Milli Eğitim Bakanı Tekin'den son dakika müfredat açıklaması

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yeni müfredata ilişkin, "1-5 ve 9. sınıfla başlayacağız bu yıl. Müfredat dediğimiz şey ortak zorunlu herkeste standart olan dersler." dedi.

GİRİŞ 05.03.2024 12:05 GÜNCELLEME 05.03.2024 13:21
Bu Habere 84 Yorum Yapılmış

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin yeni müfredata ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, Talim Terbiye Kurulu’nun çalışmasını sürdürdüğünü belirtti.

"1-5 VE 9. SINIFLA BAŞLAYACAĞIZ”

Tekin “Sizin müfredat dediğiniz şey bir günde incelenecek bir şey değil. 1 dersin programı 800 sayfa. 1-5 ve 9. sınıfla başlayacağız bu yıl. Müfredat dediğimiz şey ortak zorunlu herkeste standart olan dersler. Talim Terbiye Kurulunun onayından sonra yayınlayacağız. 1-5 ve 9’da önümüzdeki eğitim öğretim yılından itibaren uygulamaya başlıyoruz” diye konuştu.

“ÖĞRENCİ MAĞDUR OLMASIN”

Tekin, 1-5 ve 9. sınıflarla başlamalarının nedenine ilişkin “Teknik olarak konuların birbirini izleme konusunda yer değişikliği dolayısıyla öğrenci mağdur olmasın. Her kademeye yeni başlayan öğrenciyle başlayacağız” diye konuştu.

“ÇOÇUKLARIN DÜZEYLERİNE UYGUN MÜFREDAT ORTAYA ÇIKACAK”

Bakan Tekin, matematikte bazı konuların çıktığı iddialarını yanıtladı.

Tekin, “Alanında uzman yaklaşık 2 bin kişi çalışıyor. Yaklaşık yüzde 40’ı akademisyen, gerisi öğretmen. Hem işin bilimsel boyutuyla ilgili akademisyenler var hem de uygulamada öğretmenler var. Bizim muhatap olduğumuz öğrencilerin düzeyleri. Lisans düzeyinde okutulması gereken herhangi bir bilginin zorunlu eğitim çağında verilmesi gerekli midir? Seyreltmeler olacak. Bunun için komisyonlar kuruldu. Denetlemek ve onaylamakla görevli Talim Terbiye Kurulu Başkanlığı da onaylayacak sadece ilkesel olarak çocuklarımızın düzeylerine uygun müfredat ortaya çıkacak” dedi.

Sürecin nasıl işleyeceğine yönelik Tekin, “Biter bitmez gündeme getireceğiz. Bir tanıtım toplantısı yaparak burada açıklayacağız. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 1-5 ve 9. sınıflarda uygulanacak. Çalışmaların yüzde 80’i bitmiş durumda önümüzdeki haftalarda hepsi tamamlanmış olacak ve kademeli olarak uygulamaya geçilecek” dedi.

Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 84
  • Yakup Ata 1 ay önce Şikayet Et
    Evet, müfredat zamanla değişime ayak uydurmak zorunda. Yoksa eski, geçersiz şeyler ile çocuklarımıza oyalanıp geçer.
    Cevapla
  • Fatma Genç 1 ay önce Şikayet Et
    Her branşta çok sayıda mezun var ve branş derslerine önem verilmeli,her branşta atama olmalıdır.Eğitimde tasarruf olmaz, tüm öğretmenler kurulu olmalıdır.Devlet okullarında en az 10, 15, 20 yıl eğitim veren formasyon sahibi emektar ücretli öğretmenler var,bu öğretmenlerin gecikmiş kadroları verilmelidir.
    Cevapla
  • Fatma Genç 1 ay önce Şikayet Et
    Öncelikle otuz yılı aşkın devam eden ücretli öğretmenlik sistemine bir çözüm bulunmuş olsaydı.. Asgari ücretin altında maaş alıyorlar ve sigorta yarım yatıyor.Emek devlet okullarında en az 10, 15, 20 yıl hizmet eden formasyon sahibi emektar ücretli öğretmenler var bu öğretmenlerin gecikmiş kadroları verilmelidir.
    Cevapla
  • 232323 1 ay önce Şikayet Et
    güzel düşünce ancak ülke şartlarımıza uygunmu , kişiye göre müfredat nasıl olacak anlamadık, bir sınıfta 30 40 ögrenci toplam süre 40dk öğrenci başına 3 dk en fazla süre var nasıl olacak kişiye göre müfredat..... böyle bir sistemde enfazla 20 30 öğrenci olmalı, yoksa program çöp olur. bir öğretmen 5-6 sınıfa derse girerse 150 -200 ortalama öğrenci eder ve sistem çöp olur...
    Cevapla
  • İsimsiz 1 ay önce Şikayet Et
    Önce öğretmenleri eğitelim. Türlü mazeretlerle derslerine girmeyen bir sürü öğretmen var
    Cevapla
  • Osman 1 ay önce Şikayet Et
    Senin gibi cahilleri eğitmek için en az 4 yıl üniversite okuyorlar merak etme. Sen önce kendini sonra çocuklarını eğit. Belki öyle Türk milleti bir kurtuluşa erer
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kuduz riskli temas sayısında korkunç rakamlar: Son 15 yılda 4 milyon kişiye yaklaştı!
Kız kardeşiyle ayrı düşen küçük Kerem'in duygulandığı anlar yürekleri dağladı...