 Medya Grubunun kurucusundan en son giren elemanına kadar Allah hepsinden razı olsun. Maddi-manevi bu kurum bana çok şey kattı. Bu nedenle şu sözüm lütfen yanlış anlaşılmasın, “beni radyo7’den, kanal 7 Medya Grubundan ayıracak para yok. Benim buradan ayrılmak gibi bir niyetim yok. Buraya ciddi anlamda vefa borcum var. Ben hiçbir şeydim bana çok şey kattı. İsmimi duyurmamı sağladı burası. Özellikle radyo7’de Serhat Karasu ve Oğuz Sivri bu iki insanın benim üzerimde çok büyük emeği var.

RADYO7 TOPLUMUN DİNAMİKLERİNİ ÇOK İYİ BİLİYOR

Radyo7 Türkiye’de en çok dinlenen radyolar arasında ilk 3’de. Radyo7’nin bu başarısını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Ciddi emek var. Ben 20 yıl öncesini de biliyorum. Burada hep iyi niyetle ciddi bir gayret gösterildi. Mesai kavramı olmaksızın, halkla bütünleşerek hep doğru adımlar atılarak, doğru söylemlerde bulunarak toplumun dinamiklerini çok iyi bilen ve buna göre çok doğru konumlanan bir radyo. Bu radyonun kuruluş amacı da çok hoş devam etme niyeti de çok hoş. Aldığımız ödül ne diyor, “en iyi konuşan radyo” iyi konuşmak sadece düzgün Türkçeyle olmaz. Ne anlatıyorsun bizim aldığımız ödül bununla alakalı. Doğru konuşuyoruz iyi konuşuyoruz faydalı konuşuyoruz.

Dinleyicilerinizden gelen öneri ve eleştirileri dikkate alır mısınız?

Hangi sektör olursa olsun dikkate alırım. Onlar şunu hissetmeli bu kurum bizi dinliyor, bu kurum bizi dikkate alıyor, biz bu kurum için önemliyiz. Bu kurum bencil bir kurum değil bunu dedirten bir kurumuz biz.

Unutamadığınız yayın anınız var mı?

Aklıma ilk geleni söyleyeyim. Derdim dramatize etmek değil. Bizim işte para kazanmak çok zor. Ben 20 yılda son 10 yıldır para kazanıyorum. Yanlış anlaşılmasın ilk 10 yıl para almadım değil ama hani neredeyse yok gibiydi. Kendini ifade etmeye, kabul ettirmeye çalıştığım dönem. Hele daha ilk başladığım aldığım para ev tutmaya yetmiyordu. Ailemden uzaktaydım radyolarda, masalarda, koltuklarda yattım kalktım. Gündüzleri başka yerde çalışıyordum gece gidip program yapıyordum haliyle de yoruluyordum. Bir gün yayında uyumuşluğum var bunu hiç unutmam.

Bu işi yapmak isteyen genç iletişimci arkadaşlarımıza ne gibi tavsiyelerde bulunursunuz?

Hayatın bir noktasında belki karşılaştığın insanlar belki de senin kendin zafiyetlerin huyunun açık noktaları sana pes ettirmek için uğraşır. Bir nokta gelir yok dersin. Bu iş yeter buraya kadarmış ben başka bir iş bulayım. Böyle bir ince çizgi o. O eşiği eğer sabreder, aşarsa başka boyuta geçiyor. Bu herkeste olmaya bilir. Ama çoğunluğun ve bu tür sınırlara geldiğine inanırım hep. Ve başaranlara bakın, dinleyenin, gözlemleyin böyle bir dönüm noktasında pes etmediklerini görürsünüz.

 

KAYNAK: HABER7
Emir Yücel Haber7.com - Özel Haber Editörü
Haber 7 - Emir Yücel

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da, üniversiteyi ise Sivas Cumhuriyet Üniversitesi'nde tamamladı. 2021 yılında Sabah Gazetesi'nde Gazetecilik mesleğine başladı. Pek çok habere ve röportaja imza attı. Meslek hayatına Haber7.com'da "Özel Haberler Editörü" olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 11
  • 25dadaş35 1 ay önce Şikayet Et
    Namı diğer gölge seviliyorsun kral... Çalışırken dinlerdim resmen iş arkadaşımız gibi idi adam gibi adam....
    Cevapla
  • Fatih34 1 ay önce Şikayet Et
    Gerçekten işini severek yapan karekteri düzgün bir sunucu...
    Cevapla
  • Gölge 1 ay önce Şikayet Et
    EyvAllaah çok teşekkür ederim
    Cevapla
  • 3466 1 ay önce Şikayet Et
    arabesk i az çalsa halk müziği ni çok çalsa seviniriz
    Cevapla
  • Sehl 1 ay önce Şikayet Et
    Her nedense aklıma futbolcu transferleri geldi, misal gs ye transfer olan futbolcunun damarlarımı kesseler sarı kırmızı akar diyor ya işte öyle, başka rakip yüksek maaş önerirse durum ne olur, gerçek o zaman ortaya çıkar
    Cevapla
  • zebani 1 ay önce Şikayet Et
    Seni çok seviyoruz gölge urfadan selamlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! CANLI
Bakan Şimşek: KDV artışı yapılmadı