Son Dakika... Erdoğan işaret etmişti: Irak sınırında kritik toplantı!

Son dakika haberi... MSB, Irak'ın kuzeyinde Iraklı yerel yetkililer ile sınır güvenliği toplantısının yapıldığını bildirdi. Toplantı Erdoğan'ın işareti sonrası Fidan ve Kalın'ın bölgede Bakan Güler ile görüşmesinin ardından gerçekleşti.

GİRİŞ 12.03.2024 12:41 GÜNCELLEME 13.03.2024 09:19
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Irak'ın kuzeyinde gerçekleştirilen harekatların Irak güvenlik birimleri ile yakın koordinasyon içerisinde gerçekleştiği belirtildi.

IRAKLI YETKİLİLERLE TOPLANTI

Bu kapsamda 2'nci Ordu Komutanı Korgeneral Metin Tokel ve beraberindeki heyetin, Iraklı yerel yetkililer ile sınır güvenliği toplantısı düzenlediği ifade edildi.

GÖRÜŞME: SINIR HATTININ GÜVENLİĞİ

Pençe-Kilit Harekat bölgesinin sınırları içerisinde yapılan toplantıda, Irak-Türkiye sınır hattının güvenliği ele alınırken, Irak vatandaşlarının güvenliğini artırmaya yönelik tedbirlerin de görüşüldüğü kaydedildi.

BAKAN GÜLER, FİDAN VE KALIN İLE GÖRÜŞMÜŞTÜ

Bakan Güler, Dışişleri Bakanı Fidan ve MİT Başkanı Kalın ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, dün Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ve MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bir araya gelmişti.

Güler, Fidan ve Kalın basına kapalı görüşme gerçekleştirmişti.

ERDOĞAN İŞARET ETMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 4 Mart'taki Kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada sınır ötesi operasyon mesajı vererek, "Irak sınırlarımızı güven altına alacak çemberi tamamlamak üzereyiz. Bu yazın Irak sınırlarımızla ilgili meseleyi kalıcı olarak çözüme kavuşturmuş olacağız." demişti.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 9
  • Yorumcunun biri 1 ay önce Şikayet Et
    Allah yar ve yardımcınız olsun mermilerinizi isabetli eylesin
    Cevapla
  • GECE KARTALI 1 ay önce Şikayet Et
    Süleymaniye, kerkük musul...alacağız usul usul...
    Cevapla
  • Selami 1 ay önce Şikayet Et
    Kerkük ve Musul’u alın başka bir şey istemiyorum
    Cevapla
  • uzmçvş 1 ay önce Şikayet Et
    ne demek selami kardeş baş üstüne varsa başka kafana takılan bir yer söyle oralarıda alalım. Hatta sen eline kağıt kalem al haritada beğendiğin yerleri çiz biz gerisini hallederiz.
    Cevapla
  • Gazci rasim 1 ay önce Şikayet Et
    Yola çıktık bir kere kerkuk musulla yetinmeyiz. Arabistan filan aliriz. Oradan hindistan cin derken kurarız büyük turan selamicigim
    Cevapla
  • Türk 1 ay önce Şikayet Et
    Yillardir Irak destek vermedi Türkiyeye simdimi verecek hic güvenmiyorum bunlara Türkiyenin kendi isini kendi görmesi lazim bunlardan bir cacik olmaz Pesmerge demek PKK demek bölgesel yönetim kendisi zaten PKK demek Türkiyenin bizim kimsenin topraginda gözümüz yok sözünü birakarak Kuzey Irak ve Kuzey Suriyeyi kendi topraklarina katmali baska türlü huzur bölgeye gelmez
    Cevapla
  • Erkan dastan 1 ay önce Şikayet Et
    Teröristler ve Destekcilerinin oyununu bozmaya devam Inşallah. Darbe-Kumpas Ekonomi üzerinden halen Erdoğan ı Indirmek için uğraṣıyorlar.Chppkk bugün Iktidar da olsaydı,bırakın özerkliği ,Ülkemizi çoktan 5 e bölmüṣlerdi.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Kassam Tugayları, İsrail'i kendi silahıyla vurdu! Çok sayıda İsrail askeri öldürüldü
Beyaz Saray'dan Refah operasyonu duyurusu! İsrail resmen geri adım attı