Sözcü'den 'Ramazan' ayarlı haber: Diyanet üzerinden Peygamberimizi hedef aldılar

Kur’an-ı Kerim’de Allah’ın (c.c.) “şeytan işi birer pislik” olarak nitelendirdiği alkolle ilgili Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt’un kendisine yöneltilen bir soruya verdiği cevap, Sözcü gazetesinin zoruna gitti.

Sözcü'den 'Ramazan' ayarlı haber: Diyanet üzerinden Peygamberimizi hedef aldılar
Sözcü'den 'Ramazan' ayarlı haber: Diyanet üzerinden Peygamberimizi hedef aldılar
GİRİŞ 11.03.2024 18:06 GÜNCELLEME 11.03.2024 18:08
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

HABER7

Sözcü, Ramazan-ı Şerif’in ilk gününde yayınladığı haberde,  “Diyanet’ten milyonları günahkar ilan eden fetva... İçki üreten, satan ve servis eden lanetliymiş” başlığını kullandı.

Sözcü gazetesinin Peygamber Efendimiz’in ilgili hadis-i şerifinden bilgisiz olduğu dikkat çekerken, art niyetli haberin mübarek Ramazan ayının ilk günü yayına servis edilmesi manidar karşılandı.

DİYANET ÜZERİNDEN PEYGAMBERİMİZİ HEDEF ALDILAR

Diyanet TV’de “Diyanet’e Soralım’’ programına katılan Bozkurt’a bir seyirci “Alkol satışı olan bir otel ya da markette çalışsak, aldığımız maaşta sakınca olur mu?” diye sordu. İçkili yerde çalışanların gelirden istifade ettiğini söyleyen Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi İdris Bozkurt, kazanılan ücretin helal olsa da, yapılan işte vebal bulunduğunu söyledi.

Sözcü’nün haberinde Bozkurt’un, “Sadece içene değil, üretene, ürettirene, taşıyana, sunana, kendisi için taşıtana, servis edilene, hatta bunun parasını değerlendirene ve parasından istifade edenin hepsini peygamberimiz lanetliyor. ‘Allah’ın rahmetinden uzak olsunlar’ diyor. Böyle bir müessesede çalışan insan da, bir şekilde alkol gelirinden istifade ediyor. İstemese de direkt olmasa da bu işin içerisinde” açıklaması yer aldı.

DİN CAHİLLİĞİ Mİ ART NİYET Mİ?

Sözcü gazetesinin rahatsız olarak birinci sayfasına taşıdığı ifade, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.v.) hadis-i şerifinde yer alıyor.

Peygamber Efendimiz şöyle buyuruyor:

“Allah içkiye, onu içene, dağıtana, satana, satın alana, üzümünü sıkana, kendisi için sıktırana, taşıyana ve kendisine taşınana ve parasını yiyene lanet etsin.” (Camiussağir - 7253)

Maide Suresi 90’ıncı Ayet-i Kerime’de “Ey iman edenler! İçki, kumar, dikili taşlar, fal okları şeytan işi iğrenç şeylerden ibarettir. Bunlardan kaçının ki kurtuluşa eresiniz. Şüphesiz şeytan içki ve kumar yoluyla aranıza düşmanlık ve kin sokmak, sizi Allah’ı anmaktan ve namazdan alıkoymak ister. Artık vazgeçtiniz değil mi?” buyruğu yer alıyor.

AYNI SAYFADA FATİH ERBAKAN DA VAR

Sözcü gazetesinin Ramazan-ı Şerif’in ilk gününde içki hakkındaki Peygamber Efendimiz’in hadisi aleyhine haberiyle eş zamanlı olarak, Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan’ın röportajına da yer verdi.

Sözcü’nün bir yandan Peygamber karşıtlığı yaparken diğer yandan Fatih Erbakan’ı öne çıkarmaya çalışması ciddi tezat oluşturdu.

Sözcü’ye konuşan Fatih Erbakan’ın, aynı sayfada yer aldığı Sözcü gazetesinin ilgili “içki” haberiyle ilgili ne düşündüğü ise merak konusu oldu.

Cem Yılmaz'dan Ramazanın ilk gecesi tepki çeken paylaşım!Cem Yılmaz'dan Ramazanın ilk gecesi tepki çeken paylaşım!

Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 58
  • Kaçkarin delisi 1 ay önce Şikayet Et
    Adamların İslam dinini sevmedikleri ve duşman olduklarını söyleseler bunu anlarım bel altından vurmaya şalişiyorlar .kral çiplak
    Cevapla
  • Ediz 1 ay önce Şikayet Et
    YRP de SP gibi CHP'nin değirmenine su taşıyor.
    Cevapla
  • hasan 1 ay önce Şikayet Et
    Din cahili değil tabii dine ait nokta bilgileri de yok ve fakat bunlara din cahili denmez bunlar yeminli din İslam Müslüman düşmanı
    Cevapla
  • No name no face 1 ay önce Şikayet Et
    Sözcü okurlarına soruyorum! 23 Nisan 1920'de, Men-i Müskirat Kanunu ile, Ankara'da mecliste tamamen neyi yasaklamıştır???
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    cehennem sizleri bekliyor burasi yalan dünya gercek ölümden sonra bir an önce ALLAHA Yönelin müslümansan müslümani. de yoķsa o zamañ değilim de nariñiz bol olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçe-Beşiktaş! CANLI
Protestolara katılan Dekan Yardımcısı Elizabeth Dunn: Büyük ihtimal kovulacağım