Adalet Bakanlığından Eylem Tok ve oğlu için açıklama

Adalet Bakanlığı Kaynakları, Eylem Tok ve oğlu için, "Olay bir adi suç olduğu için Türkiye'ye iadesinin gerçekleşeceği düşünülüyor. ABD bu tarz olaylarda zorluk çıkarmıyor" açıklamasını yaptı.

GİRİŞ 12.03.2024 12:09 GÜNCELLEME 12.03.2024 15:44
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Kullandığı lüks araçla 5 kişiye çarpan ve 1 kişinin hayatını kaybetmesine sebep olan 17 yaşındaki sürücü ve annesi Eylem Tok'un Mısır'ın ardından ABD'ye kaçtığı belirlenmişti.

Yaşanan gelişmelerin ardından Adalet Bakanlığı da şüphelilerin Türkiye'ye iade edilmeleri için harekete geçmişti.

İADE SÜRECİ İŞLİYOR

Konuyla ilgili, 7 Mart Perşembe günü ABD müsteşar yardımcısı ile toplantı yapıldı. Ertesi gün ise Türkiye, talep edilen dosyaları iletti. Tutuklanması amacıyla yapılan geçici talebin ardından; iade talepnamesinin yazımına başlandı.

Toplumda oluşan hassasiyet ve sürecin bir an önce tamamlanması için 60 günlük yasal sürenin beklenmeyeceği; belgenin en geç 1 hafta- 10 gün içinde ABD Adalet Bakanlığına iletileceği öğrenildi. Kazayı yapan 17 yaşındaki sürücünün ABD vatandaşı olması sebebiyle anne ve oğlu için 2 ayrı süreç işleyecek. Annenin iade dosyasının genişletileceği belirtiliyor. 'Gasp ve delilleri yok etme' suçlamaları da iade talepnamesine eklenecek. Kazanın üzerinden 3 saat gibi kısa bir süre geçmişken, annenin oğlunu yurt dışına kaçırmış olması da şüpheli bulunuyor.

ANNE TOK'A YARDIM EDEN KAMU GÖREVLİLERİNİN OLUP OLMADIĞI ARAŞTIRILIYOR

Edinilen bilgiye göre; Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, anne Tok'a yardım eden kamu görevlilerinin olup olmadığının araştırılması konusunda da talimat verdi. Tüm kameraların incelenmesini, annenin kaza öncesi ve sonrasında kimlerle bağlantı kurduğunu aydınlatılmasını talep etti.

ABD VATANDAŞI OLMASI İADESİNE ENGEL Mİ?

Kazayı yapan sürücünün ABD vatandaşı olması iadesine engel mi? Söz konusu kazanın, 'adi suç' kapsamında değerlendirilmesi gerekçesiyle, Türkiye'ye iadesinin gerçekleşeceği düşünülüyor.

BENZER SUÇLULARIN İADESİ GERÇEKLEŞMİŞTİ

Bakanlık kaynakları; geçmişte İngiltere ve ABD gibi ülkelerden benzer suçluların iadesinin gerçekleştiğini, ABD'nin ise işlenen suçun niteliğine göre iadede zorluk çıkarmayacağını belirtiliyor.

KAYNAK: HABERTÜRK
Ayşe Tan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ayşe Tan

Editör Hakkında

1990 yılında İstanbul’da doğdu. Meslek hayatına Aydın Doğan Anadolu İletişim Meslek Lisesi’nde Gazetecilik bölümü okuyarak başladı. İlk stajını Hürriyet Gazetesi’nde yaptı. Üniversiteyi ise İstanbul Üniversitesi Radyo Televizyon Yayımcılığı bölümünde tamamladı. 2009 yılında Milliyet Gazetesi’nde internet haberciliğine başladı. 15 senelik kariyerinde çok sayıda gazete, haber portalı ve televizyon bulunmaktadır. Meslek hayatına Haber7.com’da “Gündem Editörü” olarak devam etmektedir. Evli ve 2 çocuk annesidir.
YORUMLAR 81
  • Kutahyali 2 ay önce Şikayet Et
    Ancak ve ancak Cehennemin dibine kadar kaçarlar başka yolu yok.
    Cevapla
  • Cavit 2 ay önce Şikayet Et
    Mahkeme kararı olmadan kimse suçlu değildir. Dolayısıyla suçlunun iadesi diye bir durum söz konusu değildir. Söz konusu şahsın "şüpheli/zanlı" sıfatıyla ifade vermesi gerekmektedir.
    Cevapla
  • mete 2 ay önce Şikayet Et
    NE GÜZEL suç işle kaç .bulunama .gizlen .seni yargılayamasınlar . işi yırt . yaptığın yanına kalsın .
    Cevapla
  • Ertan 2 ay önce Şikayet Et
    Sende avukatları sın galiba
    Cevapla
  • Gültepeli bjk 2 ay önce Şikayet Et
    Kulaklarından tutup tıpış tıpış getirecen gelir kende ayaklarını kırıcan
    Cevapla
  • Paranın Kudreti 2 ay önce Şikayet Et
    Önce kaçmasına izin ver sonra da, sanki yakalamak istermiş gibi bülten çıkar... EY PARAAA ! SEN NELERE KADİRSİN...!
    Cevapla
  • Erz 2 ay önce Şikayet Et
    Fetöyü versin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Reisi izdihamı! Yüzbinler toplandı! Gözyaşları sel oldu
Türkiye'den İran'a yardım