Marmaris'te orman yakan sanığa ceza üstüne ceza

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki orman yangınını çıkardığı gerekçesiyle yargılanan sanığa 19 yıl hapis ve 190 bin lira adli para cezası verildi. Sanık sabıkalı olduğu için iyi hal indirimi uygulanmadı.

Marmaris'te orman yakan sanığa ceza üstüne ceza
Marmaris'te orman yakan sanığa ceza üstüne ceza
GİRİŞ 12.03.2024 20:28 GÜNCELLEME 12.03.2024 20:29
Bu Habere 48 Yorum Yapılmış

Hisarönü Mahallesi Bördübet mevkisi Yedi Adalar bölgesinde 21 Haziran 2023'te çıkan ve 4 bin 392,5 hektar alanın zarar gördüğü yangınla ilgili davanın karar duruşması, Muğla 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde yapıldı.

Duruşmada, tutuklu sanık S.A (36), "kasten orman yakma" suçundan 19 yıl hapis cezasına çarptırıldı, sanığa sabıkalı geçmişinden dolayı iyi hal indirimi uygulanmadı. Ayrıca sanığa 9500 gün karşılığı 190 bin lira adli para cezası verildi.

YANGIN VER İDDİANAME

Yedi Adalar bölgesinde, 21 Haziran 2023'te saat 20.02'de başladığı bildirilen orman yangını 24 Haziran'da kontrol altına alınmış, yangında 4 bin 392,5 hektar ormanlık alan zarar görmüştü.

Polis ve jandarma ekiplerinin çalışmasıyla yangını çıkardığı tespit edilen S.A, 23 Haziran'da yakalanmıştı. Ormanı yakmak istediği için sigaralarını söndürmeden üç farklı yere attığını ve orman yangınına sebebiyet verdiğini itiraf eden zanlı, çıkarıldığı sulh ceza hakimliğince tutuklanmıştı.

Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığınca sanık hakkında hazırlanan iddianamede Orman Kanunu'nun 110/4 maddesi gereği 20 bin güne kadar adli para cezası istenen sanığın 10 yıldan 20 yıla kadar da hapis cezasına çarptırılması talep edilmişti.

KAYNAK: AA
Erhan Ceylan Haber7.com - Editör
Haber 7 - Erhan Ceylan

Editör Hakkında

Marmara Üniversitesi İşletme Fakültesi'nin İşletme bölümünden mezun oldu. Yeni medyaya 2015 yılında adım attı. Yakın siyasi tarih, yönetim ve politik süreçlere olan ilgisi bu mesleğe başlamasındaki en önemli etken oldu. Sırasıyla Star, Güneş, Akşam ve A Haber'de gündem ve politika editörlüğü görevinde bulundu. Her türlü dezenformasyonun olduğu, Hakikat ötesi siyasetin (Post truth politics) yaşandığı günümüz dünyasında, tahrif edilen olguları savunmak, temiz bilgi aktarımına yardımcı olmak ve kamuoyunun dijital-medya okuryazarlığını geliştirmek üzere çaba gösteriyor. Dijital medya kariyeri Haber 7'de devam etmektedir.
YORUMLAR 48
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    sanık 36 yaşında indirimsiz 55 yaşında çıkacak. hapise gündüzleri yaktığı yerleri tekrar ağaçlandırma yapmak süretiyle akşamda cezaevine giriş şeklinde cezalandırılmalıydı.
    Cevapla
  • Misafir İskan 1 ay önce Şikayet Et
    Benim ormanımdan bir ağaç kesenin başını keserim --Fatih Sultan Mehmet han
    Cevapla
  • MEHMET ÇINAR 1 ay önce Şikayet Et
    Bu tür suçları işleyenler idam edilmeli
    Cevapla
  • Murat 1 ay önce Şikayet Et
    Bilerek ve isteyerek yapmış müebbet olması lazım para cezasıda çok çok az gelmiş o yangını söndürmenin maliyetinin ve verdiği zararın 100de 1i değil çıkınca gene yapar yapmak isteyenleride teşvik eder terör le yargılanması lazım cezanın caydırıcılığı nerde
    Cevapla
  • Bakan Muhtar 1 ay önce Şikayet Et
    Yanan onca canlı ne olacak, karıncasından tut da küçük böcekler örümcekler kablumbağalar kuş yavruları :( ağaçlar keza gitti.. 20 yıl iyi ama en az bir uzuv da ibreti alem için alınmalı..Vicdansız vatan haininin..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul, Ankara ve İzmir'de ücretsiz toplu ulaşım kararı!
Türkiye'den son dakika Fransa açıklaması: Karar yok hükmündedir!