Yeşilçam efsanesi usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu 90 yaşında hayatını kaybetti.

GİRİŞ 09.03.2024 21:23 GÜNCELLEME 10.03.2024 09:56
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Son dakika Kayhan Yıldızoğlu haberleri: Yeşilçam'da hayat verdiği karakterlerle gönülleri fetheden usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu 90 yaşında hayatını kaybetti.

Kayhan Yıldızoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Eşi kim? Kayhan Yıldızoğlu'nun oynadığı dizilerKayhan Yıldızoğlu kimdir ve aslen nerelidir? Eşi kim? Kayhan Yıldızoğlu'nun oynadığı diziler

Yeşilçam efsanesi usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti

BAKAN ERSOY'DAN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sanatçının vefatına ilişkin sosyal medya hesabından başsağlığı mesajı yayımladı. Ersoy paylaşımında, "Sinemamızın büyük bir ustasının daha aramızdan ayrılmasının üzüntüsünü yaşıyoruz.

Sinemamızın duayeni, unutulmaz bir sanatçı KayhanYıldızoğlu...

Gönüllerimizde müstesna bir yere sahip olan kıymetli sanatçımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına, sevenlerine ve tüm sanat camiamıza başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun." dedi.

KAYHAN YILDIZOĞLU KİMDİR?

Kayhan Yıldızoğlu, 26 Aralık 1936 tarihinde İstanbul Yeşilköy'de doğmuştur. Babası Rahmi Bey Çerkez asıllı bir Ziraat Mühendisi, annesi Giritli bir öğretmendir.

1952′de babası bakanlıkta müsteşarlık için Ankara'ya tayin olur ve Ankara'ya taşınırlar. Lise öğrenimini de Kavaklıdere'de alır. Liseden sonra ailesinin isteğiyle hukuk fakültesine girer ama 3. sınıfa geldiğinde okulu bırakır.

Askerliğini 1957'de İstanbul'da Yedek Subay olarak yaptıktan sonra iz komiseri olur. Burada tanıştığı Türkan Suner ile evlenir. Bu evlilikten iki de kızı olur. Ama birkaç yıl sonra boşanır. Ayrılığın ardından Şener Şen'le birlikte Cihangir'de ev arkadaşı olarak üç buçuk sene geçirir.

Yeşilçam efsanesi usta oyuncu Kayhan Yıldızoğlu hayatını kaybetti

Tiyatrocu Muhsin Ertuğrul ile kendi iş yerinde tesadüfen tanışır ve seçmelere davet edilir. Seçmeler neticesinde İstanbul Şehir Tiyatrosu'nda 20 yıl oyunculuk yapar.

İlk filmini 1966 yılında çeviren Kayhan Yıldızoğlu, 180'e yakın filimde rol almış, ayrıca televizyon dizilerinde oynamıştır. Türk Sineması'nda genellikle rahip, doktor, komiser, profesör, haydut, Eşkıya vb. yardımcı rollerde oynamıştır.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 59
  • SANAT AŞIĞI 1 ay önce Şikayet Et
    Bir yıldız daha kaydı.. Yakında hayatta olan tek bir gerçek sanatçı kalmıycak..
    Cevapla
  • Demirbukey 1 ay önce Şikayet Et
    Hayat dediğimiz bu dünyadan bir sanatçı daha geçti cennetin yoluda cehennemin yoluda bu dünyadan geçiyor ne mutlu cennet yolunu seçenlere umarım sevdiklerine kavuşur..
    Cevapla
  • İdo 1 ay önce Şikayet Et
    Kişi sevdiğiyle beraberdir sevenlerinin başı sağ olsun
    Cevapla
  • AHMET 1 ay önce Şikayet Et
    vay be yuce honos olmus :(
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    ne efsanesi ya hu?!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yeni müfredat neleri getiriyor? Hibrit sistem ve dijitalleşme ön planda
Joe Biden'a büyük şok! ABD tarihine geçti! En düşük...