Deprem haberleri peş peşe! 3 ilimiz de sallandı...

Deprem haberleri peş peşe geldi, Türkiye gece boyu sallandı. Çanakkale, Sivas ve Hakkari'deki sarsıntılarla ilgili AFAD son verileri paylaştı, işte bölgede yaşananlar...

GİRİŞ 13.03.2024 07:15 GÜNCELLEME 13.03.2024 09:06
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Yurdun dört bir yanından deprem haberleri gelmeye devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Çanakkale'nin Yenice ilçesinde meydana gelen 4,9 büyüklündeki depremin ardından süren artçılar vatandaşlara korku dolu anlar yaşattı. Son olarak Biga'da deprem oldu. Dün akşam saat 22.59 sularında yaşanan sarsıntının büyüklüğü 3,5 olarak duyuruldu. 

SİVAS BEŞİK GİBİ

Sivas'ın Divriği ilçesinde akşam başlayan sarsıntılar gece boyu sürdü. Ufak çaplı depremleri hisseden bölge halkı korku yaşadı. Son olarak saat 01.00 sularında merkez üssü Gürün'de bir deprem oldu. AFAD büyüklüğünü 3,2 olarak duyurdu. 

HAKKARİ'DE ARTÇILAR SÜRÜYOR

Hakkari'de son günlerde sık sık meydana gelen depremler bölge halkını paniğe soktu. Bölgede artçı depremler devam ederken, AFAD'dan açıklama geldi.

Verilere göre saat 18.57'de, 1.7 şiddetinde, 7,0 km derinlikte; saat 20.57'de, 2.9 büyüklüğünde, 7,4 km derinlikte ve saat 23.16'da, 2.1 büyüklüğünde 5.0 km derinlikte olduğu belirtilen 3 artçı deprem meydana geldi.

Öte yandan, bölge halkından alınan bilgilere göre deprem daha çok ilçeye 50 kilometre uzaklıkta bulunan Dağlıca köyünde hissediliyor.

UZMANLARDAN "7 ÜSTÜNDE DEPREM" UYARISI

Aylardır bölgede sık sık depremler meydana gelirken, yer bilimcileri tarafından Hakkari’de 7 ve üzeri büyüklüğünde deprem beklendiği de belirtiliyor.

AKDENİZ DE SALLANDI

Akdeniz'de de sarsıntılar devam etti, gece boyu süren 2 ve üzeri depremler korkuttu. Şuan için herhangi bir olumsuz ihbar yapılmadığı öğrenildi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR 14
  • Hüseyin 1 ay önce Şikayet Et
    Bu çok bilenler niye böyle zamanında gereken ler yapılması için önlem alınmadı şimdi en iyi çözüm halkın alım gücü artması gerek birde giderler maliyet düşmesi gerek
    Cevapla
  • AdanaLıKardeşiniz 1 ay önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun Allah korusun.Yapay depremlerden bahsediliyor günümüz teknolojik imkanları ile böyle bir durum var ise tesbiti mümkün değilmi malesef yüzyıllardır aktif olmamış deprem fayları mevcut sadece kara kütlesinde değil denizlerimizde potansiyel riskleri barındırıyor deprem yönüyle.Deprem bilimine sıkı sarılmalıyız yapılarımıza önem vererek yaşayacağız.
    Cevapla
  • dünya 1 ay önce Şikayet Et
    Karadeniz de bombaları patlatıyorlar Şehirler sesleri duyuyor Bile bile yapılıyor depremler Ama herkes görmezden geliyor Neden araştırılmıyor Neden kimsenin umurunda değil
    Cevapla
  • aykut 1 ay önce Şikayet Et
    Felaket tellalı mısınıuz siz anlamadım
    Cevapla
  • Mehmet Akif 1 ay önce Şikayet Et
    Evet
    Cevapla
  • Hakikatli 1 ay önce Şikayet Et
    Hakkari'de 7 şiddetinde deprem olacaksa. Halk şimdiden seferber olup, binalarda güçlendirme çalışması yapılmalı. Gerekirse devlet şimdiden yardım toplamalı. İnsanlar taşın altında bağıra bağıra can verdikten, sakat kaldıktan sonra toplanan yardımın ne anlamı kalacak.
    Cevapla
  • Ah ah 1 ay önce Şikayet Et
    Yardımcı toplamalı. Kimden toplamalı
    Cevapla
  • Ramazan 1 ay önce Şikayet Et
    Sadece Hakkari mi Türkiye'nin tamamı nerdeyse öyle. sihirli değnek yok 100 yıldır uyu 1 kaç senede hepsi düzelsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Milas’ta iki minibüs çarpıştı: 4’ü ağır 14 yaralı!
İmamoğlu'ndan tepki çeken Hamas çıkışı!