BM Raportörü: İsrail, doğumları önlemeye çalışıyor, çok sayıda anneyi, bebeği öldürüyor

BM'nin kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddet konularındaki özel raportörü Reem Alsalem, "İsrail, doğumları önlemeye çalışıyor, çok sayıda anneyi, bebeği öldürüyor." dedi.

BM Raportörü: İsrail, doğumları önlemeye çalışıyor, çok sayıda anneyi, bebeği öldürüyor
BM Raportörü: İsrail, doğumları önlemeye çalışıyor, çok sayıda anneyi, bebeği öldürüyor
GİRİŞ 08.03.2024 20:20 GÜNCELLEME 08.03.2024 20:20
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

"İsrail ya da Filistin'de işlenen herhangi bir cinsiyete dayalı şiddet suçu, dünyanın geri kalanın da olduğu gibi bağımsız ve tarafsız bir şekilde soruşturulmalı." ifadesini kullanan Alsalem, "Bu suçlar kesinlikle cezası kalmamalı." ifadesini kullandı.

BM Raportörü Alsalem, "İsrail, doğumları önlemeye çalışıyor, çok sayıda anneyi, bebeği öldürüyor veya açlıktan ölmelerine sebep oluyor ya da bombardımanlar veya keskin nişancılar tarafından topluca öldürülmelerine olanak veriyor." diye konuştu.

İsrail'in, Filistinli kadınları, özellikle anneleri üremelerini hedef alan şiddette maruz bıraktığını söyleyen Alsalem, ayrıca, Gazze'de her saatte 2 annenin öldüğünü kaydetti.

İsrailli askerlerin, Gazze'de ele geçirdikleri evlerde kadınların iç çamaşırlarıyla poz vermelerini ve bunları sosyal medyada paylaşmasını, "Filistinli kadınların kişisel ve özel eşyalarına karşı bu yaklaşımın, onlara yönelik şiddetin birçok katmanından biri olduğunu düşünüyorum." sözleriyle yorumlayan Alsalem, bunun İsrail askerlerinin nefretini ortaya koyduğuna işaret etti.

Alsalem, askerlerin kadınların özel eşyalarına bir savaş ganimeti gibi davrandığını vurgulayarak, "Bu hareketler, Filistinlilerin öldürüldüğü, belki de hala enkaz altında oldukları evlerin kalıntılarının üzerinde yapılıyor." diye konuştu.

"SORUMLULAR HESAP VERMELİ"

İsrail askerlerinin bu tür eylemlerine yönelik soruşturma açılmasını ve bunların sonlandırılmasını isteyen Alsalem, "Sorumlular hesap vermeli." dedi.

BM Raportörü, bu eylemin İsrail Savunma Kuvvetlerinin çok sayıda ihlalinden sadece biri olduğunu, en ciddisi bile olmadığını belirterek "Gazze'de açlıktan, soykırımdan, etnik temizlikten bahsediyoruz. İnsani yardımın reddedilmesinden, en temel yaşam hakkından, güvenlik ve onur hakkından bahsediyoruz." ifadelerini kullandı.

GAZZE'DE SON DURUM

İsrail'in 7 Ekim 2023'ten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 8 bin 900 kadın öldü.

BM verilerine göre, yaklaşık 1 milyon kadın ve kız çocuğu yerinden edildi. 3 binden fazla kadın eşini kaybetti ve ailesinin sorumluluğunu üstlenmek zorunda kaldı.

BM raportörleri, hamilelerin giderek artan sayıda düşük yaptığına, ağrı kesici ve anestezi olmadan sezaryenle doğurmak zorunda kaldığına, annelerin açlık ve susuzluk nedeniyle bebeklerini emziremediğine işaret ediyor.

KAYNAK: AA
Emrah Konak Haber7.com - Editör
Haber 7 - Emrah Konak

Editör Hakkında

1992 yılında Erzurum'da doğdu. İlk ve orta öğrenimini Erzurum'da, lise öğrenimini Rize'de, lisans öğrenimi ise Atatürk Üniversitesi'nde tamamladı. Halihazırda Nevşehir Hacı Bektaş Üniversitesi'nde yüksek lisans öğrenimine devam ediyor. Meslek hayatına 2015 yılında başlayıp birçok haber sitesi ve televizyon kanalında farklı pozisyonlarda görev aldı. Şu an meslek hayatına haber7.com'da "Editör" olarak devam ediyor.
YORUMLAR 20
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Rabbim zalim siyonistleri ve yahudileri kahr u perişan eylesin amin
    Cevapla
  • İzmirli 1 ay önce Şikayet Et
    Batı kurumları şeytana hizmet eder!
    Cevapla
  • UyanDiril 1 ay önce Şikayet Et
    Geri zekalı İsrail ve yandaşları, bilmezmisin 1 Filistin 2 milyar Müslüman ediyor. Hangi çogalmayı engelleyecektir. İslam alemi uyanıp, silkelenip ayağa dikildiğinde tek bilek kek yumruk olduğunda ne olacağını bilenler şimdi hayır harıl o günü engellemeye çalışması boşuna. Diriliş yakındır
    Cevapla
  • Filistin 1 ay önce Şikayet Et
    Ahhhhh Filistinli mazlum kardeşlerimiz içimiz kan ağlıyor. Sizler bizlere emanettiniz sizleri ne zaman sattılar biliyor musunuz. Filistin Cephesinde Osmanlı askerlerini İngilizlere teslim edildiği an olay bitmişti. O zaman binlerce Osmanlı askeri gözleri asit çukurlarında kör edildi. Tarih bunu yazmaz... Teslim eden kim acaba diye sormayın... Merak eden biraz Tarihine baksın...
    Cevapla
  • hakan 1 ay önce Şikayet Et
    hic birimizin cani bu insanlardn degerli degil..gerekeni hepimiz yapmaliyz. hesap günü cetin olacak
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ünlü EuroLeague hakemi maç sonu hırsızlık yaparken yakalandı!
Kamuda yeni dönem başlıyor! Detaylar belli oldu! Başkan Erdoğan'ın onayına sunulacak