Çanakkale'de 4,9 büyüklüğünde deprem

Çanakkale'nin Yenice ilçesinde 4,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerde hissedildi. Depremin derinliği 10,44 kilometre olarak ölçüldü.

GİRİŞ 04.03.2024 21:40 GÜNCELLEME 05.03.2024 01:41
Bu Habere 88 Yorum Yapılmış

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Yenice ilçesi olan 4,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Depremin, 10 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi. Depremin çevre illerde de hissedildiği bildirildi.

İKİNCİ KATTAN ATLAYAN BİR KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çanakkale Yenice’de meydana gelen depremde Bursa’nın Nilüfer ilçesinde yaşayan bir vatandaşın korkudan ikinci kattan atladığını ve kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybettiğini açıkladı.

Bakan Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Bu akşam Çanakkale Yenice’de meydana gelen; Çanakkale'nin yanı sıra Balıkesir ve İstanbul’da da hissedilen 4.9 büyüklüğündeki depremde Bursa’nın Nilüfer ilçesindeki bir vatandaşımız, korku sebebiyle ikinci kattan atlayarak ağır yaralanmış; ambulansla kaldırıldığı Çekirge Devlet Hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmiştir. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı diliyorum. Allah hepimizi afetlerden korusun” ifadelerini kullandı.

BAKAN YERLİKAYA: SAHA TARAMALARI BAŞLADI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, depremle ilgili, "Çanakkale Yenice’de 4,9 büyüklüğünde meydana gelen depremde AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Çevre illerden de deprem hissedilmiştir. An itibari ile olumsuz bir durum yoktur. Gelişmeleri takip ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun." açıklamasını yaptı. 

VALİ'DEN AÇIKLAMA

Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, AA muhabirine, AFAD başta olmak üzere ekiplerin taramalarının sürdüğünü söyledi.

Aktaş, "Yapılan taramalara göre şu an için ilimizde herhangi olumsuz bir durum tespit edilmemiştir. Depremden etkilenen hemşehrilerimize 'geçmiş olsun' dileklerimi iletiyorum." dedi.

ÇANAKKALE VALİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Çanakkale Valiliği, Yenice merkezli deprem dolayısıyla saat 00.00 itibarıyla il genelinde olumsuz durum meydana gelmediğini bildirdi.

Valilikten yapılan açıklamada, Çanakkale'de Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde deprem meydana geldiği hatırlatılarak, "Saat 00.00 itibarıyla ilimiz genelinde olumsuz durum meydana gelmemiştir. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz. Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun." ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL VALİSİ GÜL'DEN AÇIKLAMA

İstanbul Valisi Davut Gül, Çanakkale'de meydana gelen ve İstanbul'da da hissedilen depremle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Gül yaptığı açıklamada, "AFAD verilerine göre, Çanakkale Yenice merkezli 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem, İstanbul’dan da hissedilmiş olup şimdiye kadar bir olumsuzluk tespit edilmemiştir. Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun" dedi.

MURAT KURUM: "HAZIRLIĞIMIZI HIZLANDIRMALIYIZ"

İBB Cumhur İttifakı Başkan Adayı Murat Kurum'dan korkutan depremin ardından "Hazırlıklarımızı hızlandırmalıyız" paylaşımı geldi.

Kurum'un paylaşımı şu şekilde: "İstanbul, Balıkesir ve çevresinde hissedilen deprem meydana geldi. AFAD depremin merkez üssünü Çanakkale Yenice olarak açıkladı. Depremin büyüklüğü 4,9 olarak kaydedildi.

Geçmiş olsun Marmara. Geçmiş olsun İstanbul. Allah ülkemizi, İstanbul'umuzu daha büyüğünden korusun. Depreme karşı hazırlığımızı sürdürmemiz, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırmamız gerekiyor. Doğru adımları atarsak endişeye yer yok. Tedbir alıp, depremle yaşamayı öğreneceğiz."

KAYNAK: HABER7
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 88
  • Vatan aşkı 2 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin ama gardaş ecelden kaçış yok maalesef bak kaçtıgın bina yıkılmadı ama senin ömrün buraya kadarmış
    Cevapla
  • GOCA GONYALI 2 ay önce Şikayet Et
    Rabbim esirgesin,Rabbim vatanımı Milletimi koru :( :(
    Cevapla
  • Alim 2 ay önce Şikayet Et
    ALLAHIM, bütün dünyada devlet başkanlarına ve yöneticilere ve askeri komutanlara ve bütün insanlığa,,,, iman, tevbe, teslimiyet, basiret, feraset, fetanet, ahlak, iffet, haya, namus, merhamet, sadakat, sabır, şükür, Takva, Cihad, hidayet, kurtuluş, mutluluk, huzur, Sukunet, esenlik, ferahlık bereket, lezzet afiyet sağlık sıhhat şifa kolaylık rahatlık iyilik güzellik nasip et. AMİN
    Cevapla
  • {°^°} 2 ay önce Şikayet Et
    Ekrem, nereye kaçarsan kaç, kentsel dönüşümü savsakladın, millete attığın kazık gırtlağından çıkacak. Tatilde de olsan, tuvalette de kaçsan yakalayacak seni deprem!
    Cevapla
  • Orhan 2 ay önce Şikayet Et
    Depremlerden korunmak için atalarımızın yeri olan köylerde yaşamalıyız.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
900 milyon metreküplük dev doğal gaz fırsatı! Türkiye kolları sıvadı
Şampiyonluk maçına U-19 ile çıkmıştı: Hesaplarımız incelenebilir