4 yaşındaki Zeynep Asel'in sağlığına kavuşması için uygun ilik aranıyor

Sivas’ta Beta Talasemi Majör hastası olan 4 yaşındaki Zeynep Asel Balt'ın hayata tutunabilmesi için uygun ilik aranıyor.

4 yaşındaki Zeynep Asel'in sağlığına kavuşması için uygun ilik aranıyor
4 yaşındaki Zeynep Asel'in sağlığına kavuşması için uygun ilik aranıyor
GİRİŞ 06.03.2024 11:08 GÜNCELLEME 06.03.2024 11:08
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Sivas’ın Çiçekli Mahallesi'nde ikamet eden 2 çocuk sahibi Serkan ve Hümeyra Balk çiftinin 4 yaşındaki kızları Zeynep Asel’e henüz 15 aylıkken kabızlık, yüksek ateş ve büyüme geriliği şikayetleri ile gittikleri hastanede Beta Talasemi Majör hastalığı teşhisi konuldu.

Gelişimi yaşıtlarından en az 1 yaş geride olan Zeynep Asel, yaşayabilmek için her üç haftada bir Kayseri Erciyes Üniversitesi KANKA Çocuk Hematoloji ve Onkoloji Hastanesi'ne giderek tedavi alıyor.

Kayseri’de kızına düzenli olarak kan takviyesi yapıldığını belirten Serkan Balk, duyarlı vatandaşlardan ilik nakli için destek beklediğini söyledi.



"BUGÜN BENİM BAŞIMA GELDİ, YARIN SİZİN BAŞINIZA DA GELEBİLİR"

Her üç haftada bir Kayseri'ye gittiklerini belirten Serkan Balk, "Benim kızım maalesef kan hastası. Kan almazsa yaşayamıyor. Üç haftada bir kanı düşüyor. Kanının düşmesinin sebebi de ilik transferi olması lazım. İnsanlar Kızılay’a gidip gönüllü olarak donör vericisiyim derse ufak üç tüp kan alınıyor. Kızılay kendi banka sistemine verileri giriyor. Bu zamana kadar Zeynep Asel’im için bağışta bulunan çoğu insana teşekkür ediyorum. Herkes paylaşım yapıyor ama lütfen Kızılay’a gidip üç küçük tüp kan vererek gönüllü donör olun. Donörlerinizle nice Zeyneplerin, Ahmetlerin inşallah hayata tutunmasına vesile olursunuz. Lütfen bugün benim başıma geldi, yarın sizin başınıza da gelebilir. Duyarlı olmanızı istiyorum, giden gitmeyen herkese de teşekkür ederim. Biz şu an bu süreç içerisinde kan alıyoruz ama bir nevi pansuman gibi düşünelim. Eğer böyle giderse ileriki yaşlarda Allah korusun dalağı etkilenebilir, kalp ritminde bozulmalar olabilir. Vücut uzuvları zarar görüyor. Zeynep’imin acilen ilik transferi olması gerekiyor. Lütfen Kızılay’a gidin gönüllü kök hücre vericisi olun” dedi.

KAYNAK: İHA
Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 1
  • Muhsin 1 ay önce Şikayet Et
    BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM RABBİMİZ ALLAHTIR ALEMLERİN RABBİ OLAN YÜCE ALLAHIM kainattaki zerrelerin adedi kadar YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA YARDIM ET YALVARIYORUM ALLAHIM MASUMLARA
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! Muhtemel 11'ler
Tel Aviv müzakerelerde ilerleme olmazsa Refah'a saldıracağını Mısır'a iletti