FETÖ'ye 'Kıskaç' darbesi: 91 şüpheli yakalandı

Son dakika haberi... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya 30 ilde 5 gündür devam eden FETÖ'ye yönelik 'KISKAÇ-10' operasyonlarında 91 şüphelinin yakalandığını duyurdu.

GİRİŞ 09.03.2024 11:29 GÜNCELLEME 09.03.2024 11:29
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Güvenlik güçlerimizin FETÖ'ye yönelik operasyonları hız kesmeden devam ediyor...

Son dakika... İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 30 ilde 5 gündür devam eden "KISKAÇ-10" operasyonlarına ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden bilgi verdi.

91 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Bakan Yerlikaya'nın açıklamasına göre; İstanbul, Ankara, Kocaeli, Aydın, Van, Mersin, Edirne, İzmir, Antalya, Kütahya, Bursa, Samsun, Kayseri, Sivas, Denizli, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Gaziantep, Isparta, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin, Ağrı, Şırnak, Hatay, Eskişehir, Çanakkale, Manisa ve Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen operasyonlarda 91 şüpheli yakalandı.

Gerçekleştirilen operasyonlarda çok sayıda Türk Lirası ve dijital materyaller ile örgütsel dokümana el konuldu.

Yerlikaya, açıklamasında operasyonu gerçekleştiren kahraman Türk polisini tebrik ederek "Allah ayağınıza taş değdirmesin" ifadelerini kullandı.

Bakan Yerlikaya'nın açıklaması şu şekilde;

"30 ilde 5 gündür FETÖ’ye yönelik devam eden “KISKAÇ-10” operasyonlarında 91 şüpheli yakalandı.

"FETÖ'CÜLERE GÖZ AÇTIRMAYACAĞIZ"

FETÖ’cülere göz açtırmayacağız. Aziz Milletimizin duası ve destekleriyle terör örgütleri ve onların iş birlikçilerinin nefeslerini keseceğiz.

* Emniyet Genel Müdürlüğü TEM Daire Başkanlığı, İstihbarat Başkanlığı, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı koordinesinde; İstanbul, Ankara(2), Kocaeli, Aydın, Van, Mersin, Edirne, İzmir, Antalya, Kütahya, Bursa, Samsun, Kayseri, Sivas, Denizli, Konya, Diyarbakır, Tekirdağ, Gaziantep, Isparta, Şanlıurfa, Kahramanmaraş, Mardin, Ağrı, Şırnak, Hatay, Eskişehir, Çanakkale, Manisa ve Afyonkarahisar’da FETÖ’ye yönelik eş zamanlı olarak düzenlenen “KISKAÇ-10” operasyonlarında şüphelilerin:

- Örgütün sözde “Askeri Mahrem Yapılanması”, “Emniyet Mahrem Yapılanması” ve “Güncel Yapılanması” içerisinde faaliyette bulundukları,

- Ankesörlü telefonlarla iletişim kurdukları,
- Örgütün kripto haberleşme programı “ByLock” kullanıcısı oldukları,
- 2009 KPSS sınav sorularını usulsüz şekilde elde ettikleri ve
- FETÖ soruşturmaları kapsamında haklarında kesinleşmiş hapis cezası ile aranma kaydı bulunduğu tespit edildi.

ÇOK SAYIDA ÖRGÜTSEL DOKÜMANA EL KONULDU

Operasyonlar sonucu:
- Çok miktarda Türk Lirası,
- Dijital materyal ve örgütsel dokümana el konuldu.

Operasyonları gerçekleştiren Kahraman Polislerimizi tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Milletimizin duası sizinle."

KAYNAK: HABER7
Kadriye Ebrar Etirli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Kadriye Ebrar Etirli

Editör Hakkında

2000 yılında İstanbul'da doğdu. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik' bölümünde henüz okurken HaberAnkara ve AnkaraMasası'nda çalıştı. 2022 yılındaki mezuniyetinin ardından Beyaz TV'de 'Haber Editörü' pozisyonunda görev aldı. 2024 yılının Şubat ayından itibaren Haber7'deki Gündem Editörü kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR 17
  • Mehmet 1 ay önce Şikayet Et
    yakaladıgınız silahları esrarı eroyini kokaini de sergileyin idammmm edinnn yakaladıkları yerde kafalarına sıkın hainleri
    Cevapla
  • +ekrem+ 1 ay önce Şikayet Et
    dünyanın her yerinde vatan hainleri idam edilmeli vatandaşlıktan çıkarılmalı mallarına el konulmalı birde bunları canlı getirmeyin kaçarken dur ihtarına uymadı hem sonra bunlar bu millete düşman olanlara çalışanlar bunların dini de imanı da para her renge girerler
    Cevapla
  • Adla 1 ay önce Şikayet Et
    Bu ne ya Hayinler açmiymiṣ bu kadarda hayin çikarmi
    Cevapla
  • bir bilen 1 ay önce Şikayet Et
    Reis bakanlarını denetlemeli,fetöcüleri göreve iade eden varsa hemen görevden almalı ve hakkında soruşturma başlatmalı,bu mesele bekaa meselesidir.
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    çok şükür siyasete bulaşmamış. TFF ye bulaşmamış.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Korhan Berzeg ile ilgili önemli gelişme! Bulunan kemikler Berzeg'in kızıyla eşleşti
Bakan Işıkhan'dan asgari ücret açıklaması!