Son Dakika: Konya’da eğitim uçağı düştü!

Son dakika haberi... Konya’da 3. Ana Jet Üssü’nde eğitim uçağı düştü. Pilotun paraşütle atladığı öğrenildi. Uçağın düştüğü yerde şantiyede bir asker şehit oldu. Olayla ilgili iki Cumhuriyet savcısı ve 1 Başsavcı vekili görevlendirildi.

GİRİŞ 14.03.2024 16:37 GÜNCELLEME 14.03.2024 16:42
Bu Habere 77 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Konya 3. Ana Jet Üst Komutanlığı’nda Türk Yıldızları’nın eğitim uçağı (NF-5) saat 12:51’de iniş yapacağı esnada düştü. Paraşütle atlayan Pilot Binbaşı Şükrü Gümüş'ün (40) tedbir amaçlı hastaneye kaldırılırken hava üssünde bulunan şantiyede görevli bir askeri personel şehit oldu.

SORUŞTURMA AÇILDI

Kaza ile ilgili Konya Cumhuriyet Başsavcısı Halil İnal olay yerinde incelemelerde bulundu. Olayla ilgili olarak soruşturma yapmak üzere iki Cumhuriyet savcısı ve 1 Başsavcı vekili görevlendirildi. 

Olay yerinde incelemeler devam ediyor. 

MSB'DEN AÇIKLAMA

 Milli Savunma Bakanlığı'ndan konuya ilişkin yapılan açıklamada "Uçağın düştüğü bölgede pist onarım çalışması yapan bir personelimiz ise şehit olmuştur. Konuyla ilgili gerekli inceleme başlatılmıştır" denildi.

BİR ASKERİ PERSONEL ŞEHİT OLDU!

Konya Valisi Vahdettin Özkan, saat 12.51'de Konya 3. Ana Jet Üs Komutanlığından havalanan Türk Hava Kuvvetlerine ait NF-5 eğitim uçağının üs içerisindeki şantiye alanına düştüğünü hatırlatarak, şu bilgileri verdi: 

"İhbar üzerine kısa sürede olay yerine emniyet, jandarma, AFAD, sağlık ve itfaiye ekipleri sevk edilmiştir. Pilotumuz atlayarak sağ kurtuldu. Şantiyenin içinde iş makinesini kullanan askeri personel şehit oldu. Kaza nedeniyle teknik çalışmalar devam ediyor. Şantiyede bulunan bir askeri personel de yaralandı. Pilot ile yaralı askeri personelin sağlık durumları iyi."

KAYNAK: ZEKİ DURSUN / HABER7, AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 77
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşallah
    Cevapla
  • müslüman 1 ay önce Şikayet Et
    Ana jet üssünün yeri neden havadan gösteriliyor gizli kalması gerekmezmi.
    Cevapla
  • Ama Öyleee 1 ay önce Şikayet Et
    Bilmek isteyenlsr illa bilir kardeş...
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Erol 1 ay önce Şikayet Et
    Allah rahmet eğlesin. Yarı kurtulan pilot binbaşı soruşturulsun. Düşen her uçağın pilotu soruşturulsun. Binbaşı uzun zamandır asker. Arada kalmış fetöcüler bilerek uçakları düşürebilir. Maksat ekonomiye zarar vermek. Zaten uçak kıtlığı var.
    Cevapla
  • RAMAZAN KAYA 1 ay önce Şikayet Et
    72 yaşında bir uçaktan bahsediyorsunuz, yinede iyi dayanmış bugüne kadar
    Cevapla
  • EDE 1 ay önce Şikayet Et
    Afaki' mesnetsiz' bir' yorumunuz düşen' uçakta 'fırlatma' koltuğu' kulanmadan' hayatını kaybeden çok pilotlar' var' insanları' yargılama' 'gul' hakkına' girer
    Cevapla
  • Tosya lı Bünyamin 1 ay önce Şikayet Et
    Geçmiş olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Samsun'da başıboş köpekler ahırdaki 12 buzağı ile 1 oğlağı boğarak öldürdü
Çelik kanatların kahraman pilotları konuştu... 'Meydan okuyoruz'